- Sigortalıya bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından ayaktan tedavilerde verilecek istirahat sürelerinin toplamı 40 günü geçemez.
– Sigortalılara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından ayaktan tedavilerde verilecek istirahat sürelerinin toplamı 40 (kırk) günü geçemez. Bu süreyi geçen istirahat raporlarının sağlık kurullarınca düzenlenmesi gerekir.
"Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi dışındaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. Eğer 40 günün sonunda da sağlık sorunlarınız devam ediyorsa bu kez heyete başvurmanız gerekir.
Memurun tek hekim raporu konusunda ise sınır yılda azami 40 gündür. Bu sürenin üzerine çıkılması gerektiğinde, memurun artık heyet raporu alması gerekir. Aksi takdirde, tek hekimden aldığı raporlar izne çevrilmeyecek ve memur hakkında devamsızlığa ilişkin disiplin hükümleri uygulanacaktır.
Ek olarak tek hekim yılda en fazla 40 gün rapor yazabiliyor. Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.
İlgili 28 soru bulundu
Tek hekim raporu ile 10 güne kadar istirahat verilebilir. İstirahat sonrası kontrol muayenesi belirtilmişse -toplamda 20 günü geçmemek üzere- hekim istirahat raporunu uzatabilir. Ancak 20 günü aşan raporlar Sağlık Kurulu tarafından verilir. Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir.
150-300 tl arası devlet hastanelerinden durum bildirir raporu alınabilir. Doktor uygun görürse yada görmek isterse topuk dikeni ile ayakta çalışamaz, hemoroid ile de oturarak çalışamaz alınabilir..
İşçinin hastalığının iyileşme süreci 40 günden fazla ise heyet raporu alınır. Yıllık heyet raporunun süresi ise en fazla 6 ay olarak belirlenmiştir. Eğer çalışanın daha ciddi bir hayati tehlikesi bulunuyorsa heyet raporunun süresi biraz daha uzatılabilir.
Bir hasta için son bir yıl içinde en fazla; aynı bölgeden toplam 30 seans, iki farklı vücut bölgesinden toplam 60 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemlerine ait bedeller Kurumca karşılanır. Aynı bölge için bir yıl içinde en fazla iki sağlık raporu düzenlenebilir.
Heyet Raporu Nasıl Alınır? Heyet raporu alabilmek için mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekmektedir. Bu rapor hem devlet hastanelerinden hem de özel hastanelerden alınabilir. Hastaneye gidildikten sonra muayene olmadan önce matbu dilekçe doldurulmalıdır.
Bir çalışanın, grip, zatürre veya bir kırık nedeniyle alabileceği istirahat raporu süresi 20 günü geçmeyecektir.
Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler. Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz.
MADDE 7 – (1) Aday sağlık raporları bir yıl süre ile geçerlidir.
Ayakta Tedavi, en fazla 24 saat süren tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim. İdrar tahlilleri, MR çekimi ve röntgen işlemleri birer ayakta tedavi örneğidir. Yatarak Tedavi, kısa süreli tedavilerin yetersiz olduğu ve en az bir gün yatış işleminin yaşandığı tedavileri tanımlamak için kullanılan bir terim.
Ayakta çalışamaz sağlık raporu genellikle bir doktor tarafından verilir. Bu raporu almak için öncelikle bir tam teşekküllü devlet hastanesine başvurmanız gerekir. Bu rapor, çalışanın durumunu resmi olarak belgeleyecek ve işverenin gerekli tedbirleri almasına yardımcı olacaktır.
Fizik tedavi seansları genellikle haftada 2 ila 3 kez tekrarlanır ve toplam tedavi süresi 4 ila 6 hafta arasında değişebilir. Ancak, bazı durumlarda tedavi süresi daha uzun olabilir. Örneğin, ciddi yaralanmalar veya hastalıkların tedavisi için daha uzun bir süre gerekebilir.
Aile hekimleri kısa süreli hastalıklarda (genellikle 1-2 gün) rapor yazabilmektedir. Daha uzun süreli hastalık veya durumlar için Aile Hekimi sizi ilgili uzmana yönlendirebilir ve uzman doktorunuz size gerekli raporu verebilir.
Evde fizik tedavi raporu sadece randevulu bir şekilde alınabilir. ALO 182'yi arayarak durum bildirir raporu almak istediğini ifade ederek randuvunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Merkezi Hekim Randevu Sistemi (mhrs.gov.tr) üzerinden e-Devlet şifrenizle giriş yaparak rapor randevusu oluşturabilirsiniz.
Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür. Ayakta bitişte 13.06.2017 yazıyorsa işbaşı tarihi 14.06.2017 dir.
İşçinin tek hekimden aldığı rapor sayısının bir takvim yılında 40 günü aşması halinde eğer 40 günü aşan kısım için heyet raporu yoksa, aşan kısım için iş göremezlik ödeneği alınamaz.
HEYET RAPORU NASIL ALINIR? Heyet raporu tam teşekküllü devlet hastanelerinden ya da özel hastanelerden alınabilir. Heyet raporu almak isteyen kişi öncelikle randevu almalıdır. Ardından hastane tarafından verilen rapor talep dilekçesi, heyet raporu ücreti ve istenilen diğer belgeler teslim edilir ve işlemler başlatılır.
Yatarak tedavi gerektirmeyen, ayakta tedavi gerektiren hallerde, aile hekimi rapor verebilir.
Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir. Yatarak tedavide ise 167.68 TL tutarındadır.
Gerekli değerlendirmeler sonucunda, işin niteliği için sağlık durumunuz elverişsiz ise ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz raporu alırlar. Bununla beraber çalıştığınız iş yerinde rutin muayeneleriniz sonucunda sağlık durumunuzun çalışmak için uygun olmadığı durumlarda da aynı şekilde çalışamaz raporu alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri