Bunlar; temel ihtiyaçlar ve sosyal ihtiyaçlardır. Sosyal ihtiyaçlar bireylerin psikolojik doyumu için gerekli iken temel ihtiyaçlar hayatın devamı için büyük öneme sahiptir. Sosyal ihtiyaçlar temel ihtiyaçlar kadar gerekli olsa da olmazsa olmaz ihtiyaç değildir.
Temel ihtiyaç maddeleri insanın hayat ve hürriyetini korumak için muhtaç olduğu şeylerdir. Bunlar, genel olarak, nafaka, oturulan ev, ev eşyası, ihtiyaç duyulan elbise, borç karşılığı mal, sanat ve mesleğe ait alet ve makineler, binek taşıtları, ilim için edinilen kitaplar gibi eşyadır.
Sosyal ihtiyaç, kişilerin diğer insanlarla etkileşimini gerektiren ihtiyaçlardır. Sosyal ihtiyaçların karşılanması, diğer insanlar tarafından da algılanır. Örneğin, terfi eden bir çalışanın iş arkadaşları da terfi edebilmek için motive olur ve daha fazla çalışırlar.
Sosyal ihtiyaçlar, temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra ortaya çıkar. Örneğin oyun oynamak, müzik dinlemek ve gezmek sosyal ihtiyaçlara örnektir.
İlgili 28 soru bulundu
Zorunlu ihtiyaçlar, insanın yaşamım devam ettirebilmesi için gerekli olan hava, gıda ve su gibi karşılanması zorunlu olan gereksinimlerdir. Öte yarıdan karşılanmaları yaşamsal olmayan, ancak tatmin edildikçe insanlara haz veren eğlenme, seyahat etme ve müzik dinleme gibi ihtiyaçlar ise zorunlu olmayan ihtiyaçlardır.
Tüm insanlar için sadece temel ihtiyaçlar aynıdır. Örneğin herkes yemek yemek, barınmak ve su içmek zorundadır. Ancak kültürel ve lüks ihtiyaçlarda böyle bir zorunluluk yoktur.
Sosyal ihtiyaçlarımız dışarıda kendimizi oynayarak,eğlenerek yaptığımız ihtiyaçlara denir. Gezmek,oynamak,eğlenmek,tozmak gibi ihtiyaçlara sosyal ihtiyaçlar adını veriyoruz.Sosyal ihtiyaçlar keyfi uygulamalarımızdan oluşmaktadır.
Çünkü uyumak,su içmek ve giyinmek temel ihtiyaçtır. Ama yüzmek sosyal bir ihtiyaçtır.
Merhaba, Okula gitmek bir sosyal ihtiyaçtır. Çünkü, temel ihtiyaçlarımız üç tanedir. Bunlar; barınmak,giyinmek ve beslenmektir.
Sosyal İhtiyaçlar: Aidiyet, sevgi, kabul görme, sosyal yaşam vb.
Toplumların en önemli unsuru ise bireydir. Bireyleri sağlıklı, eğitimli, sosyal ve kültürlü toplumlar, ancak modern toplum olarak düşünülebilir. Temel amacı insanın bedenen, ruhen ve sosyal yönden gelişmesine katkı sağlamak olan spor, modern toplum yaratmada çok etkin bir sosyal olgudur.
Bunlar; yiyecek, barınak, su, uyku vb. Bu gereksinimler karşılanmazsa, vücut işlevini sürdüremez. Yiyecek, sevgi ve güvenlik eksikliğiyle karşılaşan çoğu insan, yiyecekleri en acil ihtiyaçları olarak görür.
İnsanların gidermek istedikleri çok sayıda ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçların bir bölümü periyodik olarak süreklilik arz eder. Yani tekrar tekrar karşılanmaları gerekir. Yeme, içme, giyinme gibi bu tür ihtiyaçlar aynı zamanda zorunlu ihtiyaçlar olarak da adlandırılırlar.
Zorunlu ihtiyaçlar daha çok fizyolojik gereklerden doğar ve yaşamın devamı için vazgeçilmezdir. Örneğin, yemek, içmek, uyumak, barınmak gibi. Buna karşılık kültürel ve lüks ihtiyaçlar zorunlu olmayan ihtiyaçlar grubuna girer. Eğlenmek, seyahat etmek, okumak gibi.
Bunlar; yiyecek, barınak, su, uyku vb. Bu gereksinimler karşılanmazsa, vücut işlevini sürdüremez. Yiyecek, sevgi ve güvenlik eksikliğiyle karşılaşan çoğu insan, yiyecekleri en acil ihtiyaçları olarak görür.
eğlenmek veya dinlenmek gibi sosyal ihtiyaçlarımız da vardır. Yiyecekler hem ihtiyaç hem de istek olabilir. Et, süt, yumurta, sebze ve meyveler gibi temel gıdalar ihtiyacımızdır.
Uykunun 'dinlendirme' yani psikolojik önemi dışında bir de biyolojik önemi bulunuyor. Uyku sırasında metabolizma yavaşlıyor. Hızlı metabolizma hücrelerin kısa sürede bozulması anlamına geliyor. Uyku ise hücrelerin onarılması ve yenilenmesi için hayati önem taşıyor.
Su tabi ki ihtiyaçtır çünkü su olmazsa yaşayamayız.
Cevabımız yanlış, çünkü temel ihtiyaçlar kişiden kişiye değişmez. Temel ihtiyaç nedir? İnsanların hayatlarını devam ettirip yaşayabilmeleri için gerekli olan şeylere temel ihtiyaçlar denir.
Mesela defter, kitap, silgi, kalem ve çanta gibi araç gereçlerimiz temel ihtiyaçlarımız arasında yer alır. Temel ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra isteklerimiz gelir. Bu isteklerimiz eğlence amaçlı bize sevindiren ihtiyaçlardır.
Fiziksel ihtiyaçlar en temel gereksinimleri oluşturur. Hayvanlar gibi insanlar da hayatta kalabilmek için su, hava ve besine ihtiyaç duyar. Giyinme, barınma, türün devamı için cinsellik de basamağın en alt kısmında yer alır.
Eğitim bir insanı ihtiyaçtır. Su içmek, yemek yemek gibi hayatsal ihtiyaçlar kadar önemlidir. Bir insan yeni bir şey öğrenmez ise kendini boşlukta hisseder. Bir amacı kalmamış olur birey için bu bir psikolojik boşluktur.
Fizyolojik gereksinimler (nefes, besin, su, cinsellik, uyku, denge, boşaltım) Güvenlik gereksinimi (vücut, iş, kaynak, etik, aile, sağlık, mülkiyet güvenliği) Ait olma, sevgi, sevecenlik gereksinimi (arkadaşlık, aile, cinsel yakınlık)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri