Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sosyal medya kayıtları delil olur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sosyal medya kayıtları delil olur mu?

Yukarıda da değindiğimiz üzere; Evet, sosyal medya kayıtları delil olarak kabul edilebilir. Ancak, delil niteliğinde olmaları için öncelikle hukuka uygun şekilde elde edilmiş olmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Sosyal medya yazışmaları delil sayılır mı?

Kişinin kendi telefonunda yer alan ve kendisine gönderilen whatsapp konuşmaları delil olarak kabul edilebilecektir. Zira bu halde hukuka aykırı yollarla elde edilmiş bir kayıt yoktur. Konuşmaların ekran görüntülerinin alınması da mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Instagram konuşmaları delil sayılır mı?

“Elektronik ortamdaki fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcılar, diğer delillerle desteklendikleri takdirde "delil" olarak hükme esas alınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelhukuk.com

Facebook kayıtları delil olur mu?

Delilin whatsapp, facebook, twitter veya instagram gibi sosyal medya üzerinden herkesin görebileceği ve erişiminde gizlilik ihlalini oluşturmayacak şekilde kolay olması sonucunda elde edilmesiyle mahkemede ispat aracı olarak kullanılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Ekran kaydı delil sayılır mı?

Hukuka aykırı elde edilen gizli görüntü ve video kayıtları ceza ve özel hukuk yargılamalarında delil olarak kullanılamaz. Ancak, belli durumlarda yaşanmış bir olayın tarafı olan kişilerin yaptığı kayıtlar hukuka uygun delil olarak kabul edilip ispat amacıyla kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

İŞİN UZMANI / SOSYAL MEDYA KAYITLARI DELİL OLUR MU? - NEHİR KILIÇ

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ekran görüntüsü kanıt olarak geçer mi?

Üçüncü kişi tarafından temin edilen Whatsapp ekran görüntüsü üçüncü kişinin izni olmadan delil olarak kullanılabilmektedir. Kişinin onayı olmadan kullanılan deliller Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil etmektedir ve cezaya yatırım sağlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Instagram ekran görüntüsü almak suç mu?

Kişinin haberi olmadan ses kaydı veya görüntü kaydının alınması, fotoğrafının çekilmesi veya videosunun çekilmesi Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil eder. Dolayısıyla ses, görüntü kaydı alan kişilerin elde ettiği verilerin hukuka aykırı olmasının yanı sıra bu eyleminin suç teşkil etmesi de söz konusu olabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Ekran görüntüsü tek başına delil olur mu?

Elektronik ortamdaki fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcılar, diğer delillerle desteklendikleri takdirde "delil" olarak hükme esas alınabilir. Bu veriler tek başına vakıaların ispatına yeterli değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

Mahkeme yolu ile whatsapp kayıtları çıkar mı?

Yine HMK 189/2. hükmü uyarınca da, boşanma davasında delil değeri olmayacaktır. Kişiler örneğin Whatsapp üzerinden eşin üçüncü kişilerle olan konuşma içeriklerini elde edemezler. Ancak GSM operatörleri üzerinden bir kısım iletişim kayıtlarının tespitini Mahkemeden isteyebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Atılan mesajlar delil olur mu?

Emsal Yargıtay Kararları

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından, alacak davalarında mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmaların belge ve delil niteliğinde olduğuna ilişkin karar verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Polis Instagram mesajlarını okuyabilir mi?

Kolluk kuvvetleri, bir Instagram kullanıcısı hakkında bilgi istiyorsa ve kullanıcı ilgili görevlinin hesap bilgilerine erişmesine veya hesap bilgilerini almasına izin verdiyse kullanıcı bu bilgileri hesabından kendisi almalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr-tr.facebook.com

Instagram mesajları kaç yıl saklanıyor?

Bir güvenlik araştırmacısı, Instagram'ın silinen fotoğrafları ve özel mesajları bir yıldan fazla bir süre sunucularında sakladığını tespit etti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Mahkemede Instagram mesajları çıkar mı?

Instagram inceleme raporu ile instagram üzerinden elde edilen ve konu ile ilgili olan mesajlar, fotoğraflar, videolar, hikaye veya gönderi fotoğrafları ve hatta bumerang videoları da delil olarak mahkemeye sunulabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adlibilisimuzmani.com

Facebook mesajları mahkemede delil olur mu?

Kişinin sosyal medya şifrelerinin kırılarak elde edildiği deliller geçersiz sayılır! Sosyal medya kayıtlarının ya da mahkemeye sunulan herhangi bir verinin delil olarak sayılıp sayılamayacağı ayrımındaki temel kural, bu verinin hukuka aykırı yollardan elde edilip edilmediğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avduyguguner.com

Boşanma davasında sosyal medya hesapları incelenir mi?

Boşanma davalarında; örneğin bir eş diğer eşin sosyal medya hesabına girmeden, onun özel şifrelerini kullanmadan herkese açık olarak paylaştığı fotoğraf, yazı, video gibi verileri veya yer bildirimlerini, herkesin görebildiği diğer paylaşımları, boşanma davasında delil olarak kullanılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Video ve ses kaydı delil sayılır mı?

Gizli olarak elde edilmiş ses, fotoğraf, görüntü ve video gibi kayıtlar eğer hukuka uygun şekilde elde edilmiş ise ceza yargılamalarında ve özel hukuk davalarında delil olarak sayılır ve delil olarak kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

Geçmiş WhatsApp konuşmaları savcılıkta çıkar mı?

Yurtdışı merkezli olması sebebiyle ve ülkemizde herhangi bir ofisi bulunmaması sebebiyle Savcılık Whatsapp Konuşmalarına Ulaşılabilir mi sorusunun cevabı özetle “hayır”dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adlibilisimuzmani.com

Eskiye dönük WhatsApp konuşmaları çıkar mı?

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki, WhatsApp'ta eski mesajları (örneğin; 1 sene önceki mesajlar) geri getirmek mümkün değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Mesaj aldatma sayılır mı?

Sosyal medya hesaplarındaki yazışmalar ve paylaşımların boşanma davasında delil olması için hukuka uygun yollardan elde edilmesi gerekir. Sahte bir sosyal medya hesabı aracılığı ile elde edilen yazışmalar hukuka aykırı olarak kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Sosyal medya fotoğrafları delil olur mu?

Sosyal medya kayıtlarının delil olarak kabul edilmesi için, bu kayıtların gerçekliğinin ve doğruluğunun ispat edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, sosyal medya kayıtlarının tek başına delil olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Diğer delillerle birlikte sunulması ve bu delillerle desteklenmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Sosyal medyada ekran görüntüsü almak suç mu?

Ses Ve Ekran Görüntüsü Almak Suç Mu? Kişiler arasında gerçekleştirilen konuşmaların ses kaydının ya da ekran görüntüsünün alınması “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçu teşkil eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Mesajları ekran görüntüsü almak suç mu?

Haberleşmenin gizliliğini ihlal WhatsApp mesajlarının hukuka aykırı bir şekilde, 3. şahıslar ile diğer tarafın rızası olmaksızın paylaşıldığı takdirde suç olur. Dolayısıyla WhatsApp konuşmalarının ekran görüntüsünün alınması, sosyal mecralardaki konuşmaların fotoğrafının çekilmesi tek başına suç teşkil etmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Görüntü kaydı almak suç mu?

2. Özel Hayatın Gizliliğini İhlal ( TCK m. 134) Açıklandığı üzere izinsiz ses ve görüntü kaydı alınması hali, en temel haliyle Türk Ceza Kanunu'nda yer alan özel hayatın gizliliğini ihlal suçu kapsamında değerlendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Ortamda ses kaydı yapmak suç mu?

İşveren, çalışanın açık rızasını almaksızın ses kayıtlarını depoladıysa bu durum özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu gündeme getirebilir. Bu suç, şikayete bağlı bir suçtur. Çalışanın 6 ay içerisinde emniyet veya savcılığa şikayette bulunması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citil.av.tr

WhatsApp konuşmalarını ss almak suç mu?

Fıkra metninde bu ifşanın hukuka aykırı olması açıkça vurgulanmıştır. Bu bakımdan örneğin kişiler arasındaki telefon konuşmalarına ilişkin kayıtların, savcılık veya mahkemeye verilmesi, duruşmada açık bir şekilde dinlenmesi veya okunması halinde, söz konusu suç oluşmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocakhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT