Reach (Erişim) : Sosyal medya mesajınızı gören kişi sayısıdır.
Sosyal medya içeriği, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest veya Twitter gibi sosyal ağlar için bireyler veya şirketler tarafından oluşturulan içeriktir. Ayrıca bu listeye YouTube ve TikTok gibi video platformlar, WhatsApp ve Telegram gibi anlık mesajlaşmalar da dahildir.
İlgili 33 soru bulundu
En basit tabiri ile sosyal medyanın, insanların sanal ortamda birbiri ile farklı şekillerde etkileşime girmesini sağlayan web tabanlı siteler olduğunu söyleyebiliriz. Bu sitelere verilebilecek örneklerden bazıları: Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter, Linkedin ve hatta Youtube…
Özetle bireyin etkileşim içinde bulunabildiği çevrimiçi bir platform olarak da ifade edilebilen sosyal medya araçlarına; forumlar, bloglar, wikiler, paylaşım siteleri, sosyal ağ siteleri, mikro-blog siteleri ve çevrimiçi diğer sanal dünyalar örnek olarak gösterilebilir.
Sosyal medya, insanların birbirleriyle paylaşımda bulunmalarına ve bağlantı kurmalarına olanak tanıyan çeşitli çevrimiçi platformları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. En bilinen sosyal medya platformları Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram'dır.
Sosyal medya, kullanıcıların internette aradığı, kullandığı ve içerik ürettiği interaktif iletişim platformdur. Geleneksel medya'dan Web 2.0'ın kullanılmaya başlamasıyla, tek yönlü içerik paylaşımından, çift taraflı içerik alışverişine erişim sağlanılan medya iletişimidir.
Dijital pazarlama alanında çalışacak herkesin öncelikli olarak haberdar olması gereken terimlerden biri de KPI'dir. KPI'ın yani “key performance indicator”, anahtar performans göstergesi olarak çevrilebilir. Kurulan firmanın ya da şirketin hedeflerine bağlı olarak gösterdiği performansın ölçüsüdür.
Sosyal medyada özellikle de instagram da kullanılan imprassion kelimesi, sayfanızda paylaşılan herhangi bir içeriğin gösterim sayısını ifade etmektedir. Impression terimi sosyal medyada oldukça fazla kullanılmaktadır ve gösterim manasına gelmektedir.
Erişim ve gösterimler arasındaki fark nedir? Erişim, reklamlarınız için kitlenizin ölçümüdür, gösterimler ise reklamlarınızın ne kadar sık gösterildiğidir. Bir reklam tüketicilere birden çok kez gösterilebildiği için bu, gösterimlerin, erişiminizden genellikle çok daha yüksek olabileceği anlamına da gelir.
Sosyal medya uygulamalarının kullanım oranları her geçen gün artış gösteriyor. Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında Facebook ilk sırada yer alırken Youtube, Whatsapp, Instagram, TikTok gibi platformların kullanım oranları da artış gösteriyor.
En popüler platformlar arasında Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya ağları yer alır. Bunlarla birlikte sosyal platformlar, kullanıcıların birbiriyle etkileşime girdiği alanlar olarak tanımlandığından LinkedIn gibi iş mecraları da sosyal platform olarak nitelendirilir.
Facebook (1,184 milyar)
Facebook'un dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu olduğunu söylemeye gerek yok artık.
Sosyal medya, internet üzerinde insanların bilgi, düşünce ve fikirlerini paylaşabileceği, iletişim kurabileceği ve ortak ilgi alanlarına sahip olduğu çevrimiçi platformları kapsar. Örneğin, Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn gibi popüler platformlar sosyal medyanın birer örnekleridir.
İlk sosyal ağ örneği, Ward Christensen ve Randy Suess isimli iki arkadaşın 1978 yılında arkadaşları ile bilgi paylaşımında bulunmak, onlarla irtibatta kalmak için BBS isimli bir yazılımı hayata geçirmeleri ile ortaya çıkmıştır.
"Bu saatin anlamı kişinin sizden ayrılmak için fırsat kolladığı manasına gelmektedir. Bu bakımdan kişi ile aranızdaki sorunları çözmeniz, aranızdaki rahatsızlıkları gidermeniz sizin için en iyisi olacaktır.
Sosyal medya internet tabanlı bir iletişim ağı ve aynı zamanda dijital bir araçtır. Dünyada 4,5 milyardan fazla sosyal medya kullanıcısı vardır. Sosyal medya platformları, kullanıcıların sohbet etmesine, bilgi paylaşmasına ve web içeriği oluşturmasına olanak tanır.
Sosyal medya 1971'de gönderilen ilk elektronik posta ile başladı. 1980'de Usenet ardından 1991'de world wide web'in (www) ortaya çıktı. Bunlar sosyal web2in gelişimini hızlandırdı. 1994'te ortaya çıkan ilk blog gelişimi farklı bir noktaya taşıdı.
Buna göre sosyal medya, başta Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn gibi sosyal ağlar, bloglar, mikrobloglar, mesajlaşma programları, forum siteleri, internet siteleri ve içerik paylaşım sitelerinin toplamı olup, internet teknolojileri vasıtasıyla bilgi ile içerik üretmeyi ve paylaşmayı sağlayan platformlardır.
Medya; radyo, televizyon, gazete, dergi, İnternet ve benzeri iletişim için kullanılan araçları kapsayan genel bir terimdir.
Sosyal medya, kullanıcıların içerikleri oluşturdukları, paylaştıkları ve diğer kullanıcılarla etkileşime geçebildikleri interaktif bir platformdur. Geleneksel medya ise genellikle tek yönlü bir iletişim biçimi olan yayınlar yoluyla içerik sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri