Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sosyal medya yasası çıktı mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sosyal medya yasası çıktı mı?

Sosyal medya yasası maddelerine ilişkin araştırmalar, hız kazandı. Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi olarak da tanımlanan Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılması dair kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Sosyal medya yasası onaylandı mı?

Sosyal medya yasası olarak da bilinen 40 maddelik kanun teklifinin kalan 12 maddesi de dün TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla kabul edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Sosyal medya yasası ne zaman geçecek?

Yasanın hükümlerine göre Sosyal Medya Yasası 2023 yılında yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Yeni çıkan sosyal medya yasası nedir?

Yasa ile Türkiye'de haber üreten ve yayın yapan internet medyası, sosyal ağ şirketleri, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kuruluşlar ve kişiler faaliyetlerinden sorumlu tutulacak. İnternet kullanıcılarının her türlü suistimalden, ihlalden ve saldırıdan korunması hedefleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Sosyal medya yasası 29 madde nedir?

Dezenformasyon Yasası olarak bilinen yasa teklifindeki 29. maddesine göre; Yalan haber yayma suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiren maddede, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçu tanımlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Mevzular Açık Mikrofon Özel | Sosyal Medya Yasası

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

29 madde kaldırıldı mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu, milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve 16 Nisan 2021 tarihiyle birlikte geçerli olacak yeni bir genelge yayınladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: idenfit.com

Sosyal medyada hangi paylaşımlar suç?

Hakaret, tehdit, özel hayatın gizliliğini ihlal, cinsel taciz, kişisel verilerin kaydedilmesi gibi suçlar doğrudan sosyal medyada işlendiği gibi, hırsızlık, cinsel saldırı ve dolandırıcılık gibi suçlar ise sosyal medyanın suça zemin oluşturduğu dolaylı yoldan işlenen suçlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Sosyal medyaya hangileri girer?

En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulamaları Listesi
  • Facebook. Sosyal medya denince ilk akla gelen şey, Facebook logosu oluyor. ...
  • Twitter. Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları listesinde ilk üçe giren Twitter, gündemi de belirliyor. ...
  • Swarm. ...
  • Instagram. ...
  • LinkedIn. ...
  • WhatsApp. ...
  • Snapchat. ...
  • Facebook Messenger.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Dezenformasyon yasası yürürlüğe girdi mi?

Kamuoyunda "Sansür Yasası” olarak bilinen, internet medyası ve sosyal medya ile ilgili yeni yaptırımlar öngören"Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylaması sonrası Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün yürürlüğe girdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Sosyal medya kullanım yaşı kaç olmalı?

13 yaşından önce sosyal medya kullanımına izin verilmemeli

Çocuğun sosyal medya kullanımına 13 yaşından sonra izin verilmesi tavsiyesinde bulunan Neriman Kilit, çocukların sosyal medya kullanımında kurallar koyarken öncelikle çocuğun bireysel özelliklerinin ön planda tutulması gerektiğini söyledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Sosyal medya sansür yasası ne demek?

İlgili hüküm şu şekildedir: “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

TBMM sosyal medya yasası nedir?

AKP-MHP'nin ortaklaşa hazırladığı ve 'sosyal medya yasası' olarak bilinen 40 maddelik düzenleme TBMM'de görüşülüyor. Sosyal medya yasası teklifine göre, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak suç sayılıyor ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Sosyal medya ne zaman başladı?

1997 yılında kullanıcılara profil yaratma ve arkadaş listeleme imkanı tanıyan, 1998 yılının başında ise arkadaşlarının listelerini inceleme fırsatı sunan arkadaş odaklı sixdegrees.com sitesi ise sosyal ağların ilk örneği olarak ortaya çıkmıştır (Gönenli ve Hürmeriç, 2012: 218-219).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Sosyal medyada paylaşım yapmak suç mu?

Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri basın ve yayın yolu ile yayınlayan veya yayınlanmasına aracılık eden kişi altı aydan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.” Müstehcenlik suçu suç tipinin unsurları itibari ile de sosyal medya üzerinden işlenmeye müsaittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Sosyal medyada dava açılır mı?

Özellikle sosyal medyada işlenen suçlardan biri de hakaret suçu olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu suç, ceza hukukunun kapsamına girmektedir ve suçu işleyen kişi hakkında dava açılabilir. Ancak bu dava için emniyet birimleri ile iletişime geçilmeli ya da savcılığa şikayet dilekçesi verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kalemci.av.tr

Dezenformasyon yasası 40 madde nedir?

Endişe, korku veya panik yaratmak sebebiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Dezenformasyon yasasının 29 maddesi nedir?

(1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Sansür yasası ne zaman devreye girecek?

Yasa, Resmi Gazete'nin bugünkü (18 Ekim) sayısında yayınlandı. Yasanın, yasaklar ve sınırlamalar getiren maddeleri bugün itibariyle yürürlüğe girerken, Basın İlan Kurumu ve ilanlarla ilgili düzenlemeler 1 Nisan 2023'te yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medyascope.tv

Dezenformasyon yasası nedir kısaca?

Dezenformasyon, yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi; bilgi çarpıtma anlamına gelir. Hasmı rencide etmeyi, aşağılayıp küçük düşürmeyi amaçlayan karşı propaganda ile benzerlik taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Netflix bir sosyal medya mıdır?

Netflix bir "Video on Demand" (Talep üzerine izleme) yapısıdır. Kısacası bir şirket kuruluş tarafından sunulan içerikleri istediğiniz an istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz ve bunun için örnek bir abonelik ücreti ödediğiniz yapıdır. Netflix bu durumda bilinen bir sosyal medya sitesi değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mindfactory.com.tr

Sosyal medyayı kim icat etti?

İlk sosyal ağ örneği, Ward Christensen ve Randy Suess isimli iki arkadaşın 1978 yılında arkadaşları ile bilgi paylaşımında bulunmak, onlarla irtibatta kalmak için BBS isimli bir yazılımı hayata geçirmeleri ile ortaya çıkmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

Sosyal medyaya Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: btk.gov.tr

Küfür etmenin cezası kaç TL?

Hakaret suçu cezası kaç TL? Hakaret suçu cezası en az 20TL ve en fazla 100 TL bir gün karşılığı olacak şekilde 5 günden az 730 günden fazla olmamak üzere hesaplanır. Bu durumda hakimin takdirine göre 100 TL ile 73000 TL arasında cezaya hükmolunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Mesajlaşma paylaşmak suç mu?

Telefon ile yapılan konuşmalar, sosyal mecralar üzerinden yazılan mesajlar, WhatsApp yazışmaları özel hayatın gizliliği kapsamında korunur. TCK'nın m. 132/3 hükmü uyarınca kendisiyle yapılan haberleşme içeriğini alenen ifşa eden kişiye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Ekran görüntüsü almak suç mu?

2. Özel Hayatın Gizliliğini İhlal ( TCK m. 134) Açıklandığı üzere izinsiz ses ve görüntü kaydı alınması hali, en temel haliyle Türk Ceza Kanunu'nda yer alan özel hayatın gizliliğini ihlal suçu kapsamında değerlendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT