Söz yüzüğü tıpkı nişan yüzüğünde olduğu gibi sağ elin dördüncü parmağı olan yüzük parmağına takılır. Gerek söz gerekse nişan merasimlerinde evlenecek olan çiftler, birlikteliklerinin bağlılığını göstermek için yüzüklerini sağ elin yüzük parmağına takarlar.
Evlilik öncesi söz ve nişanlanma olduğu taktirde çiftler nişan yüzükleri için sağ ellerindeki yüzük parmaklarını kullanırlar. Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağa takılı ise nişanlı yada sözlü oluşu, sol parmağa takılı ise evli olduğunu gösterir.
Tek söz ya da söz ve nişanın beraber yapıldığı merasimlerde de yüzük her daim sağ el yüzük parmağına takılır. Söz yüzüğü kadın erkek fark etmeksizin sağ ele takılır. Evlilik ile beraber ise alyanslar sol ele takılır.
Ali yüzüğü sağ eline takardı, çünkü Resulullah (s.a.a)'tan sonra o ashabu'l-yemin'in (sağ ehli - kurtuluş ehli olanların) önderiydi… ve bu bizim Şia'mızın bir alametidir.”[4] Yani sağ ele yüzük takmak Peygamber (s.a.a)'e, Hz. Ali(a.s)'ye ashabu'l- yemin bağlılığın bir simgesidir.
Sol el evlilik yüzüğü için tercih edilir. Nişan yüzükleri ise sağ ele takılmalıdır. Alyans dışında başka bir yüzük takılacak ise yine sağ ele takılır.
İlgili 19 soru bulundu
Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.
Evlilik, nişan ve söz törenlerinde gelin ve damada yüzük takılmaktadır. Ancak söz ve nişan yüzükleri taraflarda sağ elin yüzük parmağına takılırken evlilik sonrasında yüzük sol elin yüzük parmağına geçirilmektedir.
Eskiler, yüzük parmağından geçen bir damarın direkt kalbe bağlandığına inanıyordu. Bu damarın geçtiği sol parmağa da sonsuzluğun simgesi olarak yüzük takıyorlardı. Şurada Paylaş! Ancak bu eski ve yanlış bir inanış çünkü sol eldeki yüzük parmağında, kalbe giden herhangi bir damar bulunmuyor.
Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağındaysa o kişi nişanlı veya sözlü, sol parmağındaysa da evli olduğunu simgeler. Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tek taş takacak kişiler sağ el dördüncü parmağa takarken, alyans, evliliği simgelediği için sol elin yüzük parmağına takılması uygun görülmektedir.
Sağ ele de, sol ele de yüzük takmak caizdir. Küçük parmağa veya yanındaki parmağa takılır. Uygun olanı budur. Diğer parmaklara da takılsa günah olmaz.
Kız isteme töreninde, kadınlara takılan yüzük ise evlilik teklifinde kabul edilen tektaştır. Bazı kişiler ise evlenme teklifi sırasında değil, söz kesildiği zaman tektaş yüzük takabilir.
Söz ve nişan yüzükleri arasında belirgin bir fark bulunmaz. Her ikisi de genellikle alyans şeklinde tasarlanır.
Aralarındaki tek fark birinin söz töreni sırasında, diğerinin ise nişan töreni sırasında takılmasıdır. Bazı çiftler her iki tören için ayrı yüzük tercih etse de çoğu çift tek bir alyans alıp bu alyansı hem söz hem de nişan törenlerinde kullanıyor.
Söz ve nişan yüzüğü sağ ele yüzük parmağına takılmaktadır. Kişilerin evlenmesi durumunda yüzüğü, sol ele geçmektedir. Fakat günümüzde kişiler alyansları çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.
Kişiler nişanlandıkları zaman yüzüklerini sağ ellerinin yüzük parmağına takmaktadır. Kişiler evlendikleri zaman bu yüzükler sağ elden sol el yüzük parmağına geçmektedir. Son zamanlarda kişiler yüzükleri daha farklı şekillerde de kullanmaktadır. Son zamanlarda gümüş yüzükler çok kullanılmaktadır.
Kadınlar, baş parmağına taktıkları yüzükler ile inatçı ve sıcakkanlı olduklarının sinyallerini verir. Ayrıca baş parmağına yüzük takan kişiler genel olarak özgürlüğüne düşkündür ve kendi koyduğu sınırların ihlal edilmesinden hiç memnun olmazlar.
Genellikle kız isteme yüzüklerinin erkek tarafının, nişan alyanslarını ise kız tarafının alması daha uygun olarak bilinir. Fakat aileler kendi aralarında konuşup hangi yüzüğün kim tarafından alınacağına ya da ortak bir şekilde yüzüklerin alınması gerektiğine karar verebilirler.
Tektaş Hangi Ele Takılır? Evlilik teklifi esnasında tercih edilen tektaş yüzükler sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır. Sözlü ya da nişanlıyken sağ elde kullanılan tek taş yüzük, evlilik olduktan sonra sol elin yüzük parmağına geçmektedir.
Ancak daha sonraki gelişmeler neticesinde yüzüğün takıldığı yer değişmiştir. Evlenen çiftler yüzüklerini sol elin yüzük parmağına takmaya başlamışlardır. Yüzüğün takılacak yeri belirli olsa da bu durum çiftlerin tercihine kalmıştır.
O zamanlarda dolaşım sistemimizdeki ana damarın sol elimizde bu parmaktan başlayıp kalbimize gittiği sanılıyordu. Böylece buraya takılan yüzükler evli çiftin kalben bağlılığını simgeliyordu.
Evlilik yüzüğü; iki elin sağ ve sol parmaklarına takılır. Ancak, yüzüğün sağ parmakta olduğu hallerde nişan yüzüğü olarak tanımlanabileceğinden bahsetmek gerekir. Bunun yanı sıra, sol parmaktaki yüzük ise evlilik yüzüğü olarak değerlendirilir.
Konusunda en bilindik gerçek, kalbe giden damarların sol elden geçtiği ibaresidir. Bu nedenle alyanslar sol ele takılır denilmiştir. Sol eldeki damarların direk olarak kalbe bağlandığı ve yüzük parmağına dokunan altın materyalinin kalbe pozitif bir duygu gönderdiği düşünülür.
Evlilikte sol elin yüzük parmağına takılması gereken yüzükler nişanda sağ elin yüzük parmağına takılmaktadır. Nişan yüzükleri kadınlarda ve erkeklerde sağ elin yüzük parmağına takılmaktadır.
Evlilik teklifi yapılırken genellikle 0,20 karat yüzük ile 0,40 karat atası yüzükler tercih edilse de bazı durumlarda 0,50 karat yüzüğün üstüne çıkmanız gerekebilir.
En İyi Cevaplar. tek taş pırlanta o düğün öncesi evlenme teklifi yapılırken erkeğin bir jestidir. nişan yüzükleri ise alyanstır değişmez.ikisde takar. sözde tek taş takımı tercihdir lüx tür bu erkeğe ve kadına kalmıstır ama adet budur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri