Sözleşme imzalanması için verilen 10 günlük sürenin bitimi tarihi itibariyle teklif geçerlik süresinin sona ermemesi gerekmektedir. Şayet bu tarih itibariyle teklif geçerlik süresi sona ermişse, istekliden teklif geçerlik süresinin uzatılması talep edilmeden istekli sözleşme imzalamaya zorlanamaz. Danıştay 13.
uygun olarak hazırlanan sözleşmeye davet yazısı ihale üzerinde kalan istekliye gönderilerek, tebliğ tarihini izleyen 10 gün içinde sözleşmeyi imzalaması istenir.
İtiraz süresinin ve varsa ön mali kontrolün bitiminden itibaren 3 gün içerisinde ihale üzerinde kalan istekliye, belirtilen süre içerisinde gerekli yasal yükümlülükleri yerine getirmek (Damga vergileri, KİK katkı payı vb.) ve gerekli diğer belgeleri sunmak şartıyla sözleşmeye davet yazısı gönderilir.
(3) İhale yetkilisi, karar tarihini izleyen en geç beş iş günü içinde ihale kararını onaylar veya gerekçesini açıkça belirtmek suretiyle iptal eder. İhale; kararın onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır. Onay ve iptal işlemleri, ayrıca EKAP üzerinde kayıt altına alınır.
4734 sayılı Kanunun 42 nci maddesinde, sözleşmenin imzalanması için öngörülen on günlük kanuni sürenin, son gününün ulusal bayram, resmi ve dini bayram, yılbaşı günü, 1 Mayıs veya genel hafta tatiline rastlaması durumunda, sözleşmenin bugünleri takip eden ilk iş günü mesai saati bitimine kadar imzalanabilecektir.
İlgili 18 soru bulundu
Eğer iş sözleşmesi imzalanmazsa, işçi ve işverenin hukuki hakları olumsuz yönde etkilenebilir. 4857 sayılı İş Kanunu ve uygulamadaki işleyişler, işçi ve işverenin haklarını korumayı amaçlar. İş sözleşmesinin imzalanması, İş Kanunu kapsamında işçi ve işverenin haklarını güvence altına alır.
2- YER TESLİMİNDE GECİKLEMELER:
Tip sözleşmelerinin “işe başlama ve bitirme tarihi, gecikme halinde alınacak cezalar” başlıkları 3. maddesinde sözleşmenin imzalanmasından, Sayıştay tesciline tabi işlerde tescilin yükleniciye bildirilmesinden sonraki 5 gün içinde yer tesliminin yapılması öngörülmektedir.
İdare 10 gün içinde karar aldıktan sonra tebliği geç yapsa bile yine de itirazen şikayet mümkündür. İdare 10 gün içinde cevap vermezse başvuran bu sürenin bitiminden itibaren 10 gün içinde Kamu İhale Kurumuna itirazen şikayet yoluyla başvuru yapabilir.
MADDE 20- (1) İhale alıcısı, ihalenin feshi talep edilmiş olsa dahi artırma sonuç tutanağının ilanından itibaren yedi gün içinde satış bedelini satışı yapan icra dairesi hesabına ödemek zorundadır.
Davanın Kesinleşmesi
Şikayet, ihale tarihinden itibaren 7 gün olup bu süre içerisinde talep edilmez ise ihale kesinleşmiş olacaktır. Feshe dair verilen karar, her iki tarafa tebliğ edildikten itibaren 10 gün içerisinde itiraz edilmez ise karar kesinleşmiş olacaktır.
İhale veya ön yeterlik ilanı yayımlanmadan önce, yeniden ihale onay belgesi hazırlanarak ihale yetkilisinin onayına sunulur.
MADDE 28 – (1) İhale komisyonu gerekçeli ihale kararını ihale yetkilisinin onayına sunar. İhale kararı, ihale yetkilisi tarafından karar tarihinden itibaren en geç on beş işgünü içinde onaylanır veya iptal edilir. (2) İhale; ihale kararının onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır.
Yapılan bu değişikliklere ilişkin ihale dokümanının bağlayıcı bir parçası olan zeyilname, son teklif verme gününden en az üç gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde ihale dokümanı alanların tamamına gönderilir.
4734 sayılı Kanunun 46 ncı maddesine göre, sözleşme idarece hazırlanır ve ihale yetkilisi ile yüklenici tarafından imzalanır.
24.2. İhtiyaç duyulması halinde, teklif geçerlilik süresinin en fazla yukarıda belirlenen süre kadar uzatılması istekliden talep edilebilir. İstekli, İdarenin bu talebini kabul veya reddedebilir. İdarenin teklif geçerlilik süresinin uzatılması talebini reddeden isteklinin geçici teminatı iade edilir.
Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan ne demek? Kamu kurum/kuruluşlarında çalışan memur, sözleşmeli çalışan ya da işçi statüsünde bulananlar için olağanüstü hallerde uygulanan çalışma planı demektir. Aynı zamanda ihaleye davet olarak gönderilen iadeli taahhütlü gönderilen iletidir.
Tamamlayıcı artırmada şartları sağlayan bir alıcı çıkar ve ihale bedelini öderse, yine satış aşaması tamamlanmış olur; ancak bu alıcı bedeli ödemezse, artık dördüncü bir artırma yapılmaz ve satış düşer.
İhale, sistemde belirtilen süre sonunda tamamlanacak olup herhangi bir süre uzatımı olmayacaktır. Süre bitiminde en yüksek teklifi veren müşteri, ihaleyi kazanmış olacaktır. Muhammen Bedelin Altında Teklif Verilebilir mi? Muhammen bedelin altında teklif verilememektedir.
Kamu İhale Kurumunun gelirleri olan ilan bedeli, onbindebeş bedeli ve itirazen şikayet başvuru bedeli ödemelerinin Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın herhangi bir şubesinden Kuruma ait Kurumsal tahsilat hesabına yapılması gerekmektedir.
Ancak ihale dokümanını satın almış olmasına rağmen ihaleye teklif vermeyen istekli olabilecekler, doküman satın alındığı tarihten itibaren onbeş günlük süre içerisinde ihale dokümanına karşı şikayet başvurusunda bulunabileceklerdir.
Bu noktada ihale kararının onaylanmasından sonra ihalenin iptal edilip edilemeyeceği tereddüt konusu olabilmektedir. Konuya ilişkin mevzuatta açık bir düzenleme yapılmış değildir. Ancak kesinleşen ihale kararının onaylanmasından sonra da ihalenin iptali mümkün olabilecektir.
7421 sayılı Kanun ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na eklenen 53/j maddesi şu şekildedir: “Başvuru sahibinin iddialarının tamamında haklı bulunması halinde, Kurul kararı ile itirazen şikâyet başvuru bedelinin başvuru sahibine iadesine karar verilir.
Bir anlaşmaya varabildikleri sürece sözleşme kendilerince uygun görüldüğü şekilde değiştirilebilir. Kamu ihale kurallarına tabi olan ihale makamları ise farklı bir konumdadır.
Kesin Kabul Tarihi
Maddesinde belirtilmiştir ve genellikle 12 ay olarak uygulanır. Kesin kabul işlemleri, kesin kabul için belirlenen tarihte (geçici kabul itibar tarihinden itibaren sözleşmede belirtilen teminat süresinin bitimiyle birlikte), yüklenicinin başvurusu ile geçici kabuldeki esas ve usullerle yapılır.
4. İşin Süresi İşyeri Teslimi İle Birlikte Başlar. Yapım işlerinde sözleşme maddesinde belirtildiği üzere işin süresi işyeri teslimi ile başlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri