Gliserin doğal veya sentetik olabilir. Doğal gliserin, hayvansal veya bitkisel yağların hidrolizi sonucu üretilir. Hidroliz, bir maddenin suyla reaksiyona girmesi ve bunun sonucunda kimyasal bir bağın parçalanmasıdır. Sentetik gliserin, petrol, propilen ve klor içeren kimyasal işlemlerle üretilir.
"Gliserol" olarak da anılan gliserin, 18. yüzyılda Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedildiği kabul edilen, renksiz bir madde aslında. Formülü C3H8O3 olan bu özel madde, oksijen, karbon ve hidrojenin bir araya gelmesiyle oluşan organik bir bileşik.
Gliserin; oksijen, karbon ve hidrojenden meydana gelen doğal kaynaklı bir yardımcı ürün çeşidini oluşturuyor. Bitkisel ve hayvansal yağlar olmak üzere iki farklı kaynaktan elde edilebilen gliserin; su ve alkol ile karışabilen, renksiz ve hafif tatlı aromalı bir sıvı olarak biliniyor.
Doğal yöntemlerle elde edilen gliserin, bitkisel yağlar ya da hayvansal yağlardan üretilir. Bunun dışında bitkisel ve hayvansal yağların karışımından elde edilen çeşitlerde bulunur. Bitkisel olan ürün, zeytinyağı, palm yağı, hindistan cevizi yağı veya hurma yağı gibi pek çok değişik yağdan üretilebilir.
Bitkilerin içinde şeker fermantasyonu şeklinde doğal olarak yer alan gliserin, günümüzde ise katı ve sıvı yağların hidrolizinden üretilir.
İlgili 27 soru bulundu
Şeker alkolü toksik özellikler barındırmadığından sarhoş edici etkiye sahip değildir. Saflık derecesi oldukça yüksektir. Bünyemizde 5 farklı Gliserin markası ve ürünleri bulunmaktadır. Bunlar; Merck Gliserin, Wilmar Gliserin, Sigma Aldirich Gliserin, Evyap Gliserin ve Chemnovatic gliserindir.
Bitkisel gliserin, hindistan cevizi, hurma veya soya gibi bitkilerin yağlarından elde edilen şeffaf, renksiz ve kokusuz sıvı bir maddedir.
Cilt bakım ürünlerinde, losyonlarda, kremlerde ve diğer kişisel bakım ürünlerinde bulunabilir. Farmasötik: Gliserin, farmasötik ürünlerin bir bileşeni olarak kullanılır. Özellikle oral ilaçlarda ve ağız bakım ürünlerinde yaygın olarak bulunur.
Zira üretimde domuz, helal kesim olmayan sığır ve her türlü hayvanın deri ve kemikleri kullanılmakta, bu sebeple üretim safhasında yüzde 100 garanti etmek mümkün değil.
Gliserin, soya yağı, hurma yağı veya hindistancevizi yağı gibi trigliserit bakımından zengin bitkisel yağların ısıtılmasından sonra elde edilir , örneğin Lye gibi güçlü bir alkali ile karıştırılır.
Buna göre, gliserin, domuz eti veya yağı gibi haram bir şeyden yapılmadığı sürece helaldir.
Gliserin, diğer adı gliserol olan, sıvı hâlde bulunan polar organik bir trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, zehirli olmayan bir sıvıdır.
Organik olması dolayısıyla gliserinin bilinen herhangi bir zararı veya yan etkisi bulunmuyor. Ancak bu maddenin doğrudan cilde uygulanması, cilt gözeneklerinin tıkanmasına neden olabiliyor.
Gliserin, daha resmen gliserol olarak bilinen bir organik bileşiktir. Ortak kaynakları hayvansal yağ ve bitkisel yağtır. Gliserin oda sıcaklığında berrak, kokusuz bir sıvıdır ve tatlı bir tada sahiptir. Sabunlarda yaygın olarak kullanılır ve birçok farmasötik alanında ortak bir içeriktir.
Gliserin; gliserol olarak da isimlendirilen basit alkol olan bir poliol bileşiğidir. Tatlı bir tada sahip olan, zehirsiz, renksiz, kokusuz ve viskoz yapılı bir sıvıdır. Etil alkol ve su lie karışabilir, asetonda ise çözünür.
El-Razi'nin simya konusundaki çalışmaları, yüzyılımızın ilk yarısında ortaya Bunların yanısıra kostik sodayı (NaOH) ve gliserini de bulmuştur.
Gliserin pek çok gıda ürününde yardımcı malzeme olduğu için bir şekilde içilmektedir. Doğrudan saf haliyle içilmesi uygun değildir. Almış olduğunuz gliserini faydalarını görmek için tüketmeniz uygun olmayacaktır. İçilmesi durumunda midede yanma ve ekşime hatta zehirlenme meydana gelebilir.
Gliserinli ürünler tıpkı ciltte olduğu gibi saçta da nemi hapseder. Saç derisini yumuşatarak kepeklenmeyi önleyen gliserin ayrıca saçın daha kolay şekil almasını ve taranmasını sağlar. Özellikle kadınların en sık yaşadığı kırılma sorununu gliserinli bir saç bakım ürünü ile aşmak mümkündür.
Su daha akışkandır. Çünkü suyun vizkozitesi daha düşüktür.
Vazelin, ciltte nemi hapseden koruyucu bir bariyer oluşturarak etki eder. Vazelin ise güçlü bir şekilde hidrofiliktir (yani suyu çeker). Gliserin havadaki nemi emerek cildi nemlendirir.
Bitkisel Gliserin VG E422 1 kg Fiyatı 108,70 TL.
Zira organik olması ile beraber cilt konusunda herhangi bir zararı bulunmaz. Üstelik cilt gözeneklerini açmak konusunda etkili olduğu için gliserin yüze sürülmesi önemli bir yer taşımaktadır.
Doğal gliserin, hayvansal veya bitkisel yağların hidrolizi sonucu üretilir. Hidroliz, bir maddenin suyla reaksiyona girmesi ve bunun sonucunda kimyasal bir bağın parçalanmasıdır. Sentetik gliserin, petrol, propilen ve klor içeren kimyasal işlemlerle üretilir.
Cilt kuruluğunu giderir, uzun süreli kullanımda derideki çatlak ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. İçeriğindeki mineraller sayesinde cilde parlak bir görünüm sağlar, cilt gözeneklerini tıkamaz.
Hafifçe tatlı, zehirli olmayan bir sıvıdır. Su ve etanol ile karışan, asetonda çözünen gliserin kozmetik hammaddesidir. Bitkisel gliserinler vegan olup sebze yağlarından üretilir örneğin; zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, palm yağı, soya yağı gibi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri