Oysa ki sözleşmeli öğretmen 3 yıl görev yapınca kadroya geçmekte (652 sayılı KHK) ve kadroya geçince de özür grubu tayini isteyebilmektedir.
(4) Mazerete bağlı yer değiştirmeler hariç olmak üzere zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle görev yapanlar, il içindeki ya da diğer illerdeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilir.
Bu kapsamda, 28 Kasım 2022 itibarıyla sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta olanlardan 7433 Sayılı Kanun'un yürürlük tarihi olan 26 Ocak 2023'te sözleşmesi devam eden personelin memur unvanlı kadrolara başvuru hakkı bulunuyor.
Dört yıllık sürede, memur kadrosuna atanmadan önce tabi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahip olanların görev yerleri, söz konusu mevzuatta yer alan süre, usul ve şartlarla değiştirilebilecek. 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar memur kadrosuna geçebilecek.
Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıllık yapılacak. Bir yılın sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşme süreleri takip eden yıl için de geçerli sayılacak. Bu süre dört yılı geçemeyecek. Zaten adaylık süreci de olumlu geçmişse bu dört yılın sonunda talebi üzerine kadroya geçebilecek.
İlgili 26 soru bulundu
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
Halen görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin tamamı kadrolu statüye geçirilecektir. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş tarihleri belli olmadığı için ilgi duyuruda yer alan 06 Ocak 2023 tarihi mağduriyetlere sebep olacak, sözleşmeli öğretmenler mazerete bağlı yer değişikliğinden yararlanamayacaktır.
Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeyle, 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresi olmadan doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçecekler.
Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi için Devlet Memurlar Kanununda değişiklik yapılacaktır. Bu süreden sonra tüm sözleşmeli personel gerekli şartları taşıması durumunda kadroya geçirilecektir. Bu şartlar; Halihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecek.
Kadroya geçenler, görevde yükselme ve tayin gibi tüm haklardan yararlanabilecek. Tayin hakkı, 1 yıl sonra verilecek. Belediyelerdeki sözleşmeliler de düzenleme kapsamında yer alıyor. Yasa çıktıktan sonra da mahalli idarelerde çalışmak için KPSS şartı getirilecek.
Sözleşmeli öğretmenler, atandıkları yerde en az 4 yıl kalıyor. Sözleşmeli olarak ataması yapılan bir öğretmen 3 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra 1 yıl da kadrolu çalışıp yer değiştirme hakkına sahip olabiliyor.
eleman.net verilerine göre, Sözleşmeli Öğretmen 2023 yılında ortalama 12.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sözleşmeli Öğretmen , Temmuz 2023 yılında ortalama 12.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 9.500 TL maaş alıyordu.
Kadroya atanma talebinde bulunan personelin atama işlemleri 26 Ocak 2023-28 Nisan 2023 tarihleri arasında tamamlanacak olup atama onayları birimlerine gönderilecektir.
1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu? Eşi devlet memuru olan ya da olmayan eşler de eş durumundan tayin talebinde bulunabilirler. Ancak bu tür durumlarda tayin isteyen kişiler için son iki yıllık bir süre içinde en az 360 prim gün sayısının doldurmuş olması şartı vardır.
*3+1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz.
Düzenleme ile mahalli idarelerde kadroya geçirilen personel, sadece mahalli idareler arasında naklen atanabilecek, kadroya geçirilen diğer personel ise sözleşmeli pozisyonda geçirilen süreler dahil 4 hizmet yılını tamamladıkları tarihten itibaren nakil hakkına sahip olacak.
Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır.
458 bin 615 sözleşmeli personel; görevde yükselme, unvan değişikliği, memuriyet güvencesi ve tayin imkanı gibi haklara sahip olacak. Kadroya geçişler isteğe bağlı olacak. Kadroya geçmek istemeyen sözleşmeli personel hakları, personelin görevi sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunacak.
Düzenleme kapsamında bulunan sözleşmeli personel, kadroya geçmek için 30 gün içinde başvuru yapacak. Bu başvuruyu yapanlar, dünden itibaren 60 gün içerisinde kurumlarına atanacak. İşlemler en geç 60 gün içinde tamamlanacağından, sözleşmeliler en geç Mart ayı içerisinde kadrolu olabilecek.
Sayıları 227 bin olan ve üç artı bir modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sözleşmeli sağlık çalışanları ve din görevlileri de süre aranmaksızın doğrudan kadroya alınacak. Bu kapsamda olan düzenlemede kadroya geçmek isteğe bağlı olacak. Kadroya geçmek istemeyenleri hakları görev bitene kadar korunacak.
Yasa teklifi ile 28 Kasım 2022'den önce çalışmaya başlayan, toplam 458 bin 615 sözleşmeli personel, çalışma süresine bakılmaksızın memur kadrosuna alınacak. Yasa yürürlüğe girdikten sonra, 3 yıl çalışmış olma koşuluyla, sözleşmeli personel kadroya alınabilecek.
Sözleşmeli personelden üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri hâlinde sözleşmeli personel olarak çalıştırılmalarına esas alınan memur kadrolarına atanır. Bu kapsamda memur kadrolarına atananların bir yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamaz.
KADROYA GEÇİŞLER TALEBE BAĞLI
4B'li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı olarak çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam hatip ve müezzin kayyımlar ile vekil ebe ve hemşireler de düzenlemenin kapsamına alınıyor.
Sözleşmeli öğretmen 4b grubuna dahildir. 4b sözleşmeli personel kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalışır. 4b sözleşmeli öğretmen işçi sayılmayan kamu görevlilerdir. 4b grubunda hemşire, öğretmen, mühendis, teknisyen, sağlık memuru, koruma ve güvenlik kadroları yer alır.
Sözleşmeli öğretmen, kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlere denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri