Spati bitkisi hava akımlarından çabuk etkilendiği için çok soğuk ve çok sıcak ortamlarda bulundurulmamalıdır. Yılda en az bir kere topraktan vitamin ve mineral desteği yaparak besin verilmelidir. Saksı değişimi ise sıcakların başladığı mayıs ayında yapılmalıdır.
Parlak, ancak doğrudan güneş ışığı almayan bir konumda yetiştirilmelidir. Toprağının nemli kalması önemlidir, ancak aşırı sulamaktan kaçınılmalıdır çünkü bu kök çürümesine neden olabilir. Yaprakları tozlanabilir, bu nedenle düzenli olarak yaprakları silmek ve sprey şişesiyle hafifçe nemlendirmek yararlı olabilir.
Barış çiçeğinin yapraklarını ve çiçekleri püskürtme yöntemi ile ara ara sulamanız gerekmektedir. Çiçeklenmesini istediğiniz zaman çiçeğinizi yılda 2 defa hem susuz hem de güneşsiz bırakmanız gerekmektedir. Dinlendirme dönemi için çiçekleri solduktan sonra 1 veya 2 ay dinlendirmeniz gerekmektedir.
Spatifilyum çiçeği Nasıl Sulanır? Spatifilyum çiçeği bakımında söylediğimiz şekilde spatifilyum çiçeği toprağı devamlı nemli tutulmalı ve kesinlikle kurutulmamalıdır. Bu neden ile yaz mevsiminde sıklıkla kış mevsimindeyse haftada 1 ile 2 defa sulama yapılması gerekir.
Sulama rutininizi toprağı kontrol ederek oluşturabilirsiniz. Toprak tamamen kuruduğunda su ihtiyacı oluşmuş demektir. Yaz ve kış mevsimlerinde bu sıklık değişiklik gösterebilir. Yaz aylarında çok fazla suya ihtiyaç duyabileceği gibi kışın bitkiye verdiğiniz su miktarı azaltılmalıdır.
İlgili 31 soru bulundu
Ortam seçimi. Barış çiçeği aydınlık ve ferah hava koşullarında kendini gösteren çiçeklerden biri. Bu nedenle çiçeği koyacağınız alana göre verim kısmında değişiklikler olabilir. Evinizin direkt olarak güneş almayan ama aydınlık olan bir bölgesine yerleştirebilirsiniz.
Barış nemli toprakları sever. Bu nedenle sulamayı düzenli olarak gerçekleştirmelisiniz. Toprağın yanı sıra çiçeğin yapraklarına da fıs fıs yardımıyla sulama yapabilirsiniz. Yaz aylarında üç günde bir, kış aylarında ise haftada bir ya da iki haftada bir sulama yapabilirsiniz.
Çiçekleri beyaz renkli olup ilkbahar aylarında bazen de sonbaharda çiçek açar. Beyaz çiçekleri zamanla yeşile dönmektedir. Işık İsteği: Aydınlık, yarı gölge veya gölge yerlerde yetiştir. Sıcaklık İsteği: Gelişme döneminde 18-20 oC, kış aylarında ise 15 oC sıcaklığa ihtiyaç duyarlar.
Aspirin, suya eklenerek çiçeklerin su alımını artırır ve çiçeklerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. Aspirin, salisilik asit içerir, bu madde çiçeklerin su alımını artırır ve çiçek saplarının daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Kuru maya ile bitkilerinizi coşturmak için yapmanız gereken tek şey; 3 litrelik suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek karıştırmak ve elde ettiğiniz bu su ile bitkilerinizi sulamak. Bu işlemde dikkatli olmanız gereken konu sulama esnasında yaprak kısımlarına suyun temas etmemesine dikkat etmenizdir.
Azotlu gübreler içerisinde yer alan çiçek coşturan gübre içeriğinde azot dışarısında bitki besin elementlerinden kükürt içerdiği için toprak için çok değerli bir üründür. Özellikle suyla doygun alanlarda azotlu gübrelerden olan nitrat içeren gübrelerde dönüşümler nedeniyle kayıplar gerçekleşmektedir.
Barış çiçeği, yeterli ışık almadığında yaprak uçları kuruyabilir. Ancak, doğru gölgelendirme yöntemleriyle birlikte, ışıksız ortamlarda yetiştirilebilir.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Çiçekleri sulayın: Kurumuş çiçekler genellikle susuz kalmıştır. Bu nedenle, toprağı iyice nemlendirerek çiçeklerin su ihtiyacını karşılayın. Toprağı ıslak değil, nemli tutmaya özen gösterin. Yaprakları ve ölü kısımları temizleyin: Çiçeklerin üzerindeki kurumuş yaprakları ve ölü kısımları dikkatlice kesin.
Genellikle barışı simgeleyen bu çiçek, aynı zamanda saflık, masumiyet, iyileşme, umut, bolluk ve bereket gibi anlamlar da ifade ediyor. Tamamen olumlu anlamlar taşıyan Spatifilyum bitkisi, çoğunlukla iyi dilekleri iletmek için armağan olarak tercih ediliyor.
5) Kuru Maya
Evde bulunmasa da uygun maliyeti ile marketlerden rahatlıkla alınabilir. Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder.
Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin. Bu şekilde bir gün beklettiğiniz barış çiçeğiniz tekrar eski haline dönecektir.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
⏩ Spati bitkisi soğuğa dayanıklıdır ve kolay kolay soğuktan etkilenmemektedir. Genelde yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kışa doğru dökerek dinlenme sürecine girer. Sararmış ve çürümüş yapraklar ara sıra bir makas ile budanmalıdır.
Barış çiçeği, oldukça aydınlık ve günün büyük bir kısmında güneş ışığını alan mekanları seviyor. Bu faktör, çiçeğin ideal ısıda yetişmesine olanak tanıyor. Çiçeğin bulunduğu ortamın 10 ila 28 derece arasında olması sağlıklı bir şekilde büyümesi için önemli.
Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor. Fermente olan şeker çiçeklerin dallarını coşturarak toprağı da besliyor. Sadece 1 yemek kaşığı toz şeker serpmek yetiyor.
Doğru koşullar altında yetiştirilen bir barış çiçeği oldukça kısa sürede büyür. Bu bitkiyi yetiştirirken gövdeden çıkan sürgünleri kullanarak çok daha fazla canlıya sahip olabilirsiniz. Böylece barış çiçeği çoğaltma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Barış çiçeğinde toprak değişimi de önemli bir konudur.
Ortam nemi yeterli olmadığında yaprak kenarları kararabilir. Yaz aylarında ayda bir nem kürü yapın, örneğin siz duş aldıktan sonra banyoda monsteraya da duş aldırın ve 4-5 saat veya gece boyunca kapalı banyoda bırakın ki neme doysun.
35 yıllık ev hanımı Aslı Hanım çiçeklerinin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor. Fermente olan şeker çiçeklerin dallarını coşturarak toprağı da besliyor. Sadece 1 yemek kaşığı toz şeker serpmek yetiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri