Her öğün öncesi yarım çay bardağı olarak içeceğiniz soğan suyu hem yağlı yemeklerin etkisini yok edecek hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Soğanın faydaları sağlıklı ve dengeli beslenmenize, vücudunuzu zinde ve enerjik tutmanıza yarar. Düzenli spor yapmak ise yaşam kalitenizi artırır.
Soğanın zayıflama üzerinde oldukça etkili bir besin olduğu bilinmektedir. Diyete başlayacak olan kişilerin diyet listesinde hem kuru soğan hem de yeşil soğan bulunması gerekmektedir.
Soğanın ayrıca kolesterol düzeyine, şeker düzenine ve tansiyona da olumlu etkileri yapılan birçok çalışmada gözlenmiştir. Soğanda bulunan Saponin maddesinin ayrıca kilo vermeyi kolaylaştırıcı etkisi vardır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Soğan vücutta su tutar mı? Güçlü bir antioksidan özelliğiyle vücuttaki zararlı ve faydasız toksinleri arındırmaya yarayan soğan suyu, bedenin tertemiz kalmasını sağlayarak doğal ve sağlıklı yollarla zayıflamayı kolaylaştırıyor.
Bağışıklık İçin Kalkan
Düşük kaloriye sahip olmasının yanı sıra vitamin, mineral ve lif açısından zengin olan soğan, içeriğindeki yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek mikroplarla savaşır. Aynı zamanda kolejen üretimine, hücrelerin yenilenmesine ve demir emilimine yardımcı olur.
İlgili 16 soru bulundu
İçeriğinde yüksek miktarda kükürt, lif, A, ve C vitaminleri bulunan soğan vücudu toksinlere karşı korur. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kalan oluşturur. Saçtan tırnağa faydası olan soğanın haşlanmış hali ise çiğ haline oranla daha yüksek antimikrobiyal etkisi oluşturur.
Örneğin, bir araştırma, soğanın testosteron seviyelerinde herhangi bir değişikliğe neden olmadığını göstermiştir.
Soğan özellikle A vitamini , C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengindir. A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı hem de göz sağlığını destekler B vitaminleri ise suda eriyen vitaminlerdir.
Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren soğan suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca toksin maddelerin atımını da kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır.
Sulu yemeklerin lezzetini ve kıvamını belirleyen en önemli etmenlerden biri soğandır. Yemeğe soğanla başlanır, yani yemeğin ilk lezzet vericisi soğandır. Soğanı olması gerektiği gibi kavuramazsanız yemeğin lezzeti de olması gerektiği gibi olmayacaktır.
Ayrıca vücudun ihtiyacı olan birçok vitamini ve minerali sağlayabilen soğan, her açıdan bünyeye katkı gösterir. Bu sebeplerden dolayı, soğanın zayıflatma özelliği bulunur. Dolayısıyla diyetteki kişiler de gönül rahatlığıyla soğan tüketebilir.
Kuru Soğan Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 40 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Adet (Küçük) yani 75 gramlık miktarında Kuru Soğan 30 kalori bulunmaktadır.
Soğan suyu, yüksek miktarda antioksidan içeriği ile vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur, toksin maddelerin atımını kolaylaştırır, yağ yakımını hızlandırır. Bunlardan dolayı özellikle aç karnına içilen soğan suyu kilo vermeye yardımcı rol oynar.
Kuru soğanın 1 yemek kaşığı (10 gr) 4 kalori, 1 tatlı kaşığı (5 gr) 2 kaloridir. Kuru soğanın 10 gramı 9.34 gram karbonhidrat, 1.1 gram protein, 0.1 gram yağ, 1.7 gram lif içermektedir.
Pişmiş soğan kaç kalori? Pişmiş Olgun Soğan (1 orta boy) içinde 56 kadar kalori mevcut.
Soğan nasıl tüketilir? Yemeklerde pişmiş olarak arpacık, beyaz ve kuru soğan tercih edilirken taze yeşil, kırmızı ve mor soğan salata yapımında, kahverengi soğan ise soğan suyu kürü hazırlanmasında kullanılır.
Soğan, sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli bir vitamin olan B9 vitamini veya folik asit açısından zengindir. Rutin bakımından da zengin olan soğanlar kanı inceltir ve dolaşımı kolaylaştırır, bizi kan pıhtılaşması ve damarların tıkanması riskinden korur.
Özellikle soğanın taze olması faydalarını alabilmek için gerekli görülüyor. Kuru soğan yemeklerden önce tüketilebileceği gibi birlikte veya yemek sonrasında kullanılabilir. Ancak günde en fazla 1 adet kuru soğan tüketilmeli. Aşırı kullanılması halinde mide zarına zarar erebilir.
Soğanın anti-inflamatuar içeriği şişliği azaltır, suyu fazla kulak kirinin atılmasını sağlar. Bu yöntem 19. yüzyıldan beri kullanılıyor. Ortaçağdan bu yana kesilmiş soğanı odada bulundurmanın odadaki bakteri ve virüsleri öldürdüğüne inanılır.
TURPGİLLER: Roka, lahana, Brüksel lahanası, karnabahar gibi sebzeler bir sporcunun beslenme planının olmazsa olmazları. İçerdikleri, antioksidan, posa ve bazı başka önemli maddeler sayesinde atletik performansı desteklemek açısından çok değerliler.
Soğan besin değeri yüksek bir sebzedir. Soğan suyu antioksidan özelliği ile vücutta oluşabilecek doku hasarını ve kanser oluşumunu önler, kalp ve damar sağlığını iyileştirerek kan basıncını ve yüksek kolesterolü düşürür, kalp krizini riskini azaltır ve kanı sulandırarak kanda pıhtı oluşmasını önler.
Afrodizyak etkilidir, cinsel gücü arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırarak vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
Sürekli diyet veya aşırı yeme testosteron seviyenizi bozabilir. Yeterli protein yemek sağlıklı testosteron seviyelerin korunmasına yardımcı olur ve yağ kaybına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri