Eğer bitkisel protein ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız, spor yapıyorsanız ve daha lifli besinler tercih ediyorsanız; önceliğiniz fıstık ezmesi olabilir. Az yağ tüketmek istiyorum, kalorisi daha düşük olsun ve ben tam bir fındık tutkunuyum diyorsanız o zaman fındık ezmesi sizin için harika bir besin olacaktır.
Sporcu beslenmesinde protein alımı önemli olduğu için protein oranı yüksek besinler daha çok tercih edilmektedir. Fıstık ezmesi ise sporcular için protein oranı yüksek bir besindir ve böylece fıstık ezmesi sporcu beslenmesinde önemli bir yere sahiptir.
İşte, günün her öğününde tüketebileceğiniz fındık ezmesi faydaları: Kas onarımına ve yapımına yardımcı olur. Fındık ezmesi protein açısından zengindir. Enerji deposudur.
Fıstık ezmesi protein deposudur, kas yapımına ve onarımına yardımcı olur. Protein açısından o kadar yüksektir ki, düzenli olarak egzersiz yapanlar için beslenme listelerinin başındadır. Fıstık ezmesi yüksek oranda doymamış yağlara sahiptir.
Fındık ezmesinin kalorisi oldukça yüksektir. Kalorisi bu kadar yüksek olan bir gıdanın bir de ekmeğe sürülerek yenmesi daha da çok kilo almanıza neden olur.
İlgili 39 soru bulundu
Günde 6-7 tatlı kaşığı yani 30-40 gram fındık ezmesi yememiz, ihtiyacımız olan vitamin, mineral ve sağlıklı yağları almamıza yetecektir.
Yüksek miktarda lif içeren fındık ezmesi ürünleri oldukça besleyici ve doyurucu bir üründür. Düzenli tüketildiği takdirde fındık ezmesi, bağırsakların çalışmasını destekleyerek kabızlık gibi problemleri ortadan kaldırır. Fındık ezmesi, yüksek miktarda potasyum içerdiğinden sinirlerin yatışmasına yardımcı olmaktadır.
Fındığın 100 gramı 628 kaloridir ve 61 gram da yağ bulunmaktadır. Ayrıca 15 gram protein, 17 gram karbonhidrat ve 10 gram diyet lifi bulunmaktadır. Potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir de içeren fındık, spor yapanlar ve diyet programı uygulayanlar için tercih edilebilir kuruyemiş çeşitleri arasında yerini almaktadır.
Spor sonrası ilk 30 dakika içerisinde protein alımı kasların beslenmesine yardımcı olacaktır. Tavuk göğsü veya hindi eti, balık, süzme peynir, barbunya, yumurta, yoğurt, yemişler (fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği) bu ihtiyacınızı karşılayacak besinlerdir.
Protein deposudur
Fıstık ezmesi protein açısından zengin bir besindir. 100 gram fıstık ezmesinde yaklaşık 25 gram protein bulunur. Bitkisel kaynaklı olduğu için vegan beslenenlerinde protein ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olan ürün, sporcuların da favori besinleri arasındadır.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Fındık ezmesinin 100 gramında 652 kalori bulunmaktadır. Fındık ezmesinin 1 çorba kaşığı (11 gr) 72 kalori, 1 tatlı kaşığı (5 gr) 33 kaloridir.
7. Sporcular için: Fitnut Fıstık Ezmesi Tozu
Fıstık ezmesi, yüksek lif ve protein miktarı ile sporcular için oldukça faydalı.
dogru kullanildiginda cok saglikli olabilen bir yiyecektir. yerfistigi yuksek miktarda protein icerir. protein kaynagi oldugu icin de tok tutar. yaglidir ama yagi doymamis yag oldugu icin sagliklidir. hatta bu iki ozelligi nedeniyle hem sporcular hem de rejim yapanlar tarafindan sevilir.
Antep fıstığındaki protein miktarı da sporcular için tüketmeleri gereken besinler arasında yer almasını sağlar. Tiyamin, magnezyum, çinko, fosfor, mangan ve demir mineralleri ile zengin olan Antep fıstığı çok miktarda B6 vitaminine sahiptir.
Artık şekersiz fındık ezmesi tüketmek şeker hastaları için bile mümkün hale geldi" TRABZON (AA) - Trabzon'da "Fındık Ocağı" adı altında kurulan şirket tarafından, en fazla rağbet gören fındık mamulleri arasında yer alan "fındık ezmesi", tatlı ama şekersiz üretiliyor.
Spor sonrasında kaybedilen enerjiyi tazeleyen fındık, ceviz, kuru üzüm, incir, leblebi gibi besinler protein kaynağı olarak yanınızda kalabilir.
Eğer ideal kilonuzdaysanız ve vücudunuz adaptasyon sürecini atlattıysa spor programınızın sıklığını artırabilirsiniz. Eğer kardiyo ve kas geliştirme ağırlıklı bir program uyguluyorsanız haftada 4, sıkılaşma ağırlıklı bir program uyguluyorsanız haftada 5 kereye kadar spor yapabilirsiniz.
Kas toparlanması ve büyümesi için şart olduklarından bolca yumurta (hem beyazı hem de sarısı), tavuk, hindi, balık, kırmızı et, kuruyemiş ve protein tozu tüketmeniz gerekir. İdeal protein ihtiyacı kişiden kişiye göre değişir ama her öğün en az 20-30 gram protein içermelidir.
Fındık Güçlü Bir Magnezyum Deposu
Magnezyum, bu sayede kas gerginliğini azaltır ve kas yorgunluğunu, spazmı, kramp ve ağrıları önlemek için mücadele eder. Yüksek magnezyum seviyeleri aynı zamanda kas gücünü artırmaya yardımcı olur.
Faydalı yağlar ve lif bakımından zengin olan beyaz leblebi bölgesel incelmeyi hızlandırır. Güçlü protein kaynağı olan beyaz leblebi hem spor yaparak kas yapmaya çalışanların hem de et tüketmeyenlerin dostudur.
Fındığın içerisinde A ve C vitaminleri bulunuyor. Bu besin yüksek bir karbonhidrat, protein ve yağa sahiptir. Bunun yanı sıra Fındık demir, kalsiyum ve potasyum açısından da yüksek bir besin olarak bilinir.
Eğer bitkisel protein ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız, spor yapıyorsanız ve daha lifli besinler tercih ediyorsanız; önceliğiniz fıstık ezmesi olabilir. Az yağ tüketmek istiyorum, kalorisi daha düşük olsun ve ben tam bir fındık tutkunuyum diyorsanız o zaman fındık ezmesi sizin için harika bir besin olacaktır.
Kaslarla beynin daha düzenli çalışmasını ve daha az yorulmasını sağlar, cinsel gücü arttırır. Fındık, fıstık, ceviz ve badem: Lif, protein ve vitamin bakımından zengindirler. Özellikle enerji verirler ve cinsel gücü arttırırlar.
Şekersiz fındık ezmesi, evde kolayca yapılabilmesinin yanında sağlık için de oldukça faydalıdır. Fındığın sahip olduğu besin değerleri vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılamasının yanında sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri