Sprey boya kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken iki nokta bulunmaktadır. İlk detay; kutunun iyice çalkalanmasıdır. İkinci detay ise; boyama yapılacak alana boyanızı 30 cm. uzaklıktan ve dik olarak sıkmalısınız.
Sprey boya; ahşap, metal, beton, plastik, seramik, cam, kağıt, karton vb. her türlü yüzeyde kullanılabilir ayrıca Graffiti sanatçıları tarafından kullanılan sprey boyalar ile renkli ve canlı sanat eserleri çıkabilir.
KURUMA SÜRESİ Toz kuruma: 5-8 dk. - Dokunma: 15-20 dk. - Sertleşme: 12 sa. KİMYASAL DİRENÇ 24- 30 sa. Önemli: Sentetik boya üzerine kullanmayınız.
Akrilik sprey boyalar, genellikle yüzeylere düzgün ve pürüzsüz bir şekilde yapışarak kalıcı ve dayanıklı bir sonuç sağlar.
Sprey boya lekesini çıkarmak için özel olarak formüle edilmiş bir sprey boya sökücü kullanabilirsiniz. Bu ürünü lekenin üzerine püskürtün ve talimatlarına uygun olarak bekletin. Sökücüyü beklettikten sonra, nemli bir bez veya süngerle lekeyi nazikçe silin. Lekeyi ovmayın, sadece hafifçe silerek temizlemeye çalışın.
İlgili 31 soru bulundu
İçerisinde kalan ve çıkmayan sprey boya için ise fırın sodadan faydalanabilirsiniz. Bu işlem için toz sodayı lekenin üzerine dökün. Ardından fırça yardımı ile temizleyin.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz. Kumaş yüzeye bulaşan boya çıkarma işleminde işler biraz daha zorlayıcı ve karışık olabilir.
Sprey boyanın ömrü ne kadar? Açılmamış Akçalı Sprey Boya ambalajda oda sıcaklığında 3 yıldır. Basınçlı kapta yanıcı ve parlayıcı özelliktedir.
Bu uzman ipuçlarıyla boyanızın tazeliğini uzun süre koruyun. 1- Boya, havanın içeri girmesini engelleyen kapalı kaplarda en güvenli şekilde saklanır. Eğer boyayı yarıya kadar kullandıysanız ve kalanını kutuda saklamak istiyorsanız, boyanın üzerini streç film ile sarın.
Uygulama sırasında aşırı sıcak veya aşırı soğuk yüzey. Yanlış astar uygulaması sonucunda astarın uygun şekilde kuruyamaması. Boyanın vizkozitesinin uygun olmaması, yanlış veya kötü kalitede tiner kullanımı, hava basıncının aşırı yüksek olması. Boya filminin aşırı kalın olarak uygulanması.
Sprey boya üstüne vernik yapılır mı? Sprey boya bittikten ve kusurlar giderildikten sonra uygulanabilir. Yaklaşık 1 saat kadar boyanın kurumasını bekledikten sonra vernik uygulanabilir. Vernik ile boyanın etkileşimi açısından 1 günden fazla ara vermeden uygulanmalıdır.
Sprey boyanın hızlı kuruması için boyanan nesnenin yakınında bir ısıtıcı çalıştırın. Boya yapılan mekandaki sıcaklık ne kadar yüksekse, boya o kadar çabuk kurur.
Kurumamasının sebebi ara katlar arası az beklemenizdir çünkü havalarda soğuk birkaç gün hiç ellemeyin kendi kendine sertleşir ozaman da dayanıklı olur. Eğer 24 saate kurumazsa, selülozik tinerle temizleyip tekrar boyamak gerek. Boya üstünde uygulama sıcaklığı yazar, ona da dikkat etmek gerek ...
Yüzeye uygulama yaparken sprey kutusunu en az 30 cm uzakta tutmalısınız. Tek kat uygulama yaptığınızda ince bir kat oluşabilmektedir. Bu sebeple iki kat uygulama yapabilirsiniz. Katların arasında en az 30 dakika bekleyerek tamamen ilk katın kurumasını sağlayabilirsiniz.
Kreul renkli sprey sanat ve dekorasyon için olmazsa olmaz bir üründür ve su bazlı teknolojisi ile etkileyicidir. İster iç ister dış mekan için – kokusuz sprey boya, çevreyi koruyan güvenilir bir hepsi bir arada sprey arayan herkes için en doğrusudur.
Astarlı veya astarsız olarak uygulanabilen sprey boyalar 250 dereceden 800 dereceye kadar ısı direnci sağlar. Birçok çeşidi bulunan bu boyaların mat görünüme sahip 800 derece ısıya dayanıklı sprey boya çeşitleri ile yüzeylerinizde üst derece düzey koruma sağlayabilirsiniz.
Plastik yüzey dışındaki ahşap, metal, beton, sıva gibi iç ve dış yüzeylere direkt uygulanabilir. 400ml'lik 1 kutu Akçalı sprey boya ile tek katta 2,5 - 3 m2 alanı boyayabilirsiniz.
Universal Astar Sprey Boya
Metal, ahşap, beton, taş vb. diğer yüzeyler üzerinde primer kullanımı idealdir. Yüzeyin boyama işlemi öncesi hazırlanması amacıyla kullanılır. Pas ve korozyona karşı koruma sağlarken hava koşullarına karşı dirençli bir yüzey kazandırır.
Fayans boyamada suya dayanıklı olabilecek bir boya tercihi yapılması gerekiyor, bu sebeple de sprey boya, yağlı boya ya da akrilik boya kullanabilirsin.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir. Saç boyarken yirmibeşinci dakikadan itibaren boyanın saç üzerindeki etkilerinin kontrol edilmesi gerekir çünkü bazı saç türleri boyaya daha hızlı cevap verir.
İlk olarak 1980′lerin başında, Meksika'da mütevazı bir şekilde başlayan bu sanat, daha sonra tüm dünyaya hızla yayıldı ve sokak sanatçıları tarafından birçok metropol de gösteri şeklinde icra edilmeye başlandı.
Artan boyalar boyanın cinsine göre; kabın içindeki boyanın havayla temasını tamamen kesecek şekilde, su bazlı ise su, solvent bazlı ise solvent eklenerek saklanmalıdır. Ancak bu şekilde açılmış boyaların birkaç ay içerisinde kullanılması uygun olacaktır. Su veya tiner katılmamış bir boyanın raf ömrü ise 3 yıldır.
Peki saç boyası elden nasıl çıkar? Öncelikle saç boyası çıkarma işlemlerini mümkün olduğunca hızlı yapmanız gerekiyor. Boyama işlemi üzerinden uzun zaman geçmesi saç boyasının elinizden çıkmasını zorlaştırabilir. Yapmanız gereken tek şey kaliteli bir sabun ile birlikte ellerinizi en az bir dakika yıkamanızdır.
Yapısal özelliklerine göre bu kimyasalları boya sökücü jel, boya sökücü sprey ve evsel kullanımda “aseton” olarak bilinen boya sökücü solvent olarak üçe ayırabiliriz. Bu üç farklı yapıdaki maddeler, farklı yüzeylerdeki boyaları sökmek için kullanılırlar.
Kimyasal kullanmaktan çekinmiyorsanız beyaz giysilerden saç boyasını çıkarmak için çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Beyaz çamaşırlardan lekeyi çıkarmada en iyi yöntemlerden biri çamaşır suyudur. Ancak, ipek ve yün gibi renkli giysi ve kumaşlarda klor bazlı ağartıcı kullanmanızda fayda var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri