Düzenli olarak squat yapılması halinde aşağıdaki kas grupları çalışır. Yapılan hareket düzenli olarak yapıldığında yağ yakımını da kolaylaştırır. Özellikle karın, kalça ve bacak bölgesindeki yağların yakılması squat hareketi ile çok kolaydır.
İnceltir Mi? Squat bacak kaslarını yoğun şekilde çalıştıran bir spor hareketidir. Sarkmış ve gevşek bacak derisini bir süre sonra toplar ve sıkılaştırır. Böylece sarkmalardan dolayı kilolu görünen bacak bölgesi, daha ince ve sıkı bir görünüme kavuşur.
Ağırlıklarla beraber yapılan squat hareketi ön bacak ile arka bacak kaslarını harekete geçirirken, kalça bölgesinde de etkili olur. Bu bölgelerin dışında bel, sırt ve karın kaslarını harekete geçiren squat, baldır bölgesinde de kasların aktifleşmesine yardımcı olur.
eritmez. squat genel olarak kas geliştirici bir harekettir. senin anlayacağın şekilde söyliyim bacaklarının sıkılaşmasını sağlar ama yağ eritmez.
Squat hareketle bacaklar sıkılaşır, kalınlaşmaz.
İlgili 41 soru bulundu
Kalça büyütme hareketleri arasında sıklıkla tercih edilen squat dışarıdan destek alınmadıkça aşırı derecede kalça büyümesi gerçekleştirme şansı yoktur. Çünkü hareketin esas görevi kalçaya şekil vermektir.
Düzenli squat kas kütlesini artırır. Squat egzersizinin amacı kilo verdirmek değildir. Bedenin alt kısmının güçlendirilmesini ve sıkılaştırılmasını sağlar. Egzersiz tekrarı ilerledikçe daha da etkili hale gelir ve eklem sakatlanmaları riskini azaltır.
Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Bacak yağlarını eritmek için haftada iki ve ya üç kere koşmak gerekir. Belli aralıklar ile günde 30 dakika yürümek bacak yağlarının da hızla erimesini sağlar. Özellikle yokuş yukarı koşmak çok faydalı olacaktır. Yokuş yukarı koşmak bacakların arkasını güçlendirerek şekillenmesini sağlar.
Düzenli tekrarlanan squat, üst bacak ve kalça kaslarınızı güçlendirmek istediğinizde etkileyici sonuçlar verir. Alt bedeninizi şekillendirir.
Türkçede "çömelme" olarak bilinen squat hareketi ön bacak, arka bacak ve kalça kaslarının yanında bel, baldır, sırt ve karın kaslarını da etkili bir şekilde çalıştıran egzersize verilen addır.
- Squat: Temel egzersiz hareketlerinden birisi olan squat, selülit görülen bölgelerin çalıştırılmasına yardımcı olur. Bu bölgelerin sıkılığını arttırarak selülit görünümü azaltır. - Lunge: Bacak egzersizi için tercih edilen hareketlerden bir diğeri olan lunge, selülitler konusunda yardımcı olur.
Temel squat egzersizini doğru şekilde uygulamayı öğrendikten sonra haftada 2-4 gün uygulayabilirsiniz. İlk zamanlarda ağırlıksız olarak yapmanız pratik geliştirmeniz açısından daha yararlı olur. Günde 3 set ve her set için yaklaşık 8-12 tekrar ile egzersizden verim alabilirsiniz.
En az 3 ay boyunca her gün squat yapıldığında fark ortaya çıkmaktadır. Farkın sürdürülebilir olması ve etkisinin arttırılması için 6 ay ila 12 ay arasında squat hareketini yapmaya devam etmek gerekir. Squat hareketi kalça kaslarını geliştirirken arka bacak ve ön bacak kasları üzerinde de etkilidir.
Bazı önemli bacak güçlendirme egzersizleri şunlardır: Squat: Bu egzersiz, vücudun alt kısmındaki neredeyse tüm kasları çalıştırır ve bacağın kuvvetlenmesini sağlar. Squat yaparken ayaklarınızı düz tuttuğunuzdan ve topuklarınızı yukarı doğru ittiğinizden emin olun.
Çoğu zaman kalın bacakların doğal yollar ile eritilmesi pek mümkün değildir. Normal kiloda olup kalın bacakların eritilmesi çabası diğer bölgelerde gevşeme, sarkma ancak bacak kısmında dirençli kalınlık ile sonuçlanabilir.
Bacak kaslarını çalıştıran en etkili sporlar arasında koşu, tempolu yürüyüş, yüzme ve aerobik yer alıyor. Özellikle haftada en az dört gün yapılan tempolu koşu ve yürüyüş hem kalori yakmanızı sağlar hem de bacak kaslarınızı sıkılaştırır. Yüzme ise bacak kaslarınızı uzatarak sıkılaşmalarına yardımcı olur.
Vücut içerisindeki yağ yakımını destekleyecek olan besinler; elma, kuru baklagiller, armut, esmer pirinç, brokoli gibi besinlerdir. Bunların yanı sıra; badem, kinoa, yulaf, greyfurt, enginar, ahududu, bezelye, böğürtlen ve çilek gibi besinler bacak inceltme diyetinde yer alması gereken besinlerdir.
Örneğin, yürüyüş ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz (her biri beş dakika, toplam 30 – 60 dakika boyunca tekrarlanır) veya koşu ve koşu arasında geçiş yapabilirsiniz. Aralıklı egzersizler yapmak daha fazla kalori ve böylece daha fazla yağ yakar. Total yağ oranı düştüğünde iç bacak bölgesi de şekillenir.
Squat, hareket esnasında vücudu stabilize eden üst bacak, arka bacak ve kalça kaslarını güçlendirir. Aynı zamanda kas yapan hormonları aktive ederek tüm vücudun güçlenmesine yardımcı olur. Temel squat hareketi ile hızlı bir şekilde kas yapıp sıkı kalça ve bacaklara kavuşabilirsiniz.
Alt Bacak İnceltme (Baldir İnceltme) Yöntemleri
Uzun süreli uygulamada baldır kasını inceltmek amacı ile kullanılan bir yöntem olup etkisi 4-6 ay sürer. Enjeksiyonlar kesildiğinde kas eski haline dönecektir.
Trambolin de zıplamanın birçok faydası bulunmaktadır. Zıplama hareketi sırasında ise en fazla kullanılan kaslar bacak kaslarıdır. Bu yüzden trambolin bacakları incelten bir spor olarak ifade edilebilir.
1) Kalçalarınızı sıkılaştırır:Squat yaparken kalçayı sıkma ve bırakma hareketi kalçalarınızı sıkılaştırır, kaldırır ve yuvarlak bir görünüm vererek toparlar. Sarkık kalça görünümünü ortadan kaldırır.
Zıplayarak squat vb. egzersizi hareketlendirirsen, Koşu vb. cardio ile birleştirirsen (ör. 5 dk koşu, 12 tekrar squat, 5 dk bisiklet, 12 tekrar squat, 5 dk jumping jacks, 12 tekrar squat gibi...), Ağırlık egzersiziyle birleştirirsen yağlarını eritmene daha çok etki edebilir..
Ayrıca sağlıklı sonuç alabilmek için günde kaç squat yapılmalı bilmeniz gerekiyor. Bu egzersize ilk başladığınız zamanlarda ağırlık kaldırmadan yapın ve düzenli setler oluşturun. Başlangıç için 10- 12 olacak şekilde yavaş tempoyla üç set yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri