Sırt çantasının en altında ayakkabı, terlik ve pantolon gibi büyük ve yer kaplayan ürünler, orta bölümünde rulo haline getirdiğiniz tişört, iç çamaşırı ve diğer giysiler, en üst bölümüne ise kişisel bakım ürünleri, fotoğraf makinesi ve anlık ihtiyaç duyacağınız diğer eşyalarınızı koymalısınız.
Günlük kullanım için seçeceğiniz sırt çantalarının hacimleri 15 litre ile 30 litre arasında olabilir. Günlük seyahatler, günübirlik tatiller için ise 30 litre ile 40 litre arası bir hacim yeterli olacaktır. Kamp, uzun süreli tatiller planlıyorsanız 60 litre ile 85 litre arası sırt çantalarını tercih edebilirsiniz.
Seyahat bakım çantanda mutlaka bulunması gerekenleri şöyle sıralayabilirim; diş fırçası ve macunu, tarak, şampuan, deodorant, parfüm, duş jeli, cilt bakım kremi, güneş kremi, tırnak makası, kulak temizleme çubuğu, tıraş bıçağı ve tıraş jeli. Tabii bunlar en temel malzemeler.
Ağır malzemelerin sırt hizasına gelecek şekilde, çantanızın ortasına yerleştirilmesi gerekir. Orta ağırlıktaki malzemeler, çantanın alt ve yan bölümlerine koyulmalı, hafif malzemeler ise üst bölümlere yerleştirilmelidir.
İlgili 17 soru bulundu
Akıllı çantalar, genellikle entegre bir teknoloji sistemine sahiptir. Bu sistem, çanta üzerindeki sensörler, kameralar, dokunmatik paneller veya bağlantı noktaları gibi özellikleri içerebilir. Akıllı çantalar müşterilere hem gündelik yaşamda hem de iş veya okul hayatında büyük kolaylıklar sağlar.
Bu nedenle içine doldurulan malzemeler de göz önüne alındığında, bir sırt çantasının çocuğun ağırlığının yüzde 10'uyla, yüzde 15'ini geçmemesi gerekir. Özellikle kreş, anaokulu ve ilkokulda yüzde 10, daha ileri yaş gruplarında ise yüzde 15'ini geçmeyecek şekilde bir ağırlık planlaması önemli." diye konuştu.
Kadın veya erkek; cinsiyet fark etmeksizin her çantanın olmazsa olmazı elbette cüzdan! Nakit para, kimlik kartları, mağaza ve marketlerin müşteri kartları, ehliyet, bozuk paralar kesinlikle bir çanta içerisinde organize edilmeli.
Yurt dışına tatile giderken yanımıza almamız gerekenler arasında pasaport ve kimlik, banka kartı ve kredi kartı, uçak bileti şart. Ayrıca bir el lambası, terlik, şapka, kişisel temizlik ve bakım ürünleri götürmek gerekir. Vitamin, ağrı kesici gibi ilaçların yanında birçok yerde sinek kovucu da gerekir.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Sırt çantasının kaç litre hacme sahip olması gerektiğiyse ürünün kullanım amacına göre değişir. Normal sırt çantalarının hacmi, genellikle 10 ila 40 litre arasındadır.
İdeal bir sırt çantası, ihtiyaçlarınıza ve kullanım amacınızın yanı sıra; vücut yapınıza, omuz genişliğinize, sırt uzunluğunuza, boyunuza göre seçilmiş olandır. Sırt çantanız belinizi desteklemeli; aynı zamanda hava alabilen, delikli bir yapıya da sahip olmalıdır.
Sırt çantası yerleştirirken en ağır malzemeler, ağırlık merkezine yakın, yani sırt çantasının bele yakın kısmına yerleştirilmelidir. En hafif malzemeler de sırt çantasının vücudumuzdan en uzak dış kısmına yerleştirilmelidir ki, ağırlık merkezi vücut dışına çok kaymasın.
Zeytin, peynir, yumurta ve domates gibi besinler, rahat bir yolculuk için son derece uygundur. Özellikle yumurtanın tok tutucu özelliği, daha rahat bir yolculuk yapmanıza aracılık eder. Seyahat öncesinde isteyenler kendilerine sandviç şeklinde de bir beslenme alternatifi yaratabilir.
İlk yardım çantasında bulunması gerekenler ateş ölçer, sargı bezi, soğuk kompres, yanık bezi, steril gaz kompres, flaster, antiseptik solüsyon, makas, çengelli iğne, tekstil turnike, bandaj, yara bandı, tıbbi atık poşeti, el feneri, medikal eldiven ve suni solunum maskesi olarak sıralanabilir.
Pamuk ve steril gazlı bez: Yaralı bölgeye pansuman yapmak için önerilir. Üçgen sargı bezi: Kesikleri sarmak için kullanılır. Yaralı bölgenin sabit durmasını sağladığından, hareketi engelleyerek yaşanabilecek olası kan kayıplarına engel olur.
Sırt çantası takarken, çantanızı düz bir yüzeye yerleştirin ve omuz askılarını takın. Ardından, omuz askılarını gevşetmeden çantanızı sırtınıza yavaşça yerleştirin. Omuz askılarını sıkmadan, bel desteğini kontrol edin ve gerektiğinde ayarlayın.
Çantanın kullanımı: Sırt çantanız sırtınızdayken öne eğilmekten kaçının, yerden bir şey almak istediğinizde dizlerinizi kırarak ve çömelerek alın. Ayrıca çanta ağırlığı ne olursa olsun çantanın arkadan yük aktarımını dengelemek için gövdeyi öne alarak pozisyonlamadığınızdan emin olun.
Bu nedenle sık sık omuz değiştirmenin en sağlıklı yöntem olduğu söylenebilir. Fakat genel alışkanlık, çantayı kullanmak için uygun tarafınıza almaktır. Eğer sağ elinizi daha çok kullanıyorsanız, çantanız sağ omzunuzda yer almalı, sol elinizi daha çok kullanıyorsanız sol tarafınızda yer almalıdır.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri