Sırt masajı, sırt ve boyun kaslarını gevşeterek stresi azaltır ve kan dolaşımını artırarak vücudunuzun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, sırt masajı sırt kaslarınızın esnekliğini artırır ve daha iyi bir hareket aralığına sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle sırt ağrılarına masaj herkes için faydalıdır.
Sırt masajı cilde ve kaslara giden kan akışını artırır. Ağrı ve sertliği hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda yaraları önlemeye yardımcı olabilir. Sırt masajı, vücudun bazı bölümlerine uygulanan bası sayesinde yapılır ve deriyi, kasları, tendonları, bağları rahatlatır ve gevşetir.
Düzenli masaj, genel sağlık durumunu iyileştirir, rahatlama sağlar, kas gerginliğini azaltır, anksiyete ve gerginliği azaltır, sağlıklı kişilerde sağlığın korunmasını destekler ve vücut-zihin-ruh sağlığı dengesini korur. Tüm vücut masajı 30-45 dakika sürmelidir. Bölgesel masajlar ise 15-20 dakika uygulanabilir.
Sırt bölgesine özel tekniklerle yapılan bu masajterapide amaç gerilmiş kaslarınıza ulaşarak rahatlamasının, düğümlenmelerinin açılmasını sağlamaktır. Masaj terapi, kan dolaşımını arttırarak kalbin pompalama gücünü arttırmakta, kas spazmını çözerek kasların gevşemesini ve kişinin rahatlamasını sağlamaktadır.
Yapılan araştırmalara göre masaj yaptırmak vücutta serotonin, dopamin ve oksitosin düzeylerini artırıyor. Gündelik dilde söylersek, masaj sayesinde kendinizi daha mutlu hissetmeniz mümkün. Masaj seansı sonrası vücutta stres hormonu olarak bilinen kortizol düşüyor.
İlgili 30 soru bulundu
Sıcak taş masajı, kas ağrısı ve gerginliği olan veya sadece rahatlamak isteyenler için en iyisidir. Bu tür terapötik masaj, İsveç masajına benzer, sadece masaj terapisti ellerinin yerine veya ellerine ek olarak ısıtılmış taşlar kullanır.
Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.
Sırt masajı, vücuttaki stres hormonu olan kortizol seviyelerini azaltarak, vücudun daha rahatlamasına yardımcı olur. Bu da kişinin daha sakin ve huzurlu hissetmesini sağlar. Sırt masajı, sırt bölgesindeki kan dolaşımını arttırarak, dokuların daha fazla oksijen ve besin maddeleri almasını sağlar.
Sırt masajında 15-20 dakika; yüz masajında 5-10 dakika; üst ekstrem itelerde 10-15 dakika; alt ekstremitelerde 15-20 dakikalık süreler yeterlidir. Bir masaj seansının ne kadar süreceği şu faktörlere bağlıdır: İhtiyaca bağlı olarak; örneğin, sporda hazırlık masajları kısa sürerken dinlendirme masajları daha uzun sürer.
Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.
Haftada bir kez veya iki haftada bir masaj yaptırmak, stresi azaltabilir, rahatlamanızı sağlayabilir ve genel iyilik halinizi artırabilir. Kas Gerginliği ve Ağrı: Fiziksel aktiviteler veya çalışma koşulları nedeniyle kas gerginliği veya ağrı yaşıyorsanız, masaj düzenli olarak yapılabilir.
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır.
Masaj, lenf dolaşımını düzenler ve vücutta detoks etkisi yaratır. Masaj sırasında belirli bölgelere yapılan bası sayesinde, lenf dolaşımı düzenlenir. Bu da dokularda biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Cilt altında biriken ödem ve toksik maddeler, masaj yardımıyla o bölgeden uzaklaştırılırlar.
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.
Çoğunlukla, herhangi bir masaj sonrası ağrı bir gün içinde azalır. Bu arada, ağrıyı dindirmenin ve gidermenin de bir kaç yol bulunur. Masaj seansından önce ve sonra bol su içilmeli. Bu, masaj seansı esnasında yüzeye çıkan toksinleri ya da asitleri temizlemeye yardımcı olur.
Birçok kişi masajı keyif almak için yaptırmaktadır. Ancak masaj yaptırmak, vücut sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Kişilerin daha sağlıklı bir vücuda sahip olması için düzenli olarak masaj yaptırması gerekmektedir. Masaj sayesinde, fiziksel ve ruhsal olarak iyileşme ve korunma kazanılmaktadır.
Diğer masaj türlerine göre çok daha yavaş hareketlerle, yavaş yavaş artan basınçla derin doku masajı başlar. Spazmlar gevşedikçe kan dolaşımı rahatlar, vücutta biriken ödem ve toksinlerin atımı hızlanır. Derin doku masajında uygulama tüm vücuda yapılsa da masajın yoğunluğu ağrılı ya da problemli bölgede yoğunlaşır.
Ritmik masaj tedavisi vücutta kan dolaşımını canlandırır. Damarları genişletir ve yeni kılcal damar oluşumunu sağlar. Damar ağını zenginleştirir böylece özellikle kalpte damar darlığı nedeniyle kan alamayan yerlerde doğal bypass'lar oluşturur. Ritmik masaj tedavisi atar damarları damar sertliğine karşı korur.
Masajı yapan kişinin de masaj yapılan kişinin de konsantre olması ve dikkati tek bir yere toplaması masajı başarıya ulaştıran yegane faktörlerdendir. Masaja ilk etapta hafif hareketlerle başlayın. Masaj dokunuşları omuzlardan başlamalı, sırta ve bele doğru ilerlemeli.
Masajın vücuttaki etkileri tam olarak geçmeden duş alınmamalı.Masaj içeren cilt bakımı, manikür ve pedikür gibi uygulamalar için de aynısı geçerli.
Stresi azaltır: Masaj, kasları gevşeterek vücuttaki stres hormonlarının azalmasına yardımcı olur. Bu sayede, zihinsel ve fiziksel stres azalır. Ağrıları azaltır: Masaj, kaslardaki gerginliği ve spazmları azaltarak ağrıların hafiflemesine yardımcı olur. Aynı zamanda, kronik ağrıların da azalmasına yardımcı olabilir.
Masaj, parasempatik sinir sistemini (vücudun dinlenme moduna geçme şekli) aktif hale getirdiği için, uyku sorunu çeken insanlar için mükemmel bir tedavi yöntemi olabilir.
Masajdan önce ve sonra bol su içmek, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, masaj sonrasında hafif bir egzersiz yapmak da vücuttaki kan dolaşımını artırarak masajın etkisini artırabilir.
Şunu altına çizerek vurgulamam gerekir ki masajın zayıflatıcı etkisi bulunmamaktadır.
Bu da dokuların iyileşmesini ve rejenerasyonunu destekler. Masajın stresi azaltma ve rahatlama konusunda da büyük bir rolü vardır. Masajın ritmik ve yumuşak hareketleri, sinir sisteminin rahatlamasını sağlar ve stres hormonlarının salınımını azaltır. Bu da kişinin zihinsel ve duygusal olarak rahatlamasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri