Özellikle taşınabilir cihazlarda bu önemli bir faktördür. SSD'ler sessiz çalışırlar çünkü hareketli parçalar içermezler. HDD'ler ise dönme ve okuma/yazma işlemleri sırasında ses çıkarırlar.
Bu makalede, Katı Hal Sürücüsü (SSD) bulunan taşınabilir sistemlerde duyulabilen cızırtı sesi hakkında bilgiler verilmektedir. Katı Hal Sürücüsü (SSD) bulunan bazı taşınabilir sistemlerde, sistem boştayken veya hafif yük altındayken duyulabilir bir cızırtı sesi oluşabilir. Bu normal bir davranıştır.
SSD duyabileceğin bir ses çıkartmaz.
SSD'den ses gelmesi mümkün değil.
Eğer kullandığınız hard disk modelinden ses gelmeye başladıysa, bir problem olduğundan emin olabilirsiniz. Ancak hard diskten ses gelmesinin ayrımını doğru yapmak gerekir. Veri aktarımı esnasında çok düşük düzeyli bir ses gelmesi normal kabul edilir. Şiddetli ses gelmesi durumunda problem mevcut olduğu düşünülmelidir.
İlgili 38 soru bulundu
Ses normaldir ve bilgisayarın akustik teknik özellikleri dahilindedir. Parçaların değiştirilmesi vızıldama sesini durdurmaz. Ancak vızıldama sesi rahatsız edici olduğunda bilgisayarın C3 durumuna geçmesini önleyerek gürültüyü en aza indiren bir geçici çözüm vardır.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
Bazı durumlarda kaydetme esnasında hata mesajları ile karşılaşırsınız. Yine aynı şekilde kullanım sırasında uygulamaların kilitlenmesi, dosya taşıma hataları ve büyük dosyalara erişim soruları çoğunlukla bozuk sektörleri işaret eder. Buna bağlı olarak aynı zamanda bozuk sektörler, SSD bozulmalarının da habercisidir.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
Aynı şekilde, yalnızca PCIe M.2 SSD'leri destekleyen bir yuvaya SATA M.2 SSD takılırsa, SATA M.2 SSD kullanılamayacaktır.
SSD'nin yanmasının tek bir sebebi olamaz. Örnek vermek gerekirse; yanlış veya tam takılmamış bir SSD hiç ummadığınız bir anda çalışmayı durdurabilir veya yanabilir. Bunun yanı sıra anakarta sızan bir sıvı ile SSD'nin yanmasına sebep olabilir.
2. SSD'ler HDD'lerden Daha Hızlıdır
Daha yüksek hızlar sayesinde SSD'ler, verileri, özellikle işletim sistemleri gibi çok miktarda veriye erişen programlar çalıştırıldığında olmak üzere günümüzün iş dünyası için gerekli olan çok yüksek hızlarda işleyebilmektedir.
SSD: SSD'lerde hareketli parçalar olmadığı için darbelere ve titreşimlere daha dayanıklıdır. Veri kaybı riski daha düşüktür. HDD: HDD'lerin içinde hassas manyetik diskler bulunduğu için darbelere ve hareketlere karşı daha hassastır. Veri kaybı riski daha yüksektir.
SSD'lerin zamanla bozulmasının tek bir nedeni olmamakla birlikte, en yaygın nedenini açıklamış bulunuyoruz. Fakat, belirttiğimiz üzere, SSD'ler farklı sebeplerden dolayı da işlevini yitirebilir.
HDD'ler hareketli yapıları nedeni ile ortalama 5 yıl gibi bir süre hayatta kalabilir. Bu sürenin sonunda sektör hataları gibi veri işlemede tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir.
480 GB SSD Solid State Drive Suya Düşünce Bozulur mu? 480 gb ssd solid state drive mekanik parçalar bulundurmayan yapısıyla bu tarz yaşanan kazalarda zarar görmez. Suya düşen ssd ürününü sudan alıp, kurutup güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler.
PS5 oyunları M.2 SSD depolama alanında oynanabilir. PS5 oyunları doğrudan M.2 SSD depolama alanına indirilebilir. PS5 oyunları, M.2 SSD depolama alanında güncellenebilir.
RAM, en hızlı SSD'lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır. Dolayısıyla uygulamaları ve verileri işlemcinin yanında tutmak için daha fazla RAM'e sahip olmak, işlemlerin daha hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.
SSD Hız Testi İçin Gerekli Araçlar
En popüler SSD hız test araçlarından bazıları şunlardır: CrystalDiskMark, AS SSD Benchmark, ATTO Disk Benchmark ve Anvil's Storage Utilities. Bu araçlar, farklı özelliklere sahip olsalar da, SSD'nin performansını ölçmek için hepsi kullanılabilir.
CrystalDiskInfo'yu kurun ve başlatın. Sağlık Durumu yüzdesi ne kadar yüksek olursa, SSD'niz o kadar uzun süre dayanır. Sağlık Durumu altında, size SSD'nizin durumu da gösterilecektir. İyi diyorsa, henüz endişelenecek bir şeyiniz yok demektir.
Bilgisayarı ssd olmadan çalıştırabilir miyim veya çalıştırmalı mıyım ? Amaç bozuk parça var mı diye denemek ise çalıştır sorun olmaz.
HDD cihazlar ses ve ısınma konusunda SDD cihazlara göre daha çok sese ve ısınmaya sahiptir. Bunun sebebi HDD diskler içinde hareketli bir mekanizmanın var olmasıdır. SDD diskler ise USB gibi hareketsiz ve sabittir. Bundan kaynaklı HDD diskler daima daha çok ses çıkarır ve daha çok ısınır.
Sonuç olarak, eğer depolama alanı ihtiyacınız varsa ve performanstan biraz ödün verebilirseniz, HDD'ler hala uygun bir seçenek olabilir. Ancak oyuncu laptopunuzu sadece oyunlar için kullanacaksanız ve hızlı performans önemliyse, SSD'leri tercih etmeniz önerilir.
Bilgisayarlarda klasik HDD'ler yerine Solid State Sürücü (SSD) kullanımı oyun bilgisayarlarında yüksek okuma ve yazma hızlarıyla veri işlemeyi sorunsuz hale getirmektedir. Oyunlardan daha iyi performans almak isteyenlerin geçiş yapabileceği SSD, oyun performansını etkileyerek performansı arttırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri