Özellikle oyun için SSD tercih ediyorsanız daha yüksek okuma ve yazma hızına sahip olmanız gerekebilir. Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır.
Normal SSD'lerin ortalama okuma ve yazma hızları sırasıyla 543 MB ve 516 MB'dir. M2 SSD'lerin ortalama okuma ve yazma hızları ise 1750 MB ve 1650 MB civarındadır Flash drive (USB); küçük ve taşınabilir olan hepinizin "Flaş bellek" olarak bildiği cihazdır.
SSD alırken okuma-yazma hızlarına bakmakla ekran kartı alırken GB'ına bakmak aynı şey. Örneğin SSD alırken IOPS değerleri, NAND yongası, kontrolcüsü, MTBF, TBW, yazılımı, FW güncellemesi gibi önemli detaylar bulunur. Bunlar okuma-yazma hızlarından çok daha önemli.
Yüksek okuma yazma hızlarına sahip olan SSD, gecikme sürelerini de ortadan kaldırmaktadır. Mevcut özellikler ve avantajlar, sadece yüksek önyükleme, okuma ve yazma ile sınırlı değildir. Oyunlarda daha hızlı bir okuma-yazma ile birlikte veriler daha hızlı yüklenmektedir.
FPS'ye etkisi yok.
İlgili 43 soru bulundu
(NVMe SSD'lerin okuma yazma hızları Gen 3 ya da Gen 4 olmalarına bağlı olarak 1000'den 7000MB/s'ye kadar çıkabilmektedir; SATA SSDler genellikle 500/500MB/s okuma/yazma hızlarına sahiptir.)
fps direk ekran kartı alakalı ve sonra işlemcine bakar sonra ram hızı ve vs ssd fps faydası yok hız olarak var.
Depolama birimleri FPS'e etki etmez.
Kesintilere uğrayan bir oyun deneyimi de kullanıcılar üzerinden olumsuz etkileri olacağından SSD kullanımı oyun performansını arttıran koşulları sağlar.
Eğer SSD'nin doluluk oranı artarsa okuma ve yazma hızı düşecektir. SSD'lerin kullanım ömürleri HDD'lere göre daha kısadır. SSD'ler daha hızlı işlem yaparken ömürlerini de daha hızlı tüketirler.
Bir hard disk alırken okuma ve yazma hızlarındaki değer ne kadar yüksekse, hard diskte bilgi akışı da o kadar hızlı olacaktır. Bununla birlikte hard diskin kapasitesinin ve hızının arttıkça fiyatlarının da arttığını ifade etmek gerekir.
SSD'ye yönelmemizi gerektiren şey hız arayışımız olduğu için, okuma/yazma hızı bizim için neredese en önemli kriter. MB/Sn cinsinden SSD paketlerinde yer alan bu bilgi ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişmektedir. Kısacası ne kadar yüksek okuma/yazma hızına sahipseniz o kadar iyi bir SSD alıyorsunuz demektir.
Disk üzerine yazılan verilerin aktarım hızı. Saniye bazında ne kadar kapasite yazılabildiğini belirtir.
SSD sürücüler büyük boyutlu tekil dosyaları rastgele çok küçük boyutlu dosyalara göre daha hızlı okuyup yazabilirler. Random read/write Rastgele okuma-yazma hızı; SSD sürücünün küçük boyutlu verileri (genelde 4KB) sürücünün rastgele alanlarına hangi hızda yazıp okuduğunu ölçer.
Bilgisayarınızın ve oyunlarınızın hızlı açılmasını sağlıyor. Dosya aktarım hızı daha yüksek ve renderde kolaylık sağlıyor.
Yüksek Sıcaklıklar SSD'lere Zarar Verebilir
SSD'ler yüksek ve düşük sıcaklıklar söz konusu olduğunda bir HDD'den daha dayanıklıdırlar, ancak daha iyi olmaları bu sürücülerin zarar görmeyecekleri anlamına gelmez. SSD'ler uzun süreler boyunca aşırı sıcaklıklara maruz kalırlarsa sorunlara neden olabilirler.
Bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz FPS değerini alamayabilirsiniz. Yeni nesil oyunlar, yüksek kalitede grafikler içerir. Bu durum da ekran kartının kapasitesini zorlayabilir. Ekran kartı, RAM ve işlemcide değişiklik yaparak FPS değerini yükseltebilirsiniz.
SSD'lerin belirli bir yazma kapasitesi vardır ve bu kapasiteye ulaştıklarında kullanılmaz hale gelirler (normal bir kullanımda yıllarca hizmet verebilirler). Hareketli parçalara sahip olmaması, SSD'lerin dışarıdan gelecek sarsıntılardan HDD'ler gibi etkilenmediği anlamına gelir.
Çevrim içi bilgisayar oyunlarında RAM belleğinin iyi bir kapasiteye sahip olması önemlidir. Ancak RAM, FPS üzerinde işlemci ya da ekran kartı kadar etkili değildir. Ancak hızlı bir RAM, FPS'nin iyileşmesinde rol oynar. Bellek ne kadar iyi olursa oyun içi FPS değeri o kadar yüksek olur.
Bir programa tıkladığımız zaman verilere ne kadar hızlı ulaşılırsa o kadar hızlı ekrana gelir, ne kadar hızlı transfer edilirse o kadar çabuk hazır - kullanılabilir hale gelir. SSD ile HHD arasında 10 kat'a kadar okuma yazma hız fark olabilir, 10 kat çok iyi bir değer.
Katı hal sürücüsü (SSD) takmak ve RAM'i artırmak Masaüstü PC veya laptop performansını artırmanın iki kolay ve uygun maliyetli yoludur. Yeni sayılabilecek sistemler bile HDD'nin bir SSD'ye yükseltilmesiyle önemli performans artışları sağlayabilirler.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler. “Aşırı dolu olduğunda bile katı hal sürücüleri (SSD'ler) fark edilir şekilde yavaşlayabilir.
SSD'nin geleneksel HDD'lere göre birçok avantajı bulunmaktadır: Hızlı Veri Erişimi: SSD'ler, veri okuma ve yazma işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Bu, işletim sisteminin ve uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlar.
RAM'in Oyun Performansına Etkisi Nedir? RAM yetersizliğinden dolayı oyunlardaki ani FPS düşüşlerine FPS Drop denmektedir. FPS Drop sorunun çözümü bilgisayarınıza RAM yükseltmesi yapmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri