Hızda SSD'yi utandıran rakip Hız olarak SSD'leri utandıran bir depolama çözümü: RAM Drive! Bilgisayarımızda kullandığımız RAM'lerden oluşan bir sabit disk türü. Elbette bu noktada RAM Drive ve RAM Disk tabirlerinin farkına değinmemiz gerekiyor. RAM Disk, RAM'lerin sanal bir sabit disk olarak kullanılması.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
Hız: SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir.
Sürücü hızının ölçülmesinde birçok faktör bulunmaktadır. Ancak teknoloji yayımlarında görev yapan çok sayıda değerlendirici SSD'lerin daha hızlı olduğunu belirtmektedir. Örneğin rastgele okuma performansları karşılaştırıldığında SSD'ler yüksek performanslı HDD'lere göre yüzde 20.000 daha hızlı olabilmektedir.
Sonuç olarak, eğer depolama alanı ihtiyacınız varsa ve performanstan biraz ödün verebilirseniz, HDD'ler hala uygun bir seçenek olabilir. Ancak oyuncu laptopunuzu sadece oyunlar için kullanacaksanız ve hızlı performans önemliyse, SSD'leri tercih etmeniz önerilir.
İlgili 28 soru bulundu
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Özellikle oyun için SSD tercih ediyorsanız daha yüksek okuma ve yazma hızına sahip olmanız gerekebilir. Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır.
Bir SSD'ye yükseltme bilgisayarınızda önemli bir hız artışı sağlayabilir. Sabit disk sürücülerin 30-40 saniyelik açılış sürelerine karşılık ortalama 10-13 saniye açılış süresi sunar. Ayrıca uygulamaların ve dosyaların açılış süreleri de SSD'lerde HDD'lere kıyasla önemli ölçüde daha hızlıdır.
RAM, en hızlı SSD'lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır.
HDD cihazlar ses ve ısınma konusunda SDD cihazlara göre daha çok sese ve ısınmaya sahiptir. Bunun sebebi HDD diskler içinde hareketli bir mekanizmanın var olmasıdır. SDD diskler ise USB gibi hareketsiz ve sabittir. Bundan kaynaklı HDD diskler daima daha çok ses çıkarır ve daha çok ısınır.
Seagate markası tarafından lansmanı yapılan Mach.2 Exos 2X14 HDD adındaki yeni sürücü 524MB/s sürdürülebilir aktarım hızlarına ulaşarak yeni bir rekora imza atıyor ve en hızlı HDD modeli haline geliyor.
Solid State Drive yani SSD yeni nesil sabit disktir. Bildiğimiz sabit disk sürücülerinden büyük farkları vardır. Kullanıcıların SSD tercih etmesinin başlıca sebepleri disk okuma ve yazma hızlarının sabit disklerden yüksek olması ve veri güvenliği sağlamasıdır.
Bilgisayarlar dahili ve harici hafızalarıyla çalışan aletlerdir. Bu SSD ne kadar dolarsa veya sistemsel arıza olursa çalışması yavaşlar.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler.
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
SSD'ler HDD'lerden 35 ila 100 kat daha hızlıdır.
RAM, işlemci ile HDD/SSD gibi sabit veri depolama arasında yer alır. Bir bilgisayar açıldığında işlemci HDD/SSD'den veriler (işletim sistemi gibi) ister ve bunu RAM'e yükler. RAM, en hızlı SSD'lerden bile binlerce kat hızlıdır. RAM, en hızlı SSD'lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır.
Bir SSD'nin ömrü, bellek hücrelerinin sınırlı bir sayıda yazma/silme işlemi yapabilmesinden kaynaklanmaktadır. Bellek hücreleri ne kadar fazla kullanılırsa, o kadar çabuk bozulurlar ve SSD'nin ömrü kısalmaya başlar.
oyunları SSD'ye indirmektir. Bu, oyunlarınızı sabit diskten SSD'ye doğrudan indireceği için daha hızlı ve kolay bir yöntemdir. Ayrıca, bu yöntem oyunların güncelleştirme ve yamalarını da otomatik olarak yapar. Bir diğer yöntem ise, Steam'de kullanabileceğiniz "Oyunları Yedekle" özelliğidir.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
DLSS, oyunlarınızda FPS'yi artırıp güzel ve keskin grafikler oluşturmak için derin öğrenme sinir ağının gücünden yararlanır.
SSD veya HDD'den sürekli bilgi çekmek verimsiz olabilir. Yeterli RAM'e sahip olmak, veri saklama birimi ile gerçekleşen sürekli veri alışverişlerini azaltarak oyunların ve uygulamaların daha hızlı tepki vermesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri