Ssd hdd yapısı gereği bad sector bulundurmaz. Bad block denilen yonga bölüm hataları bulunabilir.
Diskler üzerinde Bad sector hatası oluşması başlıca diskin aşırı ısınması, nemli ortam, disk üzerindeki korozyon, fiziksel hasar ve aşırı kullanımdan dolayı kaynaklanmaktadır. Fiziksel problemler sonucunda meydana gelen bu hata eğer yazılımdan kaynaklanıyorsa ise “low level format” tekniği ile düzeltilebilir.
Bad sectorü düzeltemezsin. Hdd regenerator tarzı programlar yardımıyla bad sectör olan kısımları silersiniz.
Hard disklerimizde bulunan sektörler ile bilgisayarımızda ki veriler yedeklenir ve depolar. Bu sektörlerin arızalanması, zarara uğraması ve verilerimize ulaşamama durumu ise Bad Sector hatası denir. Bu hatalar disklere kalıcı hasarlar verebilir. Bu hasarlar ile diskler kullanılmaz hale gelebilir.
Bad Sector; Hdd(Harddisk)'teki kör noktalardır Hdd, bad sector oluşan kısımlara veri işleyip bilgilerinizi yazamaz. Yada oradaki bilgilere ulaşamaz(Ulaşıladabilir).
İlgili 38 soru bulundu
Bad sector onarılamaz. Sadece bad sector olan kısmı yok sayabilirsiniz.
Hangi durumlarda düzeltilebilir? Mantıksal bad sector varsa konuda yaptığım gibi üzerine yazdırma yaparak silme ve yavaş biçimlendirmeyle veya low level format atma gibi yöntemlerle düzeltilebilir.
Laptop'a Ssd Takılır Mı? Evet Laptop bilgisayarımız yavaş çalışıyorsa eski tip hdd sürücüsünü sökerek yerine SSD disk takabilirsiniz. Bu işlem teknik bilgi gerektirmekte olup yanlışlıkla anakarta zarar verebilirsiniz.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
Sonuç: Genel olarak birçok masaüstü ve dizüstü bilgisayar 2,5 inç SSD'leri destekler. Eğer bilgisayarınızda bir HDD varsa bunu çıkarıp yerine 2,5 inç sata 3.0 SSD takarak çok daha hızlı hale getirebilirsiniz. Takma, sökme işlemleri oldukça kolaydır.
SSD Arızası Belirtileri
İşte dikkat etmeniz gereken bazı SSD hatası belirtileri: Makineniz ön yükleme yapmıyor Hiçbir önyükleme aygıtı (Windows üzerinde) hata mesajı veya (Mac cihazlarda) yanıp sönen bir soru işareti çıkması. Aşırı yavaş çalışıyor. Etkin uygulamalar genellikle donar veya çöker.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler. “Aşırı dolu olduğunda bile katı hal sürücüleri (SSD'ler) fark edilir şekilde yavaşlayabilir.
Yüksek Sıcaklıklar SSD'lere Zarar Verebilir
SSD'ler yüksek ve düşük sıcaklıklar söz konusu olduğunda bir HDD'den daha dayanıklıdırlar, ancak daha iyi olmaları bu sürücülerin zarar görmeyecekleri anlamına gelmez. SSD'ler uzun süreler boyunca aşırı sıcaklıklara maruz kalırlarsa sorunlara neden olabilirler.
Isındıkça okuma-yazma hızı düşüyor disklerin. 85 dereceyi aşarsa SSD bozuluyor. Verileriniz kayboluyor. Yük altında 60 derece normal. Boşta ise 40 civarında olması iyidir.
SSD'nin Oyun Performansına Etkisi Neler? Yüksek okuma yazma hızlarına sahip olan SSD, gecikme sürelerini de ortadan kaldırmaktadır. Mevcut özellikler ve avantajlar, sadece yüksek önyükleme, okuma ve yazma ile sınırlı değildir. Oyunlarda daha hızlı bir okuma-yazma ile birlikte veriler daha hızlı yüklenmektedir.
SSD'ler neden bozulur? Mekanik parçası bulunmayan SSD'ler, geleneksel sabit disk sorunlarına sahip olmasalar da başka tür sorunlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. SSD'lerin güç kaynakları, özellikle elektrik dalgalanması ve kesintilerinin ardından arızalanabiliyor, bu sırada verilerinize bile zarar verebiliyor.
Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir. Dolayısıyla, mevcut SSD'nizin ne kadar veri yazdığınızı görebilirseniz, tahmini kalan ömrünü hesaplayabilirsiniz.
Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
Takabilirsin. SATA SSD'de takabilirsin M.2 SSD'de. Yalnız anakart modelin de önemli. Anakartın da kaç adet SATA portu var ise o kadar, kaç tane M.2 yuvası var ise o kadar takabilirsin.
Kerem00 dedi: PCIe 4.0 SSD olmadığı sürece gerçek RAM'in yerini tutacak şekilde kullanılamaz. Fakat normal durumlarda bile SSD'nin RAM olarak kullanılması söz konusu olabilir. RAM limiti aşılırsa sistem olası çökmeleri önlemek için SSD'yi kullanır.
Bu iki farkın gözle görebildiğimiz kısmını açıklayacak olursak, SSD'ler bilgisayarı hızlandırmakla beraber, programların daha hızlı açılmasına ve daha hızlı işlem yapmasına etki etmektedir. Bilgisayarın açma ve kapama hızını da tek haneli saniyelere indiren SSD'ler bilgisayarı hızlandırmaktadır.
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
İşte bu dairesel çizgilere track (iz) denir. Sektör (Sector): İz yapısının bölünmesiyle oluşan ve sabit disk üzerinde adreslenebilir en küçük alana denk gelen parçaya sektör adı verilir (512KB veri saklanır.)
Faydaları arasında bilgisayarın hızlanmasını ve varsa virüslerden temizlenmesini sağlamaktadır. Biraz açıklayacak olursak biçimlendirme sonucu cihazın sanal belleğinde biriken datalar temizlenmiş olur. Sonuç olarak bilgisayar sanal belleğinde tuttuğu gereksiz bilgilerden kurtulur ve daha iyi bir performans sağlar.
Yani bilgisayarımızda bulunan dosyalar, resimler, müzikler gibi bir çok veri burada bulunur. Hard diskler sektör adı verilen birimlerden oluşmaktadırlar ve veriler bu sektörlere yazılır ve aynı zamanda okunur. Bu sektörlerin zarar görmesi ve kullanılamaz hale gelmesine ise Bad Sector denilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri