Şimdiye Kadar Üretilmiş En Yüksek Kapasiteli SSD Hangisi? Aslında kısa bir süre öncesine kadar en yüksek kapasiteli SSD üreticisi Samsung idi ve ürünün kapasitesi de 30 TB'dı. Ancak Nimbus Data bu rakamı 100 TB'a çıkarmayı başardı ve halen rekoru elinde bulunduruyor. Ürünün adı ise ExaDrive DC100.
Geniş kapasitesiyle ilgi çeken detaylara sahip olan 1 tb sağladığı performans ile de ilgi çeker. Bunun yanı sıra; SSD 500 gb, 480 gb, 250 gb, 240 gb, 128 gb ve 120 gb boyutlara sahip ürün çeşitleri bulunur. Kullanım durumuna göre seçim yapabilir, bilgisayarınızın kapasitesini artırabilirsiniz.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
Hard diskler kapasite olarak 10 TB boyutlarına ulaşabilirken SSD'de maksimum 4 TB kapasite boyutuna ulaşılır.
2 TB SSD Özellikleri
Depolama donanımları arasında yer alan e 2 terabayt veriyi saklayabilen 2 TB M2 SSD teriminde yer alan M.2, yeni nesil bir form faktörüdür. Hem SATA hem e PCIe desteği ile öne öne çıkan form faktörü sayesinde SDD'ler daha küçük boyutlarda üretilir.
İlgili 24 soru bulundu
Bilgisayarlarda kullanılan SSD ise depolamaya olanak sağlayan yeni nesil bir mekanik cihazdır. SSD 250 GB, 250 GB boyutunda bir depolama alanı sağlamaktadır. 250 ile 500 GB arasında depolama alanı sunan SSD'ler daha küçük boyutlu olarak sayılmaktadır ancak cihazlarınızda büyük bir alan açmanızda yardımcı olurlar.
SSD Solid State Drive Çeşitleri
Kullanıcıların isteklerine ve ihtiyaçlarına uygun olan birçok modeli kolaylıkla bulabilmesi mümkündür. 500 GB Ssd yüksek depolama özelliğine sahip olduğu için yüksek depolama işlemlerini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilir.
Seagate markası tarafından lansmanı yapılan Mach.2 Exos 2X14 HDD adındaki yeni sürücü 524MB/s sürdürülebilir aktarım hızlarına ulaşarak yeni bir rekora imza atıyor ve en hızlı HDD modeli haline geliyor.
Genel olarak SSD'ler farklı kapasite seçeneği ile karşınıza çıkar. SSD'lerin kapasitesi temel anlamda bilgisayar hafızasını belirlemektedir. Tercih ettiğiniz bilgisayara ve SSD'ye bağlı olarak mevcut kapasite değişiklik gösterebilir. Genel anlamda SSD'ler 128 GB, 256 GB, 512 GB şeklinde karşınıza çıkar.
Genel bir örnek vermek gerekirse, 1080p çözünürlüğünde ve 15 fps kare hızında kayıt yapan bir kamera, bir 1TB sabit diske yaklaşık olarak 15-20 gün kadar kayıt yapabilir.
Yine de, SSD'nizin kaç yılı kaldığını merak ediyorsanız, bunu öğrenmenin çeşitli yolları bulunuyor. Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir.
Bu nedenle, genel olarak, birçok kullanıcının 500GB veya 1TB SSD tercih etmesi tavsiye edilir. Öte yandan, daha düşük bütçeli kullanıcılar için 128GB veya 256GB SSD'ler de mevcuttur. Bu SSD'ler, yeterli depolama alanı sağlamak için sadece işletim sistemi ve birkaç uygulama yüklemesi gereken kullanıcılar için idealdir.
RAM, en hızlı SSD'lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır.
Özellikle hız ve verimlilik bakımından geleneksel HDD modellerine göre büyük bir üstünlük sağlayan SSD'ler, 120 GB kapasiteden başlayarak 2 TB düzeyine kadar ulaşıyor. SSD'nin yanı sıra daha düşük bütçeli bir sistem arayışındaysanız 500 GB ya da 1 TB kapasite sunan HDD ürünlerini de tercih edebilirsiniz.
Uyumlu SSD sürücüler ile masaüstü ve dizüstü bilgisayarların hız ve depolama kapasitesi kolayca artırılabilir. Sıradan bir SSD, tipik bir 7200RPM sabit disk sürücüden-HDD yaklaşık on kat daha hızlıdır.
SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu, işlemci ve sistem performansını sınırlayabilir.
SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir. Genellikle SSD'ler, taşınabilirlik ve kazara düşme açısından HDD'lerden daha dayanıklı olabilirler.
2. SSD'ler HDD'lerden Daha Hızlıdır
Daha yüksek hızlar sayesinde SSD'ler, verileri, özellikle işletim sistemleri gibi çok miktarda veriye erişen programlar çalıştırıldığında olmak üzere günümüzün iş dünyası için gerekli olan çok yüksek hızlarda işleyebilmektedir.
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
Hızda SSD'yi utandıran rakip
Hız olarak SSD'leri utandıran bir depolama çözümü: RAM Drive! Bilgisayarımızda kullandığımız RAM'lerden oluşan bir sabit disk türü. Elbette bu noktada RAM Drive ve RAM Disk tabirlerinin farkına değinmemiz gerekiyor. RAM Disk, RAM'lerin sanal bir sabit disk olarak kullanılması.
HDD'ler hareketli yapıları nedeni ile ortalama 5 yıl gibi bir süre hayatta kalabilir. Bu sürenin sonunda sektör hataları gibi veri işlemede tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir.
Depolama kapasitesi açısından karşılaştırıldığında HDD'ler daha fazla alan sunar ancak daha yavaş bir performansa sahiptir. SSD'ler ise daha hızlı bir performans ve daha yüksek bir dayanıklılık sunarken daha az depolama alanı sunarlar ancak fiyatları daha yüksek olabilir.
BLACK VEST M.2 NVMe M.2 SATA SSD Termal Ped Soğutuculu Alüminyum Kasa. M.2(NGFF) NVMe SSD'ler uzun süre kullanıldığında ısınır ve ısınmadan kaynaklı olarak hızı ve ömrü azalır. Bu nedenle SSD disk üzerinde oluşan ısının derhal uzaklaştırılması gerekir.
Laptop ya da masaüstü bilgisayarınızda kullandığınız mekanik disklerin yaptığı veri aktarımı performansı sizin için yeterli düzeyde değilse, 240 gb ssd ihtiyaçlarınıza olumlu yanıt vermeyi başarır.
SSD'ler HDD'lerden 35 ila 100 kat daha hızlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri