İğneada Plajı, yaklaşık 10 kilometrelik uzunluğu ve genişliği 40-50 metreyi bulan geniş bir kumsala sahiptir. Plajın temiz ve berrak denizi, serinlemek ve yüzme keyfi için ideal bir ortam sunar. Kumların ince dokusu ve plajın geniş alanı, ziyaretçilere rahat bir güneşlenme ve piknik yapma imkanı sunar.
· Karadeniz'in en güzel kıyılarından biri olan İğneada'da Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında denize girmek için deniz suyu ve kumu oldukça uygundur. · İğneada kuş göç yolu üzerinde bulunduğundan kuş gözlemi için uygun imkanlar sağlamaktadır.
İğneada Belediye Plajı, yaklaşık olarak 50 m genişliğinde ve 15 km uzunluğunda harika bir kumsala sahiptir. Bu kumsal, Panayır Koyu İskelesi'ne kadar kesintisiz bir şekilde uzanmaktadır. Denizi tertemiz ve berraktır.
İğneada'da yapılan deniz suyu analizleri sonuçlarına göre, İğneada'nın deniz suyu kalite kriterlerine uygun ve “çok temiz” olarak değerlendirilmiştir. Bu durum, İğneada'nın Türkiye'nin en temiz sahilleri arasında yer aldığını göstermektedir. İğneada'nın genel olarak temiz deniz suyuna sahip olduğu belirtilmektedir.
Denizi sığ ve limanın uzantısına yakın olduğu için oldukça güvenlidir. Yaklaşık 10-20 metre genişliğindeki kumsal bandı bazı yerlerde deniz içine de uzanan iri kumlu ve taşlı olsa da, genelde ince kumlu bir yapıya sahiptir. Burada bulunan sosyal tesislere girişte ücret alınmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
İğneada'da genel olarak Karadeniz iklimi hâkimdir. Bu sebeple yıllık hava sıcaklık ortalaması 20 dereceyi aşmaz. Yazları sıcak, kışları karlı ve soğuk geçmektedir. Orman ve denizin olması nedeniyle yaz mevsiminde geceleri beldede serin bir hava hâkimdir.
TRAKYA'NIN 'SAKLI CENNETİ'
İçerisinde 5 gölün yanı sıra 544 bitki, 25 sürüngen, 50 memeli, 30 tatlı su balığı, 20 deniz balığı ve 219 kuş türünü barındıran longoz ormanları güzelliğiyle dikkati çekiyor. Mert Gölü'ndeki kuş gözlem kulesinden dürbün ve teleskopla bölgedeki kuşlar gözlemlenebiliyor.
İğneada rotası, gidiş yolunun tehlikeli ama varılan noktanın epey keyifli olduğu rotalardan bir tanesi. Zira yolun sonunda, İğneada'daki longoz ormanları tüm doğal güzelliğiyle seni bekliyor olacak. Kırklareli sınırından sonra; Saray'dan, Kıyıköy yönü ve sonra Güngörmez-Bahçeköy-Kıyıköy...
İğneada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı, Trakya'nın Karadeniz sahilinde bir beldedir. 22 kilometrelik bir sahile sahiptir.
İğneada'nın keyfini yılın her döneminde çıkarabilirsiniz. Özellikle yaz sezonunda sahili ve merkezi çok daha hareketlidir. Fakat Longoz Ormanları'na girmeyi tercih ediyorsanız İlkbahar ve Sonbahar dönemlerini tercih etmeniz daha uygun olacaktır.
Türkiye'nin En Temiz Denizi 2021
Ayvalık Sarımsaklı plajı, Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya Lara Plajı, Gökçeada Kefalos plajı, Antalya Çıralı Plajı, Çeşme Ilıca, Datça Ovabüklü, Marmaris Amos gibi isimler de en temiz denize sahip olan plajlar arasında yer alıyor.
İğneada Kadınlar Plajı
Bu plaj, genellikle kadınlar tarafından tercih edilen ve özel bir atmosfer sunan bir plajdır. İğneada Kadınlar Plajı, geniş bir kumsala sahiptir ve doğal güzellikleriyle çevrilidir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama gibi hizmetler bulunmaktadır.
Kırklareli, Karadeniz'de kumsalları nitelikli 60 Km. lik kıyı şeridine sahiptir. İl'in Karadeniz'e kıyısı olan iki ilçesi Demirköy ve Vize'dir.
Eğer Longoz ormanları için gidiyorsanız baharda ve Haziran-Temmuz aylarında hava ideal olacaktır. Kış aylarında oldukça yağışlı, kışın gidiyorsanız bunu göze almak gerek.
Kış Ayları (Kasım, Aralık, Ocak, Şubat): İğneada'da kış ayları soğuk ve yağışlı geçer. Bu dönemde doğa yürüyüşleri yapabilir, ormanları keşfedebilir ve doğal güzellikleri seyredebilirsiniz. Ancak, deniz suyu sıcaklığı çok düşük olduğu için denize girmek pek tercih edilmez.
İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Kilyos, diğer adıyla Kumköy, İstanbul'da denize girmek isteyenlerin ortak noktası. Burada denize girmek için tercih edilen en popüler seçenek ise Kilyos Halk Plajı. Upuzun kumsalı ve plaj içindeki imkanları ile Kilyos Halk Plajı'nda denizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.
Marmara Ereğlisi plajları, Kumbağ Plajı, Korsak Koyu (kamp alanı), Beyazköy Şekerkamp Halk Plajı ve Uçmakdere Halk Plajı da Tekirdağ'da Marmara Denizi kıyısında yüzmek için en güzel yerlerin başında geliyor.
Semizkum Plajı
Ücretsiz bir şekilde hizmet veren plaj, özellikle yaz aylarında ve bayram tatillerinden bir hayli kalabalık ve eğlenceli.
Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağı üzerindeki dik yamaçlardan iki ili birbirine bağlayan ve "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı Virajları, doğa ve adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.
İstanbul - İğneada arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 4 saat 30 dakika sürmektedir.
İstanbul - İğneada otobüsle ne kadar sürer? İstanbul - İğneada otobüs yolculuğu ortalama 4s 30d civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 126 km mesafeyi en hızlı otobüs ile 4s 30d civarında gidebilirsiniz.
Hatıra olarak incik boncuk, takı, seramik ürünler, çerçeve, buzdolabı magneti satın alabilirsiniz. Bağlarıyla meşhur Trakya'nın üzümünden ve bu üzümden yapılan şaraptan satın alabilirsiniz. Ayrıca yine bu üzümlerden elde edilen alkolsüz içecek hardaliyeden de evinize götürebilirsiniz.
Diğer yollarda ulaşım açısından daha kısa mesafeler gözüksede maalesef yolun dar ve virajlı olması süreyi kısaltıyor. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir husus ise yolların çok harika olmadığı. Demirköy iğneada yolu oldukça virajlı.
İğneada, Kırklareli ili Demirköy İlçesine bağlı bir sahil beldesidir. İstanbul'a 250 km, Kırklareli'ne 97 km ve Edirne'ye 165 km uzaklıkta olan İğne ada'nın nüfusu 2000 yılı verilerine göre 2215'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri