SSD'nin hareketli parçaları yoktur, bu nedenle HDD'den daha az ısınır.
Ağır kullanım dışındaki sıcaklık değerleri 39-55 derece aralığında seyrediyor ve gayet normal.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
HDD'ler, SSD'lerden daha düşük maliyetlidir ve daha yüksek kapasitelerde depolama alanı sunarlar. Bu nedenle, büyük dosya boyutlarına sahip oyunlar veya medya dosyaları için idealdirler. Ayrıca, HDD'lerin yazma ve okuma hızları da oldukça hızlıdır ancak SSD'lere kıyasla daha düşüktür.
@byRench SSD ve HDD birbirinden bağımsız çalışan depolama birimleridir. Birinin yavaş olması diğerinin hızını etkilemez.
İlgili 25 soru bulundu
SSD'lerin belirli bir yazma kapasitesi vardır ve bu kapasiteye ulaştıklarında kullanılmaz hale gelirler (normal bir kullanımda yıllarca hizmet verebilirler). Hareketli parçalara sahip olmaması, SSD'lerin dışarıdan gelecek sarsıntılardan HDD'ler gibi etkilenmediği anlamına gelir.
Bilgisayarlar dahili ve harici hafızalarıyla çalışan aletlerdir. Bu SSD ne kadar dolarsa veya sistemsel arıza olursa çalışması yavaşlar.
SSD'lerde kullanılan teknoloji içeriği bilgisayar sistemimizde ki RAM'e benzediği için çok hızlı ve çok etkin bir şekilde iş yapmasına olanak tanıyor. Bu performans içeriği, data içerisinde ki bilgilerin RAM'e ve sonrasında işlemciye gönderilmesini inanılmaz şekilde hızlandırabiliyor.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
HDD'ler hareketli yapıları nedeni ile ortalama 5 yıl gibi bir süre hayatta kalabilir. Bu sürenin sonunda sektör hataları gibi veri işlemede tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir.
Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir. Dolayısıyla, mevcut SSD'nizin ne kadar veri yazdığınızı görebilirseniz, tahmini kalan ömrünü hesaplayabilirsiniz.
Genel olarak SSD ömrü kullanıcı davranışları ile ilişkilidir. Yoğun kullanım ve kapasite söz konusu olduğunda SSD'nin ömrü zamanla azalabilir. Bilgisayarınızda rutin olarak bulunan ayarlar SSD performansını etkileyen detayların başında yer alır.
Aynı bütçe üzerinden bir karar vermeniz gerektiğinde SSD daha pahalı bir yapıya sahiptir ve HDD'e kıyasla, aynı bütçede, daha düşük depolama alanı ancak daha hızlı veri aktarım imkanı sunar.
Bir sabit sürücünün normal sıcaklığı, çalışırken 40C° ila 50C° arasındadır. Sabit disk sıcaklığı 70°C'den fazla olmamalıdır.
Eski harddisklerde yaşanan ısınma sorunu termal yapısı ile M2 SATA SSD'lerde yaşanmıyor. Ayrıca Isınmaya bağlı problemlerde otomatik olarak ortadan kalkmış oluyor.
Bir SSD'nin ömrü, bellek hücrelerinin sınırlı bir sayıda yazma/silme işlemi yapabilmesinden kaynaklanmaktadır. Bellek hücreleri ne kadar fazla kullanılırsa, o kadar çabuk bozulurlar ve SSD'nin ömrü kısalmaya başlar.
Anakart önemli. Toplamda 4 tane HDD/SSD, anakartın üzerindeki yuvaya da 1 tane de M.2 NVMe/SATA SSD takabilirsiniz.
Özellikle bilgisayarı iş amacıyla tam kapasite kullanan kişiler için 1 TB SSD pc için depolama ihtiyaçlarını yeterli derecede karşılar. 1 TB SSD gaming dosyaları ve uygulamalarını depolamak için de uygun bir boyuttadır.
Takabilirsin. SATA SSD'de takabilirsin M.2 SSD'de. Yalnız anakart modelin de önemli. Anakartın da kaç adet SATA portu var ise o kadar, kaç tane M.2 yuvası var ise o kadar takabilirsin.
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
Saat olarak ifade edilir ve değer ne kadar yüksek ise depolama cihazının o kadar güvenli olduğunu gösterir. MTBF değeri 1.500.000 olan bir SSD sürücünün günde 24 saat çalıştığında 170 yıl boyunca hatasız şekilde çalışabileceği söylenebilir.
SSD'ye yönelmemizi gerektiren şey hız arayışımız olduğu için, okuma/yazma hızı bizim için neredese en önemli kriter. MB/Sn cinsinden SSD paketlerinde yer alan bu bilgi ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişmektedir. Kısacası ne kadar yüksek okuma/yazma hızına sahipseniz o kadar iyi bir SSD alıyorsunuz demektir.
SSD harddiskler çabuk bozulmaz,fakat herkezde böyle bir düşünce var. Ama yıpranma olayı birazcık var,ama kesinlikle artık SSD'ye geçilmeli eskisi gibi sorunlar artık yok hatta hiçbir sorun yok.
SSD'nizi sıfırlamak ya da biçimlendirmek için yola çıktığınızda tüm verilerin silineceğini bilmeniz gerekir. Bazı durumlarda silinen veriyi geri getirmek mümkün olsa da çoğunlukla bu işlem geri alınamaz. Bu nedenle, SSD sıfırla işleminden önce verilerinizi harici bir diske yedekleyerek işleme başlayabilirsiniz.
Kesinlikle SSD'ye yükleyin. Oyunun açılış hızında ciddi bir artış olacaktır. Ve bu tarz ağır oyunlar HDD'de iken anlık FPS düşmesi yapabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri