Acve Hurması; Peygamber Efendimizin (S.A.V.) mübarek elleriyle diktikleri, Medine ve çevresinde yetişen, bazılarının çekirdeklerinde, bazılarında ise hurmanın üstünde ALLAH (C.C. )'ın 99 ismi bulunan kutsal ve mucizeye konu olmuş en özel hurmadır. Acve (yanık) isminin mucize üzerine verildiği rivayet edilir.
Meyve olarak tüketilebilir ya da macun şeklinde de yenilebilir.
Acve hurması faydalarını özet olarak şöyle sıralayabiliriz:
İçerisinde çok fazla fosfor bulunduğu için kısırlığın önüne geçer. Aynı zamanda kısırlık sorunu olanlarında iyileşmesinde kullanılabilir. Acve hurması rahim kaslarını güçlendirir. Bu yüzden doğumu kolaylaştırır.
Büyük bir çekirdeği vardır. Siyah renkli olan bu hurmanın dokusu da oldukça yumuşaktır. Aroması ise diğer hurma çeşitlerine göre çok daha farklı ve lezzetlidir. Acve hurması Peygamber hurması olarak da bilinir.
AMBER HURMA Lif oranı yüksek olması nedeniyle diyet yapanlara, tok tutması ve besleyiciliği açısından önerilir. BAKLAVA HURMA Kahverenginde, yoğun tatlılık oranına sahip olan Baklava Hurma, büyük ve etli bir çeşit olmasıyla beraberinde kan yapıcı özelliğiyle bilinir.
İlgili 34 soru bulundu
Nebî -sallâllâhu aleyhi ve sellem- hurmayı çok sever, tek adetle yer ve çekirdeğini baş ve orta parmaklarıyla tutar ve çıkarırdı. Yine yaş hurmayla acuru birlikte yedikleri olurdu: “– Kim her sabah yaş hurmadan aç karnına yedi tane yerse, o gün ona zehir yahut sihir zarar vermez.” buyurmuşlardır.
Acve cinsi kısıtlı bir bölgede yetişmesi ve yüksek talep nedeniyle genellikle en pahalı türdür.
Taze olmalıdır: Taze hurmalar, yumuşak ve nemli bir dokuya sahiptir. Kurumuş veya taze olmayan hurmalar ise daha sert ve kuru bir dokuya sahiptir. Ayrıca taze hurmalar, tazeliğini korumak için kutularda veya buzdolabında saklanabilir. Renk: İyi bir hurma, canlı ve zengin bir renge sahiptir.
Cennet hurması diğer adıyla Trabzon hurması, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde birçok derde devadır. Özellikle kış mevsimi geldiğinde Trabzon hurması tüketimi önerilir. Trabzon hurmasının faydaları şu şekilde özetlenebilir: Trabzon hurması güçlü bir antioksidan kaynağıdır.
İlk Ağacını Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) mübarek elleriyle diktikleri rivayet edilmektedir. Yanmış hurma dalının yeşermesi mucizesine konu olmuş çok özel bir hurmadır. Bazılarının çekirdeklerinde ALLAH(c.c)'ın 99 esması yazdığı kabul görmüştür.
İnsan sağlığına pek çok yararı bulunan hurma çekirdeği özellikle öğütülüp tüketildiğinde sağlığı korur. Hurma çekirdeği emilerek de yenilebilir. Ama asla yutulmamalıdır.
Ramazanla özdeşleşen iftar sofralarının baş tacı hurma sadece kendisiyle değil çekirdeğiyle de şifa dağıtıyor. Çöp diyerek attığımız hurma çekirdeğinin faydaları oldukça fazla. Böbrek, karaciğer, kalp hastalıklarına karşı önleyici olan hurma çekirdeği cilt ve saç problemlerine de iyi geliyor.
İnanışa göre cüzdanda hurma çekirdeği taşımak bereket anlamına gelmektedir.
Günlük bir adet cennet hurması tüketilmesi C vitamini ihtiyacının tamamını karşılar. Zengin A vitamini içeriğiyle de göz sağlığını koruyucu etkileri bulunur.
Her sabah spor yapmadan önce aç karnına hurma tüketmek enerjik hissetmeye ve sağlıklı kilo vermenize yardımcı olabilmektedir. Hurmaların lif açısından yüksek olması ve kalın bağırsakta emilimini yavaşlatması uzun süreler tok hissetmenizi sağlar.
Bu gruptaki çeşitlerin yakınında tozlayıcı özelliği olan bir çeşit varsa veya kendini tozlayabiliyorsa tozlaşma sonucunda meyvelerde çekirdek oluşur. Böylece meyve et rengi kahverengiye dönüşür ve kendine has, burukluğu olmayan tatlı bir meyve meydana gelir. Üç çekirdek bile meyvenin burukluğunu tamamen giderebilir.
Erkeklerin korkulu rüyası olan iktidarsızlık sorununa çare olan cennet hurması, cinsel gücü arttırıyor. Sperm kalitesini de arttıran bu meyve, afrodizyak etkiler göstererek erkek ve kadında cinsel isteği tetikliyor. Uzmanlar cennet hurmasının sağlığa olan faydalarını şöyle sıralıyor: Cinsel gücü arttırıyor.
Ancak çok fazla tüketildiği zaman bütün besinler gibi aşırı tüketmekten kaçınılmak gerekir. Cennet hurması fazla tüketildiği zaman içeriğindeki yoğun meyve şekeri sebebi ile şekeri çıkartabilir. Bunun ile beraber fazla tüketildiğinde bağırsak sağlığı için de iyi olmayan etkileri söz konusudur.
ABD'li bilim insanlarının araştırmasına göre, hurma ve kan şekeri arasında dengede tutulması gereken bir nokta var. Hurmayı tek sayılar üzerinden yerseniz şekeri karbonhidrata çevriliyor ve vücuda enerji veriyor. Eğer çift olarak yerseniz ( 2-4-6) şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor.
İran Hurması fiyatı – İran Hurması Iran ülkesinden getirilmektedir. iran hurması neden ucuz? Sorusunun basit cevabı bulunmaktadır. diğer hurmalara göre fazla rağbet görmemekle beraber komşu ülkemiz olması nedeniyle düşük nakliye masrafları nedeniyle ucuzdur.
0 °C'de 1 yıl, -18 °C'de bir yıldan uzun, 5 °C'de 8 ay, 15 °C'de 3 ay, 27 °C'de 1 ay süre ile depolanabilir. Yumuşak, invert şeker içeren hurmalar -18 °C'de veya daha düşük sıcaklıklarda depolanmalıdır.
, Pakistan, Yemen ve Türkmenistan'da yetişen 60 milyon ton hurma ile ilk sırada yer alır; Afrika, Cezayir, Mısır, Fas, Moritanya, Libya, Mali, Nijer, Sudan, Çad, Tunus ve Somali 32 milyon ton üretimle ikinci sıradadır.
Şelebi hurma, Medine ve çevresinde bolca yetişmektedir. Eğer kansızlık rahatsızlığınız varsa şelebi hurmasını bol bol tüketebilirsiniz. Şelebi hurması, ince kabuklu ve tatlı aromalıdır. Kan yapıcı özelliği olduğu için pek çok kişi tarafından severek tüketilir.
Hurma, en çok çeşidi bulunan meyvelerin başında geliyor. 99 çeşidi bulunan bu meyvenin her türüne ulaşmak pek de mümkün değil. Her yıl oluşan talep, toplanılan mahsül, kalitesi ve menşei gibi birçok parametreye bağlı olarak belirleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri