SSD oyundaki FPS değerini arttırmaz. SSD sadece oyun açılış ve bölüm yüklenme sürelerini kısaltır. Oyunda alınan FPS'i ağırlıklı olarak ekran kartı belirler. Ekran kartınız zayıf ise SSD almanız fayda sağlamaz.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları gibi istemci sistemlerinde NVMe SSD'ler genel PC performansını önemli ölçüde artırabilirler.
SSD'ler yalnızca oyun performansını artırmakla kalmaz, genel bilgisayar kullanımında da büyük bir hız artışı sağlar. Dosya kopyalama, program başlatma ve genel sistem tepkileri SSD'ler sayesinde oldukça hızlanır.
SSD'ler HDD'lerden 35 ila 100 kat daha hızlıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Oyunların daha hızlı yüklenmesi ve daha az kesintiyle oynanabilmesi için oyunları SSD'ye taşımak önemlidir. Bunun yanı sıra, bazı oyunlar özellikle yüksek grafik gereksinimleri nedeniyle SSD'lerde daha iyi performans gösterirler.
Özellikle oyun için SSD tercih ediyorsanız daha yüksek okuma ve yazma hızına sahip olmanız gerekebilir. Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
SSD'nin internet hızına doğrudan bir etkisi yoktur.
Bir SSD'ye yükseltme bilgisayarınızda önemli bir hız artışı sağlayabilir. Sabit disk sürücülerin 30-40 saniyelik açılış sürelerine karşılık ortalama 10-13 saniye açılış süresi sunar. Ayrıca uygulamaların ve dosyaların açılış süreleri de SSD'lerde HDD'lere kıyasla önemli ölçüde daha hızlıdır.
Hiç fps artışı olmaz.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler.
eğer HDD o anki yazma okuma işlemini rahatlıkla karşılayabiliyorsa, SSD ile FPSte senin hissedebileceğin ayarda bir değişim olmaz, SSD sistem performansını genel olarak artırır, bu da FPSlere yansır. ama eğer HDD oyunun isteğini karşılayamıyorsa, bilgisayarın diğer parçaları HDDyi bekleyebilir, bu da dolaylı olarak ...
SSD veya HDD'den sürekli bilgi çekmek verimsiz olabilir. Yeterli RAM'e sahip olmak, veri saklama birimi ile gerçekleşen sürekli veri alışverişlerini azaltarak oyunların ve uygulamaların daha hızlı tepki vermesini sağlar.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
RAM, en hızlı SSD'lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır. Dolayısıyla uygulamaları ve verileri işlemcinin yanında tutmak için daha fazla RAM'e sahip olmak, işlemlerin daha hızlı ve verimli olmasına yardımcı olur.
Solid State Drive yani SSD yeni nesil sabit disktir. Bildiğimiz sabit disk sürücülerinden büyük farkları vardır. Kullanıcıların SSD tercih etmesinin başlıca sebepleri disk okuma ve yazma hızlarının sabit disklerden yüksek olması ve veri güvenliği sağlamasıdır.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
2. SSD : Yazılım işine girmek istiyor iseniz kesinlikle SSD'siz bir cihaz tercih etmeyin. Seçeceğiniz bilgisayarın için en az 256gb SSD bulunması gerekmektedir. SSD'siz bir cihaz seçmek pişmanlık olacaktır.
Geniş kapasitesiyle ilgi çeken detaylara sahip olan 1 tb sağladığı performans ile de ilgi çeker. Bunun yanı sıra; SSD 500 gb, 480 gb, 250 gb, 240 gb, 128 gb ve 120 gb boyutlara sahip ürün çeşitleri bulunur. Kullanım durumuna göre seçim yapabilir, bilgisayarınızın kapasitesini artırabilirsiniz.
SSD konusunda ise tavsiyemiz elbette bütçesi olan kullanıcıların 256gb'lık SSD'li modelleri tercih etmesi ancak özel bir program kullanım amacımız yoksa,günlük hızlı bir sistem için 128 Gb SSD'li bir sistemin birçok kullanıcı için fazlasıyla yeterli olacağını söyleyebiliriz.128 Gb SSD'nin gerçek kullanım alanı yaklaşık ...
SSD kapasitesi genel olarak kullanım şekli ve amacı ile doğru orantılıdır. Günlük kullanım ve ofisteki basit işlemlerin yapılması için kullandığınız bilgisayarda 128 GB'lık SSD seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Daha profesyonel ve yoğun kullanımlar için diğer SSD kapasiteli ideal olacaktır.
Hızda SSD'yi utandıran rakip
Hız olarak SSD'leri utandıran bir depolama çözümü: RAM Drive! Bilgisayarımızda kullandığımız RAM'lerden oluşan bir sabit disk türü. Elbette bu noktada RAM Drive ve RAM Disk tabirlerinin farkına değinmemiz gerekiyor. RAM Disk, RAM'lerin sanal bir sabit disk olarak kullanılması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri