CrystalDiskInfo'yu kurun ve başlatın. Sağlık Durumu yüzdesi ne kadar yüksek olursa, SSD'niz o kadar uzun süre dayanır. Sağlık Durumu altında, size SSD'nizin durumu da gösterilecektir. İyi diyorsa, henüz endişelenecek bir şeyiniz yok demektir.
SSD Arızası Belirtileri
İşte dikkat etmeniz gereken bazı SSD hatası belirtileri: Makineniz ön yükleme yapmıyor Hiçbir önyükleme aygıtı (Windows üzerinde) hata mesajı veya (Mac cihazlarda) yanıp sönen bir soru işareti çıkması. Aşırı yavaş çalışıyor. Etkin uygulamalar genellikle donar veya çöker.
Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir. Her iki donanımın ömrünü uzatmak içinse yapılması gereken en temel şey, elektrik kesintilerine karşı akım koruma desteğidir.
SSD Health seviyesi %97 olarak gözükmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Özetle, SSD'nizi temizlemek için işletim sistemi araçlarını veya ücretsiz üçüncü taraf araçlarını kullanabilirsiniz. Bakım yapmak için ise, yazılım güncellemelerini yapmak, SSD'nizi virüslere karşı korumak ve dosya sistemini düzenli olarak taratmak önemlidir.
Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
Bunun için Görev Yöneticisine gitmeniz gerekecek. Adım 1: Görev Yöneticisini açın. Adım 2: Üst bölümde yer alan “Performans” sekmesine tıklayın. Adım 3: Soldaki kısımda SSD diskinizin yer aldığı sütuna tıklayın.
SSD kullanımının ana amacı veri işleme ve depolama olduğundan SSD alırken öncelikle SSD'nin veri okuma-yazma hızına dikkat edilmelidir. Okuma-yazma hızları SSD'lerin üzerinde belirtilirler ve okuma-yazma hızının yüksek olması SSD'nin de iyi bir SSD olup olmamasıyla doğru orantılıdır.
SSD Hız Testi Programları
En sık kullanılan hız testi programı cihazınızdaki depolama biriminin okuma yazma hızını ortaya çıkarıyor. Program hem HDD hemde SSD gibi depolama birimlerinin okuma yazma hızlarını ölçebiliyor. Kullanımı çok basit olan program birkaç tık ile sonucu veriyor.
Bir SSD'nin ömrü, bellek hücrelerinin sınırlı bir sayıda yazma/silme işlemi yapabilmesinden kaynaklanmaktadır. Bellek hücreleri ne kadar fazla kullanılırsa, o kadar çabuk bozulurlar ve SSD'nin ömrü kısalmaya başlar.
SSD'nizi sıfırlamak ya da biçimlendirmek için yola çıktığınızda tüm verilerin silineceğini bilmeniz gerekir. Bazı durumlarda silinen veriyi geri getirmek mümkün olsa da çoğunlukla bu işlem geri alınamaz. Bu nedenle, SSD sıfırla işleminden önce verilerinizi harici bir diske yedekleyerek işleme başlayabilirsiniz.
15-20 GB boş yer olmalı.
Görüntü gitmesi ile SSD'nin ölmesi arasında uzaktan yakından hiçbir bağ yok. SSD öldüğünde SSD'ye artık veri yazılamaz. SSD, salt okunur moda geçer. Duruma göre SSD BIOS'ta gözükür ama sistemde gözükmez.
evet; ssd'ye scandisk veya chkdsk uygulanabilir.
SSD'lerin güç kaynakları, özellikle elektrik dalgalanması ve kesintilerinin ardından arızalanabiliyor, bu sırada verilerinize bile zarar verebiliyor. Bir başka sorun, tüm flaş belleklerde olduğu gibi SSD'lerin okuma/yazma döngülerinin kısıtlı olması.
Tavsiye edilen en iyi SSD markaları arasında: Sandisk, Samsung, WD, Corsair, MSI, Kingston, K,oxia, Hikvision, Leven yüksek depolama alanları, okuma ve yazma hızları ve uzun süreli kullanım imkanlarıyla kullanıcıların sıkça tercih ettiği SSD'ler arasında yer alıyor.
SSD mi HDD mi daha dayanıklı? SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar.
SSD'ye yönelmemizi gerektiren şey hız arayışımız olduğu için, okuma/yazma hızı bizim için neredese en önemli kriter. MB/Sn cinsinden SSD paketlerinde yer alan bu bilgi ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişmektedir. Kısacası ne kadar yüksek okuma/yazma hızına sahipseniz o kadar iyi bir SSD alıyorsunuz demektir.
Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır. Bu noktada normal bir SSD kullanımı için sunulan hız değerleri 543 MB ve 516 MB'dir.
Hızda SSD'yi utandıran rakip
Hız olarak SSD'leri utandıran bir depolama çözümü: RAM Drive! Bilgisayarımızda kullandığımız RAM'lerden oluşan bir sabit disk türü. Elbette bu noktada RAM Drive ve RAM Disk tabirlerinin farkına değinmemiz gerekiyor. RAM Disk, RAM'lerin sanal bir sabit disk olarak kullanılması.
Normal SSD'lerin ortalama okuma ve yazma hızları sırasıyla 543 MB ve 516 MB'dir. M2 SSD'lerin ortalama okuma ve yazma hızları ise 1750 MB ve 1650 MB civarındadır Flash drive (USB); küçük ve taşınabilir olan hepinizin "Flaş bellek" olarak bildiği cihazdır.
Taktığın SSD sayısı performansa etki etmez.
SSD'de marka değil, içinde kullanılan yonga türü ve DRAM (önbellek için) olması önemlidir. QLC yonga kullanan Samsung 860 QVO ile MLC yonga kullanan Samsung 860 Pro arasında yazma ömrü ve kalite açısından dağlar kadar fark vardır. Eğer verileriniz değerliyse çok ucuza kaçmayın, hatta tek bir markaya da güvenmeyin.
2. SSD'ler HDD'lerden Daha Hızlıdır
SSD'ler aynı zamanda çok kararlıdır ve saklanan verilerin güvende kalmasını sağlar. SATA SSD: HDD'ler yazma performansında sadece 50-120 MB/s'ye ulaşabilmekteydi. SSD'ler ise SATA veri yolunu 550 MB/s hızıyla doldurmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri