SSL Sertifikası Çalışma Prensibi SSL Public Key/Private Key adı verilen anahtarların kullanımına dayalı bir şifreleme yöntemidir. SSL şifrelemesinde 2 adet anahtar kullanılır. Bu anahtarlar, dijital olarak kodlanmış yazılımlardır ve bir anahtarın kilitlediği veriyi, sadece diğeri açabilir.
Sertifikanız Kişisel veya Web Sunucusu klasöründe bulunur. Sertifikayı bulup ona sağ tıklayın, Dışa Aktar öğesine tıklayın ve kılavuzlu sihirbazı izleyin.
Özel anahtar, bir kullanıcının kripto ve dijital varlıklarını güvende tutmak için kesin bir şekilde korunmalı ve üçüncü bir şahıs ile paylaşılmamalıdır. Public key (genel anahtar), kripto varlıkları ve dijital varlıkları satın almak isteyen kişilerle paylaşılan bir adrese benzer.
SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
İlgili 32 soru bulundu
Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler. Bu, kullanıcılara sitenin güvenli olmayabileceğine dair net bir sinyal verir ve henüz yapmamış olan işletmeleri HTTPS'ye geçiş yapmaya teşvik eder.
Bilgisayar sistemlerinin internette birbirleriyle güvenli bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan bir protokol veya iletişim kuralıdır. SSL/TLS sertifikaları, web tarayıcılarının SSL/TLS protokolünü kullanarak web sitelerine şifrelenmiş ağ bağlantıları tanımlamasını ve kurmasını sağlar.
Private key (özel anahtar) kriptopara kullanıcılarının cüzdan sahipliğini kanıtlamak için kullandıkları bir dizi özel kodu ifade eder. Rastgele sayı dizilerinden oluşan private key, sahip olunan kriptoparaların çekilebilmesi için kullanılır ve kriptopara cüzdanları için bir anahtar görevi görür.
Asimetrik anahtarlı şifreleme ile oluşturulan ve hash koduna dönüştürülmüş verilerin şifresini çözmek için açık anahtarla eşleştirilen bir kod parçasıdır.
Bir değerin private olarak tanımlanması demek, o değişkene sadece kendi class'ı içinden ulaşılabileceği anlamına gelmektedir. Program içinde kesinlikle değiştirilmemesi gereken, kritik kodlarda kullanılmaktadır. Ayrıca; private, varsayılan erişim belirleyici tipidir.
Unutmayın, online ortamda güvende olması gereken her şeyin bir SSL sertifikası koruması altında çalışması gerekir. İnternet, web sitenize erişim sağlamak için zayıf korumalı şifreli sayfaları arayan botlarla doludur. Web sitenize girip de sayfalarınızın bozulduğunu ya da silindiğini görmek istemezsiniz.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir.
Güvenilir Yetkiliden Uygun Fiyatlı Güvenliği SSL Sertifikalarında Deneyin. Her gün en iyi şeyleri ücretsiz olarak elde edemezsiniz, ancak bugün alabilirsiniz. SSL.com'un ücretsiz sertifikaları, güvenilir bir sertifika yetkilisinden gerçek koruma sunar.
SSL Sertifikası Sorgulama
SSL güvenliği kontrol aracı ile web sitenizin SSL sertifikası durumunu kontrol edebilirsiniz. SSL mevcut ise sertifika detaylarını görüntüleyebilir ve süre bitiş hatırlatma servisi ise veri güvenliğinizi daima güncel tutarsınız.
SSL Public Key/Private Key adı verilen anahtarların kullanımına dayalı bir şifreleme yöntemidir. SSL şifrelemesinde 2 adet anahtar kullanılır. Bu anahtarlar, dijital olarak kodlanmış yazılımlardır ve bir anahtarın kilitlediği veriyi, sadece diğeri açabilir.
Özel anahtarı, paranızı tutan sanal vault'un kilidini açan bir parola olarak düşünebilirsiniz. Özel anahtarınıza yalnızca siz erişebildiğiniz sürece paranız güvende olur ve paranız internet bağlantısı ile dünyanın herhangi bir yerinden yönetilebilir.
Public key (genel anahtar) ise amacı gereği başkalarıyla paylaşılabilen bir bilgiyi barındırır. Public key (genel anahtar), taraflar arasındaki işlemleri kolaylaştırmak için kullanılan ve kullanıcıların hesaplarında kripto para almalarına olanak tanıyan bir kriptografik koddur.
İki tür anahtar vardır: genel anahtar ve özel anahtar. Genel anahtarlar, hesap numaralarıyla karşılaştırılabilir. Herkesle özgürce paylaşılabilir ve herkes imkan dahilinde işlem gönderebilir. Özel anahtarlar ise, adından da anlaşılacağı gibi özeldir ve gizli tutulmalıdır.
SSH anahtar; farklı şifreler girmek ve bu farklı şifreleri hatırlamak zorunda kalmamak için oluşturulan bir anahtardır. Kullanıcılara ait parmak izi niteliğinde olan bir anahtar olma özelliğini taşımaktadır. Bu durumda yapılabilecek en güvenli işlem SSH Public key kullanımı olacaktır.
Dijital cüzdan, kullanıcıya ait Private Key'i saklayabilmektedir. Bir işlem başlatıldığında, cüzdan yazılımı işlemi Private Key ile işleyerek dijital bir imza oluşturur. Herhangi bir işlem için geçerli bir imza oluşturmanın tek yolu Private Key'i kullanmak olduğundan, bu oldukça güvenli bir yöntemdir.
SSL, bilinen güvenlik açıklarına sahip eski algoritmaları destekler. TLS, gelişmiş şifreleme algoritmaları kullanır. SSL el sıkışması işlemi karmaşık ve yavaştır. Bir TLS el sıkışması daha az adıma ve daha hızlı bir bağlantıya sahiptir.
Öncelikle, mevcut SSL sertifika sağlayıcınızdan veya başka bir sağlayıcıdan yeni bir sertifika satın almanız gerekir. Daha sonra, yeni CSR dosyasını alır ve web hosting hizmetinize yüklersiniz. Yeni sertifikanızı web sitenize atarsınız. Bu işlem, sitenizin sürekli olarak güvenli kalmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri