SSL sertifikası neden gereklidir? Kullanıcı verilerinin güvende olmasını sağlamak, web sitesinin sahipliğini doğrulamak, saldırganların sitenin sahte bir sürümünü oluşturmasını engellemek ve kullanıcılara güven vermek için web sitelerinin SSL sertifikasına sahip olması gerekir.
SSL sahibi olmayan web siteleri için sadece “Güvenli Değil” yaptırımıyla yetinmeyen Google, yaptığı son değişiklikle, SSL sahibi olmayan web sitelerini Google sonuç sıralamasında arka plana atacağını açıkladı. Bu şu demek; SSL sertifikası olmayan web siteleri Google sonuç sıralamasında arka sıralarda yer alacak.
SSL Sertifikası Nedir? SSL, kredi kartı ve adres gibi kişisel bilgileri şifreleyerek siber güvenliği sağlamak için web siteleri tarafından kullanılan bir standarttır. SSL sertifikası ise bu bağlantıyı kullanmak için gerekli olan sertifikadır. Sertifika, bağlantıyı şifreler ve bir web sitesinin kimliğini doğrular.
Evet, teknik olarak bir web sitesini SSL sertifikası olmadan açabilirsiniz. Ancak bu durum, kullanıcılarınızın bilgilerinin korunmasını zorlaştırır ve siteye olan güveni azaltır. SSL sertifikası, bir web sitesinin güvenli olduğunu ve kullanıcıların bilgilerinin güvende olduğunu belirtir.
Tüm SSL Sertifika otoriteleri maksimum 1 yıllık sertifika üretebilmektedirler.
İlgili 32 soru bulundu
Chrome ve Firefox gibi tarayıcılar SSL kullanmayan siteleri “güvensiz” olarak işaretleme kararı aldı. Bu gelişmelere ayak uydurmak isteyen, ancak bütçesi kısıtlı site sahipleri için ise ücretsiz SSL sertifikası veren kuruluşlar doğdu. Kısacası, ömür boyu ücretsiz SSL sertifikası almak artık mümkün.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
SSL Sertifikası Nasıl Alınır? Ücretsiz SSL sertifikası, Let's Encrypt, SSL for free, CAcert, Sectigo gibi web sitesi ve kuruluşlardan alınmaktadır ayrıca son zamanlarda bazı hosting firmaları da ücretsiz SSL hizmeti sunmaya başlamıştır. Ücretli SSL sertifikaları ise hosting firmaları tarafından sağlanmaktadır.
Bir Sitenin SSL Sertifikası Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır? Sitenin SSL sertifikasına sahip olup olmadığını anlamanın en kolay yolu tarayıcınızdaki adres çubuğuna bakmaktır. URL'nin HTTP yerine HTTPS ile başlaması, sitenin bir SSL sertifikasıyla güvenli hale getirilmiş olduğunu göstermektedir.
Ancak özel güvenlik olabilmek için ilk yapmanız gereken şey silahlı veya silahsız özel güvenlik sertifikası almaktır. Sertifika sonrasında ise sertifikanızı özel güvenlik kimlik kartına çevirmeniz gerekir. Böylece güvenlik görevlisi veya koruma gibi meslek dallarından ve iş istihdamından yararlanabilirsiniz.
Ayrıca Let's Encrypt, OpenSSL ve ZeroSSL gibi platformlar üzerinden web sitenize ücretsiz olarak SSL sertifikası oluşturabilirsiniz. Ücretli SSL sertifikası için RapidSSL, Comodo ve Amazon gibi firmaları tercih edebilirsiniz. Kullanıcı tarafında ise SSL sertifikası kullanımı için herhangi bir işlem gerekmemektedir.
SSL, bilinen güvenlik açıklarına sahip eski algoritmaları destekler. TLS, gelişmiş şifreleme algoritmaları kullanır. SSL el sıkışması işlemi karmaşık ve yavaştır. Bir TLS el sıkışması daha az adıma ve daha hızlı bir bağlantıya sahiptir.
Bir bildirim aldıysanız, SSL.com sertifikası süresi doluyorsa veya süresi dolmuşsa, bu sertifikayı yenilemeniz gerekecektir. Bunu yapmak için, lütfen yenileme için sağlanan bağlantıyı tıklayın veya kopyalayıp tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın. Ardından yenileme siparişi sayfasına yönlendirileceksiniz.
SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
EV SSL sertifikası satın alma işlemini tamamladığınız zaman adres çubuğunda asma kilit şeklinde görünen web sitenizin güvenli olduğunu gösteren Güven Logosuna sahip olursunuz. Bu sayede ziyaretçileriniz "Bu Site Güvenilir Değil" uyarısı almazlar, web sitenizde güvenle gezer ve alışveriş yapabilirler.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
Böyle bir uyarı ile karşı karşıyaysanız, bu ibare web sitenin SSL sertifikasının eksik olduğu ve bir an önce bu sertifikanın edinilmesi gerektiği anlamına geliyor olabilir. Bu sertifikanın eksikliği web site kapsamındaki verilerin tehlikeye girebileceği anlamını taşır.
SSL garanti bedeli satın aldığınız SSL markanızın herhangi bir aksilik durumunda size ödemeyi taahhüt ettiği ücrettir. SSL türlerine göre teminat garantisi sağlanmaktadır.
Öncelikle Plesk panelimize giriş yapıyoruz. Giriş yapıldıktan sonra karışımıza gelen ekranda “SSL/TLS Sertifikaları” bölümüne giriyoruz. SSL Sertifikaları bölümüne giriş yaptığımız zaman bizi “SSL / TLS Sertifikası Ekleyin” butonu karşılayacak. CSR kodunu üretebilmek için bu butona tıklıyoruz.
Türkçe'ye “Güvenli Giriş Katmanı” olarak çevrilen “Secure Sockets Layer” teriminin kısaltması olan SSL, sunucu ile istemci arasındaki veri trafiğinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Bu teknoloji sayesinde veri trafiği sürecinde sunucu ile internet tarayıcısı arasındaki iletişim şifrelenir.
Kısa adı ile SSL (Secure Socket Layer) olan terim Türkçemizde Güvenli Soket Katmanı olarak kullanılır. Ücretsiz SSL, web sitesi ile kullanıcı arasında güven bağı oluştur. SSL güven akışını sağlayarak korsanların kullanıcı kişisel bilgilerine erişimini engeller.
SSL sertifikanızı yükleme
Sol taraftaki Connections (Bağlantılar) panelinde Sunucunuzun Adına tıklayın. Ana panelin IIS bölümünde Server Certificates (Sunucu Sertifikaları) seçeneğine çift tıklayın. Sağdaki Actions (Eylemler) panelinden Complete Certificate Request (Sertifika Talebini Tamamla) seçeneğine tıklayın.
-Sol arama kısmına “Manage SSL Hosts” yazın ve çıkan sonuca tıklayın. -Bu adımda karşınıza sunucunuzun SSL yönetim ekranı gelecek ve SSL sertifikalı siteler listelenecek. -Bu listeden, SSL sertifikasını kaldırmak istediğiniz web sitesini seçip “Delete” butonuna tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri