Stajyerler, kendi alanlarındaki bir kurumda meslekleriyle ilgili deneyim elde ederken kendilerini geliştirme şansı elde ederler. Bir staj başvurusu yapmak için de CV yazmak gereklidir.
Staj, okuduğunuz bölüme bağlı olarak zorunlu olabilir. Veya siz avantajlarını bildiğiniz için yapmaya karar vermiş olabilirsiniz. Her iki durumda da staj başvurusunda bulunmadan bir CV hazırlamanız gerekecektir.
İş deneyimi: Okul döneminizde az da olsa çalıştıysanız bunu burda yazabilirsiniz. Staj deneyimleri: Belki iş tecrübeniz olmayabilir fakat bunu telafi etmek için staj deneyimlerinizi CV'nize ekleyebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik. Takım çalışması
https://vatandas.uyap.gov.tr adresini ziyaret ederek. E-Devlet Şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanız ile sisteme giriş yapınız. Sisteme giriş yaptıkdan sonra sol menüde bulunan Özgeçmiş Bırak linkini tıklayarak açılacak formu doldurmanız yeterlidir.
9. KİMLER STAJ YAPAMAZ? Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 2021–2022 Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar, bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir. Stajyer maaşını hesaplarken “11.402 TL x 0.30= 3.420,60 TL” formülünden yararlanabilirsiniz.
3) Staj defteri eksik, yırtık veya özensiz olarak hazırlanan öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır.
Öğrenci CV'sine temelde kişisel bilgileriniz, eğitiminiz, iş deneyimleriniz ve becerilerinizi eklemeniz gerekir. Başvuracağınız pozisyona özel olarak diğer detayları da yerleştirmelisiniz. Örneğin o pozisyonla ilgili olarak daha önceki başarılarınızı ve yeteneklerinizi yazın.
Üniversite mezunuysanız ilkokul ve ortaokul bilgilerinizi CV'nize yazmanıza gerek yoktur. Peki lise? Lise bilgilerinizi yazabilirsiniz fakat illa yer vermenize gerek yok. Örneğin, CV'nizde yer açmak istiyorsanız lise bilgilerinizi belirtmeyebilirsiniz.
Staj Bilgisi CV'nizin Neresine Yazılmalıdır? Stajlarınızı CV'nizin çalışma bilgilerinizi girdiğiniz alana yazmalısınız. Kronolojik bir CV hazırlıyor iseniz, yaptığınız her stajı, en son konum en üstte olacak şekilde CV'nize eklemelisiniz.
Önyazı, başvurulan işe yönelik hedef ve niyeti kısaca ifade etmek için yazılan yazıdır. CV'yi destekler ve öne çıkartır. Genelde tek sayfalıktır ve giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur. Yeni mezun, stajyer ve deneyimli kişilerin oluşturabileceği önyazı örneklerini aşağıda bulabilirsiniz.
Staj başvurusunda bulunacak üniversite (fakülte ve yüksekokul) öğrencilerinin kayıtlarını 31.03.2022 tarihine kadar kariyerkapisi. cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.
İŞKUR üzerinden çalışan stajyer öğrenciler de yeni yapılan zamlardan yararlanmaktadır. Asgari ücrete göre aylık stajyer maaşı 2022 yılı içerisinde 51,51 TL günlük belirlenmiştir.
Zorunlu stajlarda 3308 sayılı Kanunun kapsamına dahil olmayan ve mesleki olarak eğitim görmeyen öğrenciye ücret verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Gönüllü stajda ise normal bir çalışan olarak görülen stajyerlere en az asgari ücret tutarında ödeme yapılması gerekmektedir.
Staj ücretleri de arttı
İşletmelere staja giden lise ve üniversite öğrencilerine ödenen staj ücreti de yeni asgari ücretle yükselecek. Bu rakam, 2023 yılının ikinci altı ayı için belirlenen net asgari ücretin yüzde 30'u olan 3 bin 420 lira olacak.
*Staj defterinde ilk gün, staj yapılan işyeri ile ilgili detaylı bilgi verilir. amirinizin nezaretinde doldurulur. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
PDF formatında olmasına dikkat etmelisiniz. Microsoft Word ile hazırlandığında, yanlışlıkla silinmesine veya üzerinde değişiklik yapılmasına sebep olabilir. Ayrıca CV çıktısı almak gerekebileceği için bilgisayar görüntüsü ile çıktı görüntüsünün aynı olması önemlidir.
Özgeçmişin Belgelenmesi: CV, eğitim geçmişinizden iş deneyimlerinize, sertifikalarınıza kadar kişisel ve mesleki geçmişinizi belgelemek için kullanılır. İşverenler, bu bilgilere dayanarak sizin için uygun olup olmadığınızı değerlendirirler.
Word ile CV gönderecek iseniz dosya uzantısı . doc olmalıdır. Bu . doc uzantılı olarak gönderilen Word dosyaları tüm sürümlerde açıldığı için sorunsuz bir şekilde iş verene ulaşacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri