Staj defterinde, staj yapılan her güne ait bir fotoğraf eklenmesi zorunludur. iv. Staj defterinin her bir sayfası ve ilgili kısımları işyerindeki yetkili personelce imzalanmalıdır.
Üzerinde, imza, kaşe, mühür veya tarihler bulunmayan, silinti, kazıntı ve usulüne uygun olmayan düzeltme yapılan staj raporları/defterleri kabul edilmez. Staj defterinin sayfaları yetmediği takdirde; ilgili yetkiliye onaylatılmış olması şartıyla A4 kâğıdı ilavesi yapılarak sayfa sayısı arttırılabilir.
Staj süresince yapılan çalışmalar, kullanılan yöntemler, gözlemler, öğrenilen sistem ve ürünler, görev alınan projeler ve gerçekleştirilen uygulamalar anlatılır. Raporda anlatımı güçlendirmek için gerekli görülen resim, grafik, tablo, program parçaları vs. kullanılabilir.
Açıklamaya ek olarak görsel kullanmak istenirse sayfaya yapıştırıcı ile yapıştırabilir. Sayfada yeterli alan yoksa veya tam sayfa görsel kullanılacaksa ilgili sayfanın arkasına tam sayfa eklenerek kullanılabilir. “Firma Öğrenci Değerlendirmesi” sayfası Firma tarafından doldurulduktan sonra kaşelenip imzalanmalıdır.
Staj defteri isteğe bağlı renkli veya siyah-beyaz, arkalı önlü veya tek yüze basılı olarak hazırlanabilir. Sayfalar kurumun yetkili mühendisine (mühendis izin vb nedenler ile firmada değil ise İ. K.'ye) onaylatılmalıdır.
İlgili 33 soru bulundu
Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
Defterler kurşun kalemle DOLDURULMAMALIDIR. kaybolabilmektedir. Sayfalarda silinti, kazıntı, daksil karalama olmayacak.
Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz.
Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.
Staj dosyası cilt haline getirilerek teslim edilmelidir. Ciltleme esnasında kapak sayfası (öğrenci bilgilerinin olduğu ilk sayfa) görünür vaziyette olmalıdır. Staj sicil fişi, tek yaprak kağıda (arkalı önlü) hazırlanmalıdır.
Staj sonucu eksik olan öğrenciler, eksiklerini tamamlamak üzere defterlerini geri almadıkları veya defterlerini alıp verilen süre içinde teslim etmedikleri takdirde stajları reddedilir.
Staj Defteri Yazım Kuralları
Staj defteri bilgisayarda ya da tükenmez kalem kullanarak okunaklı bir şekilde el yazısı ile doldurulmalıdır.
Stajer öğrenci tarafından doldurulur.
Fotokopi çekmek, çay dağıtmak, temizlik yapmak, tuvalet temizlemek, bahçıvanlık yapmak adeta stajyer işçilerin başlıca görevi olarak görülür.
2- Staj Defteri Yazım Kuralları
Defterin günlük gibi kullanılarak stajla ilgisi olmayan konuların yazılmaması gerekir). doldurulmalıdır. Staj defterinin her sayfası çalışılan bölümdeki yetkili kişiler tarafından imzalanmalıdır.
TESMER Yönetim Kurulu durumu değerlendirir ve tezkiye notunu belirler.
7. Yaz stajında devamsızlık hakkı var mı? Raporsuz devamsızlık hakkı yoktur. Raporlu olarak ise en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir.
Öğrenci meslek eğitimi için staj göreceği işyerine devam etmek zorundadır. Öğrencinin devam etmediği günler için ücretinin kesilebilmesi staj gördüğü işyeri işvereninin takdirindedir.
Mazeretsiz olarak üst üste üç gün veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10'u oranında devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek durum Staj Komisyonuna bildirilir. Geçerli mazeret nedeniyle devam edilemeyen günler, mazeretin belgelendirilmesi şartıyla, telafi edilmek zorundadır.
Böyle durumlarda günlük değil, belirli bir işin aşamalarını staj sayfalarına gün tarihine bakmaksızın sırasıyla yazabilirsiniz. Ayrıca bir gün içerisinde birden fazla işte yapmış olabilirsiniz. Bu durumda yapılan her bir işi, ileriki günlere ait sayfalara gönül rahatlığı içerisinde yazabilirsiniz.
Stajyer öğrenciler, staj süresince yaptığı çalışmalarını, yapılan uygulamaları ve öğrendikleri konuları, tutacakları staj defterine uygun olarak yazar ve staj sonunda kendisinden sorumlu görevliye imzalatıp, kurum veya işyeri amirine onaylatır.
14) Staj defterinin sayfaları bilgisayarda hazırlanıyorsa kullanılacak resim ve çizimler de bilgisayarda yapılmalı ve yazımlara entegre edilmelidir (yapıştırma yapılmadan). Staj Defteri elde hazırlanıyorsa; bunlar teknik resim kurallarına uygun olarak çizilmelidir.
Staj defteri resmi bir belge olduğu için siyah veya mavi tükenmez kalemle düzenli olarak doldurulmalıdır.
6- Staj defterindeki tüm yazılar kurşun kalemle değil, TÜKENMEZ veya PİLOT benzeri kalemler ile yazılacaktır.
Staj Defteri, staj tamamlandıktan sonra staj akademik takvimde belirtilen tarihe kadar Staj Birimine teslim edilmelidir. (Bu tarihlerden sonra teslim edilen staj defterleri değerlendirilmeye alınmayacaktır.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri