Staj dosyası ve EK-5 Formu, stajını tamamladığı günden(başvuru esnasında belirtilen) itibaren en geç 2 hafta; Gizli Staj Başarı Formunu ise, stajını tamamladığı günden(başvuru esnasında belirtilen) itibaren en geç 2 hafta içinde Yüksekokul Müdürlüğüne ulaştırması gerekmektedir.
Staj komisyonu tarafından onaylanan staj defterleri en geç stajı izleyen yarıyıl sonuna kadar İGÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim edilir.
Adım: Staj Defteri; kapak, haftalık çalışma ve günlük çalışma olarak hazırlanıp Ciltlenecek veya Spriallenecek ve Daha Sonra Sayfalardaki İlgili Yerler İmzalı ve Mühürlü (Kaşeli) Olacak Şekilde Kapalı Zarfa Konulacak ve Zarf Kapatılacaktır.
Burada dikkat edilecek nokta; puantaj çizelgesinin stajın bitimden en geç 2–3 gün sonra (yani toplam 30 gün bittikten sonra en geç 2–3 gün sonra) okula ulaştırılmasıdır.
Birinci stajı bitirdikten sonra hemen 20 gün içinde defteri teslim etmek zorunda mıyım? Hayır. Teslim tarihi en geç staj bitiş tarihinizden itibaren 30 iş günüdür.
İlgili 38 soru bulundu
6) Staj defterini zamanında teslim etmeyen öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır. 7) Staj çalışması kabul edilmeyenler, bu çalışmayı yeniden yapmak zorundadır.
Staj tamamlandıktan sonra staj dosyası en geç 10 gün (1. Sınıf Öğrencileri eğitim-öğretim dönemi içerisinde getireceklerdir) içerisinde bizzat okula teslim edilmelidir (Posta ve kargodaki kayıplardan okul sorumlu değildir).
*Staj defterinde ilk gün, staj yapılan işyeri ile ilgili detaylı bilgi verilir. amirinizin nezaretinde doldurulur. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Anlatım üçüncü şahıs ağzından yapılmalıdır. Örneğin; “formu doldurdum” ya da “verilen görevi yaptım” değil, “form dolduruldu”, “verilen görev yapıldı” şeklinde yazılmalıdır.
Stajer öğrenci özgeçmiş bilgilerini eklemelidir. Staj yapılan işletmede stajı onaylayan yetkili/stajı takip eden eğitici personel tarafından günlük imzalanır. Tarihler kısmına yalnızca staj yapılan iş günleri yazılır. Stajer öğrenci tarafından doldurulur.
Yazımda kullanılan karakter seti “Times New Roman, Arial, Calibri, vb.” gibi düz yazı tiplerinden birisi olmalıdır. dahil olmak üzere) olmalıdır. Gerekmedikçe tüm yazılarda siyah renk kullanılmalıdır.
Her staj yapan öğrenci çalıştığı kurumdaki tüm çalışanları ve diğer stajyer öğrencileri tanıtan bir belge hazırlayarak, imzalatıp, staj dosyası ile teslim edecektir. Staj yapan öğrenci her gün yaptığı çalışmaları aşama aşama kroki, fotoğraf gibi teknikler kullanarak belgelemelidir.
1. Stajımı bitirdim. Staj Defterimi, Sicil Fişimi ve Puantajı nasıl teslim etmeliyim? Cevap: Stajınızı bitirdikten sonra staj belgelerinizi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanlığına (Bölüm Sekreterliğine) elden veya kargo yoluyla teslim edebilirsiniz.
Staj defteri stajın başladığı gün stajın yapılacağı kuruma götürülür ve 24 iş günü süresince yapılan işler, her iş günü sayfalara doldurulur.
İŞKUR üzerinden çalışan stajyer öğrenciler de yeni yapılan zamlardan yararlanmaktadır. Asgari ücrete göre aylık stajyer maaşı 2022 yılı içerisinde 51,51 TL günlük belirlenmiştir.
İşletmelerde mesleki eğitim dersini okulda yapan Anadolu meslek programı öğrencileri ile Anadolu teknik programı öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre mezun olabilmeleri için 40 iş günü staj çalışması yapmaları gerekmektedir.
Okul tarafından zorunlu staja tabi tutulan stajyer öğrencilerin çalışma süreleri diğer çalışanlardan farklı olarak Lise öğrencileri için haftada 3 gün, Üniversite öğrencileri için ise haftada 6 gün ve 45 saati aşmayacak şekilde olmalıdır.
Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır. 3. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Staj defterinde, staj yapılan her güne ait bir fotoğraf eklenmesi zorunludur. iv. Staj defterinin her bir sayfası ve ilgili kısımları işyerindeki yetkili personelce imzalanmalıdır.
Sonuç olarak, staj yerinde rutin iş yapıyor olmak, staj dosyanızın her bir sayfasına da hep aynı şeyleri yazabileceğiniz anlamına gelmiyor. İşyerinden elde edeceğiniz farklı bilgileri yazabilir, yaptığınız işte kullanmış olduğunuz cihazları, nasıl kullanıldıklarını ayrı ayrı yazabilirsiniz.
Staj dosyası ve EK-5 Formu, stajını tamamladığı günden(başvuru esnasında belirtilen) itibaren en geç 2 hafta; Gizli Staj Başarı Formunu ise, stajını tamamladığı günden(başvuru esnasında belirtilen) itibaren en geç 2 hafta içinde Yüksekokul Müdürlüğüne ulaştırması gerekmektedir.
Öğrenci meslek eğitimi için staj göreceği işyerine devam etmek zorundadır. Öğrencinin devam etmediği günler için ücretinin kesilebilmesi staj gördüğü işyeri işvereninin takdirindedir.
1- Staj teklifini kabul ettikten sonra İşveren Staj Sorumlusu ile telefon ve e-posta yolu ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. İşveren Staj Sorumlusu iletişim bilgilerine staj teklifini kabul ettikten sonra Kariyer Kapısı'ndan ulaşabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri