Staj için sağlık raporu 'nu yalnızca işyeri hekimleri düzenleyebilir. Aile hekimleri bu belgeyi veremezler. Aile hekimlerinin işe giriş sağlık raporu kapsamında olan işe giriş sağlık raporu hizmetini verebilmeleri için, raporu isteyen firma az tehlikeli sınıfta olması ve 50 den az çalışanı bulunuyor olması gereklidir.
Sağlık Kurul Raporunda (Heyet Raporu) mutlaka "Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışabilir, Sağlık Kurumunda Staj Yapmasında Bir Engel Yoktur, Hastanede Çalışabilir, Hastanede Staj Yapabilir'' vb. ibareler olmalıdır.
Sağlık raporu nasıl ve nereden alınır? Sağlık raporu almak için öncelikle herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmeniz yeterli. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurulabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Sağlık raporu; Özel hastaneler, Aile hekimleri, Özel tıp merkezleri ve polikliniklerden alınabilir.
Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir. Tam teşekküllü sağlık raporları neden istenir?
Raporlar 1 hafta içerisinde verilir. Müracaatlar her gün saat 08.30 / 11.00 arasında yapılır. Özel durumlarda heyet raporlarının teslimi10 iş gününübulabilmektedir.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
1 – 2 gün sürebileceği gibi 1 – 2 hafta da sürebilir. Genel olarak polikliniklerde sağlık kurulu raporlarının hazırlanması daha kısa sürmektedir. Sağlık Kurulu Raporu, bir bireyin sağlık durumunun resmi olarak belgelenmesi gereken birçok farklı durumda talep edilir.
Sağlık alanlarında öğrenim görmekte olan üniversite öğrencilerinin yaz stajı başvuruları; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının “Kariyer Kapısı ”Ulusal Staj Platformu (USP) uygulaması olan https://kariyerkapisi. cbiko.gov.tr web adresi üzerinden e-devlet aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Hem az tehlikeli grupta yer alan hem de çalışan sayısının uygun olması durumunda sağlık merkezlerinden tek hekim sağlık raporunu kolaylıkla alabilmektesiniz. Raporu alabilmek için sadece aile hekimine başvurma zorunluluğu bulunmamaktadır.
[Fotokopi verilcekse okuldan 'Aslı gibidir' yaptırılmalıdır. İş Sağlığı Ve Güvenliği Belgelerinin geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 1 yıldır.)
Heyet Raporu Kaç Gün Olur ve Sorgulama İşlemi
Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur. Bunun yanı sıra heyet raporu 90 gün kadar geçerli olacaktır. Hastanın durumuna göre heyet raporunun geçerlilik süresi değişiklik gösterebilir.
En çok merak edilen noktalardan biri de, sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu almak için öncelikle sağlık raporu vermeye yetkisi bulunan sağlık kuruluşundan randevunuzu oluşturmalısınız.
- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.
Sağlık raporu ücreti, 2023 yılı için devlet hastanelerinde 200 Türk Lirası ve üniversite hastanelerinde 300 Türk Lirası olarak uygulanmaktadır.
İşe girme sağlık raporu alırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve portör muayeneleri yapılmaktadır.
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenir. Aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilen vatandaşlardan bu işlem karışlığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
Hafta içi her gün saat 09:00 - 17:00 saatleri arası (Sabah saat 09:00' da yapılan başvurularda rapor gün içinde verilmektedir.)
Özel hastanelerde; usulüne uygun olarak teşekkül ettirilmiş olsa bile özürlü sağlık kurulu raporu, vergi muafiyeti raporu, yurt dışı tedavi raporu, maluliyet raporu, özel tertibatlı araç ithali amacıyla alınan raporlar gibi özellikli raporlar verilemez.
İşe girişlerde sağlık raporunun alınabileceği yerler ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan bir tanesi iş yeri hekimi bir diğeri ise aile hekimleridir. Ancak unutulmamalıdır ki, eğer girilecek olan iş az tehlikeli kategorisinde ise aile hekimlerinin sağlık raporu verme yetkisi bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri