Pandemi koşullarında birçok şirket online staja geçiş yaparken, öğrenciler ve yeni mezunlar online staj imkânına sahip oldular. Dijitalleşme normlarının her geçen gün gelişmesi de online stajın yeni normal olarak değerlendirilmesine yol açtı.
Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokullarında, diğer bütün Meslek Yüksekokullarında olduğu gibi, staj faaliyetleri zorunludur.
Online Staj Nedir? Online staj; stajyerlerin klasik ofis ortamından uzak bir şekilde çalışarak tamamlayacakları staj sürecini ifade eder. Bu süreç boyunca stajyerler, ekip toplantılarına katılır, bireysel ya da grup çalışmaları tamamlar ve şirket kültürünü, sektör bilgisini pekiştirme şansı yakalar.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Evden çalışma imkanı. Staj sertifikası ya da tavsiye mektubunu tıpkı geleneksel staj yapanlarda olduğu gibi alabilme. Geleneksel stajda olduğu gibi başka bir ülke ya da şehre gitmeniz, bir ev kiralamanız ya da gıda ve yol gibi masraflar için bütçe ayırmanız gerekmez.
İlgili 32 soru bulundu
Evet yapabilirsiniz. Günümüzün ekonomik şartları gereği, bir işyerinde ücretli olarak çalışmakta olan (ve bu durumunu; maaş bordrosu, ücret belgesi, kurum kimliği, resmi yazı vs. ile sınıf danışmanı veya program koordinatörüne ispat eden) öğrencilerimizin halen çalıştıkları yerde staj yapmalarında sakınca yoktur.
İşe giriş bildirgesi bildirimi ve prim ödeme sorumluluğu staj yapılacak işyeri/kurum veya kuruluştadır. Sonuç olarak, öğrenci ilgili komisyonun yazılı onayını aldıktan sonra şehir dışında veya yurt dışında staj yapabilir.
Staj uygulamasında fiilen ve kesintisiz devam zorunluluğu vardır. Öğrenci, staj yapacağı yerin programına ve çalışma saatlerine göre staja devam etmek zorundadır. Staj süresinin %30'undan fazlasına devam etmeyen öğrencinin stajı başarısız kabul edilir ve bu durumdaki öğrenci stajını tekrarlamak zorundadır.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Zorunlu stajda stajyerlerin izin hakkı yoktur. Gönüllü stajda ise izin yapılabilir. Fakat eğer staj 4 haftadan fazla sürüyorsa. İzin günü sayısı stajyerin yaşına ve staj süresine bağlıdır.
Peki Online Staj Nedir? Online staj, öğrencilerin evden kolay ve rahat bir şekilde iş deneyimi yaşamalarıdır. Staj sırasında öğrenciler işverenleri ile Skype, Microsoft Teams, e-posta, web seminerleri ve Slack gibi çeşitli kaynaklar aracılığıyla iletişim kurarlar.
Zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin %30'u ödenmek zorundadır. Stajyere verilen staj maaşından herhangi bir yasal kesinti yapılmamaktadır.
Staj yapsın veya yapmasın tüm öğrencilerin 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında internet üzerinden ders kaydı yapması gerekmektedir. Bu konudaki sorumluluk öğrencilerimizin kendilerine aittir. Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir.
Online stajda verilen görevleri zamanında tamamlamak stajyerlerin sorumluluklarına bağlı olacağından, evden çalışmak zamanı yönetme becerisini geliştirecektir. Online staj ile esnek çalışma saatlerinin başarılı bir şekilde yönetimi, stajyerlere gelecekteki iş yaşantılarında önemli avantajlar sağlayacaktır.
Bilindiği gibi üniversitelerin birinci öğretim programlarına kaydolan öğrenciler 2012'den beri harçlardan muaf tutulurken, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında eğitim alan öğrenciler harç ödemeye devam ediyor.
Uzaktan eğitim sürecinde devamsızlık Uzaktan eğitim sürecinde bile olunsa YÖK/Üniversite tarafından farklı bir durum ilan edilmediği sürece devam şartı %70 şeklindedir. Aynen yüz yüze eğitimde olduğu gibidir. Ancak YÖK veya üniversite tarafından bu şart kaldırılabilir.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Resmi tatil günlerinde staj yapılamayacaktır.
Bu programa göre öğrenciler 'staj' adı altında 4 gün işyerlerinde çalıştırılırken, sadece 1 gün okulda ders görecek. Öğrencilerin sigorta primleri devlet tarafından ödenecek. Ayrıca yürürlüğe girecek olan yeni yasaya göre staj ücretinin tamamı da devlet tarafından ödenecek.
*Staj defterinde ilk gün, staj yapılan işyeri ile ilgili detaylı bilgi verilir. amirinizin nezaretinde doldurulur. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Madde 3 – (1) Gönüllü staj en az 20 iş günü, en fazla 30 iş günü süreyle ve aynı akademik yıl içinde 1 (bir) defa yapılabilir. (2) Öğrencinin tüm eğitim-öğretim döneminde en fazla 2 (iki) kez gönüllü staj yapma hakkı vardır. (3) Gönüllü stajların yarıyıl veya yaz tatiline rastlayan aylarda yapılması esastır.
Mesleki eğitim gören, staj yapan öğrencilerin işletmesinde bu eğitimi tamamlamasını sağlayan işverenlere devletin desteği 2021-2022 öğretim yılında da devam edecektir. Bu kişilere ödenmesi zorunlu olan ücretlerin bir kısmı ya da tamamı devlet tarafından karşılanacaktır.
yapabilecekleri resmî ve özel kurum ve kuruluşlarını belirler. Yapılan planlama dışında, uygun işletme bulunduğunda daha sonra bu işletmelere de öğrenci gönderilebilir.
Staj da bir iş tecrübesi olduğundan dolayı iş tecrübesi başlığı altında staj bilgileri yazılabilir. Staj bilgileri iş tecrübeleri başlığı altında yazılacağı zaman staj bilgileri olduğu belirtilerek yazılırsa herhangi bir sorun ile karşılaşmadan cv'nizi tamamlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri