Staj başvurusunda bulunacak üniversite (fakülte ve yüksekokul) öğrencilerinin kayıtlarını 31.03.2022 tarihine kadar kariyerkapisi. cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.
2023 Yaz dönemi Yükseköğrenim (Üniversite) öğrencilerinin staj başvuruları başlamış olup son başvuru tarihi 18 Ocak 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurulara dair işlemler Kariyer Kapısı Sistemi üzerinden yürütülecek olup başvurular e-Devlet üzerinden alınmaktadır.
-Staj başvuruları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi “Kariyer Kapısı” platformunun “https://kariyerkapisi. cbiko.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılmaktadır.
Başvurular 17 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında alınacak olup son başvuru tarihi olan 31 Mayıs 2023 23.59'da tamamlanacaktır.
İlgili 17 soru bulundu
STAJYER MAAŞI 2023 NE KADAR OLDU? Şu an stajyer maaşı 2 bin 542 olarak veriliyor. Söz konusu maaş, yapılan ara zam yüzdesi ile aynı doğrultuda artacak. Böylelikle yeni stajyer maaşının 3 bin 420 TL olması bekleniyor.
Öğrencilerin ilgili bölümde eğitim alıyor olması gerekir. Bunun en büyük sebebi stajyer öğrenci için zorunlu olan staj sigortasının eğitim alınan kurum tarafından yapılmasıdır. Stajyer sigortasını kendi ödeyen şirketler bulunduğu için bu şirketlerde eğitimini tamamlamış olan yeni mezunlar da stajyerlik yapabilir.
yapabilecekleri resmî ve özel kurum ve kuruluşlarını belirler. Yapılan planlama dışında, uygun işletme bulunduğunda daha sonra bu işletmelere de öğrenci gönderilebilir.
9. KİMLER STAJ YAPAMAZ? Daha önce stajını yapıp başarılı olanlar, 2021–2022 Akademik Yılı Güz ve/veya Bahar Dönemlerinde herhangi bir veya daha fazla dersten devamsızlıktan kalmış olanlar, harcını yatırmayanlar, bu yarıyıl için ders kaydını yaptırmayanlar staj yapamazlar.
Staja nasıl başvuru yaparım? Üniversite öğrencileri için başvuru: https://kariyerkapisi. cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden, Lise öğrencileri için başvuru: edevlet üzerinden başvuru yapılır.
Stajyerler, kendi alanlarındaki bir kurumda meslekleriyle ilgili deneyim elde ederken kendilerini geliştirme şansı elde ederler. Bir staj başvurusu yapmak için de CV yazmak gereklidir.
Türkiye'nin tüm il ve ilçelerindeki stajyer iş ilanlarını www.kariyer.net üzerinden güncel olarak takip edebilirsin.
Sınavların bitimini takip eden ilk iş gününden itibaren eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar geçen süre içinde staj yapılabilir.
Öğrenci stajını bir yada 2 (iki) farklı işletmede yapabilir. Madde 7 – Zorunlu işyeri stajı 2. Yarıyılın sonundan itibaren başlar. Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir.
Gönüllü stajları için yazdıkları dilekçe Fakülte Yönetim Kurulu ya da Yüksekokul Müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonra Kariyer Merkezi'nden gönüllü staj başvuru formlarını temin edebilirler. Gönüllü Stajlar için öğrenciler Devlet Hastaneleri'nde uygulamaya çıkamazlar. Gönüllü staj süresi 20 iş günüdür.
7. Staj yeri bulamazsam ne olacak? Cevap= Staj yeri bulma konusunda asıl sorumlu öğrencinin kendisidir. Bölüm Staj Koordinatörlüğünce onaylanmayan işyerinde yapılan stajlar geçersiz sayılır.
6. Bir kereye mahsus staj yeri değişikliği yapılabilir, bunun için ilk staj yerinde en az 10 iş günü staj yapılmalı ve İşyeri staj kabul formu yeni staj yerine tekrar onaylatılarak staj bürosuna teslim edilmelidir. 7. Staj yeri bulma sorumluluğu öğrencidedir.
Herşeyi yaptınız, ama yinede staj yeri bulamadıysanız eğer, yeterli sayı sağlanırsa okulda (Meslek Liseleri İçin) beceri eğitimi staj çalışmanızı yapabilirsiniz. Ancak stajını okulda yapan öğrenciler sene sonunda yaz tatilinde yine staj uygulaması için, mutlaka 40 günlük staj yapmak zorundalar.
Adliye stajı aşamasında staj yaptığınız adliyenin Adalet komisyonuna müracaat etmeniz gerekmektedir. Avukat yanında staj yaparken ise avukatınızın olur dilekçesini ve kendi dilekçenizi Baroya teslim etmeniz zorunludur.
Yaz stajında devamsızlık hakkı var mı? Raporsuz devamsızlık hakkı yoktur. Raporlu olarak ise en fazla 4 gün devamsızlık yapılabilir. Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
İŞKUR üzerinden çalışan stajyer öğrenciler de yeni yapılan zamlardan yararlanmaktadır. Asgari ücrete göre aylık stajyer maaşı 2022 yılı içerisinde 51,51 TL günlük belirlenmiştir.
Teknik uygulama gerektiren lisans bölümü öğrencileri yaz aylarında bu stajı tamamlamak durumundadır. Staj süresince stajyerin sigortası okul tarafından karşılanırken işletme stajyere minimum net asgari ücretin %30'u ödenmek zorundadır.
Stajyer maaşı ne zaman yatar? İşletmeler, öğrencilerin ücretlerini her ayın 10'uncu gününe kadar öğrencilerin banka hesabına yatırır. Devlet katkısı ise her ayın 25'ine kadar ilgili işletmenin okul müdürlüklerine bildirdiği hesaba aktarılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri