Öğrenci 2 aylık zorunlu stajını tamamlamadan dönerse aldığı hibeyi iade eder. Mücbir sebepten dolayı erken dönen öğrenci yurt dışında kaldığı süre kadar hibe alıp varsa fazlasını iade eder.
33. Onayladığım bir staja gitmemem veya yarıda bırakmam halinde ne olur? Staj teklifini kabul ettikten sonra stajını iptal etmek istersen kabul aldığın kuruma mazeretinizi beyan ederek sürecinin sonlandırılmasını talep etmelisin.
Eğer staj yapılan gün sayısı 30 günden az ise staj geçersiz sayılır.
Staj süresi bölünemez yani tüm staj süresi tek bir seferde tamamlanmalıdır.
Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Dönem uzatmazsın hocam.Derslerini bitirdiğin takdirde stajı da yapınca mezun olursun.Tabi eylül ekim aylarında anca mezun olabilirsin ama dönem uzatmazsın.
Aynı fabrikada iki kere üst üste staj yapabilir miyim? Evet. Büyük işletmelerin farklı bölümlerinde olmak şartıyla yapılabilir.
Öğrenci meslek eğitimi için staj göreceği işyerine devam etmek zorundadır. Öğrencinin devam etmediği günler için ücretinin kesilebilmesi staj gördüğü işyeri işvereninin takdirindedir.
Mücbir bir sebep olmadıkça öğrencinin, teklifini kabul etmiş olduğu işverenin stajını iptal etmemesi önerilir. Stajını iptal etmek isteyen öğrenciler ancak işverenlere mücbir bir sebep sunarak stajlarını iptal ettirme talebinde bulunabilirler.
Öğrenci hareketlilik faaliyetine katılmaktan vazgeçtiyse, hakkından feragat ettiğine dair dilekçe vermelidir. Aksi taktirde bir sonraki başvurusunda sıralama puanından 10 puan kesinti yapılır.
Zorunlu stajı bulunan programlarda okuyan öğrencilerden, ilgili alanlarda olmak koşulu ile çalışanlar ve daha önce staj yapmış olanlar staj muafiyetine başvurabilirler.
İşletmede mesleki eğitimine özürsüz devam etmeyen veya ücretsiz izin kullanan öğrencinin bu günlerdeki ücreti kesilir. * Okula gitmesi gereken günde(teorik eğitim günü) okula gitmeyen öğrenciye ücret ödenmez onun için Okul İdaresinin öğrencinin devamsızlığını sağlık tesisine bildirmesi gerekmektedir.
Staj yaptığınız kuruma mazeretinizi bildiren yazılı bir dilekçe ile başvurarak ya da e-mail göndererek stajınızı iptal edebilirsiniz.
Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir. Stajyer maaşını hesaplarken “11.402 TL x 0.30= 3.420,60 TL” formülünden yararlanabilirsiniz.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Millî Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu İlgi (c) İşletmede Beceri Eğitimi Sözleşmesinin 7.Maddesinde de "Öğrenciye yarıyıl ve yaz tatili süresince toplam bir ay ücretli izin verilir." denilmektedir.
İşyeri eğitimi ve staj yapan öğrencilerin almış oldukları istirahat raporlarının SGK'ya bildirilmemesi durumunda 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 102. maddesi gereğince asgari ücretin 1/2'si tutarında idari para cezası uygulanmaktadır.
Bir yaz döneminde hem Yaz Stajı 1'i hem de Yaz Stajı 2'yi yapabilir miyim? Eğer 2 stajınızı da aldığınızda o dönem mezun olacaksanız iki stajınızı da o dönem yapabilirsiniz. Sadece mezun durumundaki öğrenciler iki stajını da aynı dönem yapabilir.
Asil adaylar, işveren tarafından öncelikli olarak staja uygun bulunan adaylardır. Yedek adaylar; staj hakkı kazanan asil adaylar arasında herhangi bir sebeple staja yerleşemeyenlerin olması durumunda, boş kalan kontenjan için işverenler tarafından tekrar değerlendirmeye alınacak adayları ifade eder.
Staj süresinin %30'undan fazlasına devam etmeyen öğrencinin stajı başarısız kabul edilir ve bu durumdaki öğrenci stajını tekrarlamak zorundadır.
Staj yaparken alacağınız izin ya da rapor süresi kadar staj gününüz uzar. Bu durumu öğrenci işlerine bildirip gerekli evrakları raporlu veya izinli olduğunuz zamanlarda göndermeniz gereklidir.
* Staj, yukarıda belirlenen tarihler aralığında (24.07.2023-01.09.2023) ve 20 iş günü doldurulmak suretiyle yapılmalıdır.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri