Stajyer Ehliyet Tek Başına Uzun Yola Çıkabilir Mi? Stajyer ehliyet sahibi sürücülerin tek başlarına uzun yolculuk yapma hakkı yoktur. Ancak yetişkin bir sürücü veya bir eğitmenin gözetimi altında uzun yolculuklara çıkabilirler.
Stajyer sürücülerin uzun yola çıkmasında herhangi bir engel yoktur. Stajyer sürücüler yanlarında herhangi birisi yokken, tek başlarına araç kullanabilirler.
Stajyer sürücü yanında biri olmadan şehir dışına çıkabilir mi? Evet çıkabilir. Daha önce yalan haberler yapılıp insanların kafaları karıştırıldı. Aday sürücünün yanında tecrübeli birinin olmasına gerek yok kurallara uymak koşuluyla dilediği gibi aracına binebilir.
Geçici ehliyet belgesi ile trafiğe çıkılabilir. Bu belge ile araç kullanmanızda herhangi bir yasal sakınca yoktur.
İlgili 16 soru bulundu
Ehliyetini aldıktan sonra uzun yola çıkmak için en az 3-4 bin km yol tecrüben olması gerekiyor. Bu 3-4 bin km'nin içerisinde otoyol, bölünmüş ve nispeten uzun yol sayılabilecek ilçeler arası yol kat etmen senin için faydalı olacaktır.
- Stajyer sürücü yanında biri olmadan şehir dışına çıkabilir mi? Evet çıkabilir. Daha önce yalan haberler yapılıp insanların kafaları karıştırıldı. Aday sürücünün yanında tecrübeli birinin olmasına gerek yok kurallara uymak koşuluyla dilediği gibi aracına binebilir.
Geçici ehliyet belgesi ile şehir dışına çıkılabilir. Resmi belgedir. Üzerinden barkod ve karekod bulunur. Trafik çevirmesinde trafik polisi belgeyi doğrulamak isterse karekodu okutup doğrulayabilir.
STAJYER EHLİYET HANGİ DURUMLARDA İPTAL OLUR? Stajyerlik süreci olan ilk iki yıl içerisinde 75 ceza puanını dolduran veya 0,20 promil alkol ile araç kullandığı tespit edilen stajyer sürücülerin ehliyetleri iptal olur.
Uzun yol tehlikelidir. Yol tek yönlüdür karşıdan kamyon gelir sanki üstüne üstüne gelirmiş gibi olur, tecrüben olması lazım. Hele hele gece sakın çıkma, Allah korusun kaza yaparsın Yanında bir kişi ile önce bi tecrübe edin.
Stajyer Sürücü Şehir Dışına Çıkabilir mi? Stajyer ehliyeti olan aday sürücüler, normal ehliyet sahibi sürücüler gibi tek başlarına şehir dışına çıkabilirler.
Stajyer ehliyet alan kişilerin tek başlarına trafikte araç kullanmalarında ise bir engel bulunmuyor.
Stajyer ehliyet ile araba kiralanabilir mi? Üzülerek cevaplıyoruz ki maalesef stajyer ehliyet sahibi kişi araç kiralayamaz. Kiralama rehberi sayfamızdan da detaylıca yazıp belirttiğimiz gibi oto kiralama için öncelikle 2 yıl ehliyet şartı koyulmaktadır. Bunun yanında 25 yaş altı kişiler de araç kiralayamaz.
Bu yüzden ehliyet sertifikası ile herhangi bir sebeple trafiğe çıkmanız mümkün değil ve ağır cezalara tabi. Motor, araba ve otobüs gibi farklı taşıma araçlarını ehliyet sertifikası ile kullanamazsınız. Sertifika ile trafiğe çıkarsanız ve trafik kontrolünde bu belirlenir ise, 2021 yılı için 1339 TL ceza kesiliyor.
Stajyer ehliyeti süresi 2 yıldır. Stajyer ehliyeti olan kişilerin 2 yıl boyunca bu ehliyeti kullanması beklenir. Kişiler 2 sene boyunca herhangi bir nedenden dolayı puanı yükselişe geçerse, ehliyet elinden alınır. Tekrar ehliyet almak isteyen kişilerin psikolojik testlerden geçmesi gerekir.
Stajyer ehliyete sahip kişilerin ceza puan limitleri ise 75'tir. Yani stajyer sürücü, 1 yıl içinde 75 ceza puanına ulaşırsa ehliyetine kalıcı olarak el konulur. Bir yıl içinde 75 ceza puanı dolmazsa 2. yıla girildiğinde ceza puanı sıfırlanır.
Stajyer ehliyet şehir dışına çıkabilir mi ve trafikte tek başına sürüş yapabilir mi gibi konularda da yeni sistem sonrasında en sık merak edilen konular arasında yer almaktadır. Stajyer ehliyet sahibi kişiler de tıpkı normal sürücü ehliyetlerinde olduğu gibi şehir dışına çıkabilmektedir.
Kaybedilen stajyer ehliyet nasıl geri alınır? Alkol yüzünden stajyer ehliyetinizi kaybetmeniz durumunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi psikiyatr kontrolüne gidip, psikoteknik testten de geçmeniz gerkmektedir. Sonrasında bu belge ile birlikte yeniden sürücü kursuna kaydolmanız gerekmektedir.
Ehliyet kursuna gidip, sınavda başarılı olan stajyer sürücü adayları ise, stajyer ehliyetlerini alarak 2 yıl boyunca araç kullanabilirler. İki yılsonunda 75 ceza puanı almayan sürücü adayları ehliyetlerini alabilirler.
Stajyer ehliyet şehir dışına çıkabilir mi? Stajyer ehliyeti olan sürücü aynen normal bir sürücü gibi şehir dışına çıkabilir.
Sertifikanız elinize ulaşır ulaşmaz, emniyet müdürlüğünden randevu almanız ve daha sonra sertifikanız ile sizlerden istenen belgeleri götürmeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sürücü kimlik kartınız bulunduğunuz adrese 15 gün içinde teslim edilir.
Hem süreci hızlandıracak olan hem de sahte sertifikalamanın önüne geçecek olan yeni sistemde artık Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama işlemi e-devlet üzerinden yapılabilecek. Peki, e-devlet Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama nasıl yapılır?
2- Aday sürücüler ölümlü trafik kazalarına karışıp; trafik kazasında asli kusurlu olarak bulunursa; aday sürücünün yani stajyer sürücülerin ehliyetleri daimi olarak iptal olur.
Aday sürücülük diğer bir adıyla stajyer sürücülük ilk defa ehliyet alacak kişilerin veya ehliyeti belli nedenler ile iptal olmuş kişilerin ehliyet aldıktan sonraki 2 yıl boyunca aday sürücü olarak nitelendirilmeleri durumuna denir.
Drift ve Spin ihlali sonucunda bir (1) yıl içerisinde ilk ihlalde sürücünün ehliyetine 60 gün süre ile el konulur ve sürücünün bu süre sonunda Psikoteknik Değerlendirilmesi zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri