Durum Geçiş Testleri (State Transition Testing) Bu tür testlerde sistem bir bölüm içindeki tüm test giriş varyasyonlarını aynı şekilde ele alacaktır.
Durum Geçiş Testi: Durum geçiş diyagramları, yazılımın alabileceği durumları, durumlar arasındaki geçişleri, durum değişikliklerini tetikleyen girdileri ve olayları ve bu geçişler sonucunda oluşabilecek eylemlerin görüntülenmesini sağlar. Durumlar tablosu, durumları ve girdiler arasındaki ilişkiyi gösterir.
Kara kutu testi yazılımı testinde bir uygulamanın işlevselliğini iç yapısını veya işleyişini kontrol etmeden inceleyen bir yöntemdir. Bu test yöntemi hemen hemen her seviye yazılım testinde (birim, entegrasyon, sistem ve kabul testi) uygulanabilir.
Beyaz kutu sızma testi, mümkün olduğu kadar çok saldırı vektörü kullanarak belirli bir sisteme yönelik hedefli bir saldırıyı simüle etmek için kullanışlıdır. Kara kutu sızma testinde, test cihazına hiçbir bilgi verilmez.
Black Box penetrasyon testi, işletmelerin sistemlerini siber saldırılara karşı daha güvenli hale getirmek için kullanılan bir güvenlik değerlendirme yöntemidir. Bu test, saldırganların sisteminize hiçbir iç bilgiye sahip olmadan saldırmalarını taklit ederek gerçek bir saldırı senaryosunu simüle eder.
İlgili 19 soru bulundu
Beyaz kutu, yazılımın iç yapısının ve tasarımının nasıl çalıştığını test etme yöntemlerini ifade eden bir yazılım testi kategorisidir. Yazılımın iç işleyişiyle ilgilenmeyen, bunun yerine yalnızca yazılımın dış çıktılarını test eden kara kutu testiyle zıtlık gösterir.
Yazılım test tekniklerinden biri olan Kara Kutu Testi; Sistemin, yazılımın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olunmadan yani koda bakılmadan sistemin işlevselliğini ölçmeye yarayan test tekniğidir.
1- Kara Kutu (Black Box) Yaklaşımı
Test edici bir bilgisayar korsanı gibi sisteme sızmaya çalışır. Hedef sisteme sızmak için sistemle ilgili bilgi toplanır; zafiyetler ve açıklar taranır. Harici veya son kullanıcı bakış açısından test etmeyi içerir. Test edicinin yanlışlıkla sisteme zarar verme ihtimali bulunmaktadır.
3. Gri kutu testi
Kara kutu testi, test uzmanının yazılım hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve beyaz kutu testi test uzmanının yazılım hakkında tam bilgiye sahip olduğunu gösterirken, gri kutu testi test uzmanının kısmi bilgiye sahip olduğunu belirtir.
Beyaz Kutu Test Tekniği, yazılım testi sürecinde kullanılan bir test yöntemidir. Bu yöntem, bir yazılım sisteminin iç yapısını (kod, mantık akışı, veri yapıları vb.) ayrıntılı olarak inceleyerek test senaryoları oluşturmayı ve uygulamayı amaçlar.
Bir teoriye göre ise cihazın ilk modellerinin 'film' temelli olması ve bozulmamaları için, fotoğrafçıların 'karanlık odası' gibi hiçbir ışık almayacak şekilde karanlık olmasından dolayı bu şekilde adlandırıldılar.
Duman testi (veya duman deneyi) kanalizasyon sistemlerinin tıkanıklık veya hava sızıntısı gibi problemlerini tespit etmek amacıyla kullanılan bir test yöntemidir. Bu test, kanalizasyon sistemlerinde oluşan kaçaklar veya tıkanıklıkların belirlenmesine yardımcı olur.
Yolcu uçakları içerisindeki kara kutular, 90 gün boyunca deniz içerisinden sinyal yollayabilir. Ortalama 5 kilo ağırlığında olan kara kutular, deniz suyu ile etkileşime girdiği an aktif hale gelir ve sinyal yaymaya başlar. Böylece düşen bir uçağın yerini arayan her ekip, onu deniz altında bile bulabilir.
Black box testing yani kapalı kutu testi; fonksiyonellik testi, closed box testing ya da opaque testing olarak da adlandırılır. Kapalı kutu testi yapılırken bir testçi girişlerin nasıl ve nerede yapıldığını ve çalıştığını bilmeden girdi sağlayarak ve çıktıları inceleyerek sistemin kullanıcı ön yüzü ile ilgilenir.
Sınır değer aralık testi, bir değişkenin minimum, maksimum veya geçiş değerlerinin test edilmesidir. Genellikle, bu test, bir değişkenin sınırlarında nasıl davrandığını anlamak ve potansiyel hataları erken tespit etmek için kullanılır.
Tanımları: Statik testler, kod çalıştırılmadan önce yapılan testlerdir. Dinamik testler ise kodun çalıştırılması sonrasında gerçekleştirilen testlerdir.
Unit Testing: Yazılım doğrulama ve programcı testleri kaynak kodu bireysel üniteler kullanıma uygun olup olmadığını hangi doğrulama yöntemi. Genellikle geliştirme ekibi tarafından yürütülmektedir.
Grey/Gray Box Testing de denilen gri kutu testi, bir yazılım ürününü, uygulamanın dahili yapısının kısmi bilgisiyle(partial knowledge) test etmek için kullanılan bir yazılım test tekniğidir. GreyBox testinin amacı, yanlış kod yapısı veya uygulamaların yanlış kullanımından kaynaklanan kusurları aramak ve tanımlamaktır.
Bu testler kanımızın içindeki hücreler, proteinler, öncül maddeler, yağlar, şeker, hormonlar, enzimler, mineraller, moleküller, gibi birçok maddenin seviyelerine bakarak bunları normal değerler ile karşılaştırır.
Kardiyak panel laboratuvar testi, kalp sağlığıyla ilgili çeşitli biyokimyasal ve hematolojik parametreleri değerlendiren bir dizi kan testini içeren bir tıbbi test grubudur. Bu testler, kalp fonksiyonunu ve kardiyovasküler sağlığı değerlendirmek için doktorlar tarafından kullanılır.
Unit test en küçük yazılım testidir. Tek bir kod parçasının beklendiği gibi çalıştığını doğrulamak için kullanılır. Unit test genellikle otomatiktir ve geliştiriciler, her şeyin uygun şekilde çalıştığından emin olmak için geliştirme sürecinin bir parçası olarak testler gerçekleştirir.
İfade Kapsamı (Statement Coverage) - Komut Testi
Satır kapsamı veya segment kapsamı olarak da bilinir. Kodun ne kadarının çalıştırılıp, çalıştırılmadığını ortaya koyar. Kodun her bir satırı çalıştırılmış olmalıdır. Koddaki ifadelerin çalıştırılma oranını bulmak için kullanılır.
Denklik paylarına ayırma test tekniği de denebilir. En basit tanımıyla aynı özelliği gösteren test koşullarının gruplandırılması ve belirlenen grupların her birinden seçilen kısıtlı veri seti ile uygulamaların test edilmesidir.
Fonksiyonel Test
Amaç kodun gereksinimlere uygun bir şekilde çalıştığını test etmektir. Fonksiyonel test kara kutu testini içerir ve uygulamanın kaynak koduyla ilgilenmez. Testler manuel veya otomasyon ile yapılabilir. Testleri uygulamak için; Selenium, JUnit, SoapUI vb. kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri