KARLANMA YAPAR MI? Statik buzdolaplarının normal buzdolaplarından farkı içerisinde donma ve karlanma yapmasıdır.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Low Frost mu? Statik derin dondurucular zaman geçtikçe buzlanma yapabilirler. No Frost derin dondurucular buzlanmaya karşı savaşır ve buzlanmayı engeller. No Frost derin dondurucular statik derin donduruculara göre daha az enerji harcar.
Soğutma Yöntemi: Statik buzdolaplarında hava dolaşımı sınırlıdır. Soğuk hava dondurucu bölmesinde üretilir ve buzdolabı bölmesine doğrudan taşınır. Bu nedenle, buzdolabı içindeki sıcaklık farklı bölgelerde değişebilir.
İlgili 17 soru bulundu
Statik karlanma-buzlanma yapar, yılda bir kere eritilip temizlenmeli ama elektrik kesintisinde daha uzun süre dayanır ve koku yapmaz, No-Frost ise, buzlanma yapmaz ama koku yapar ve elektrik kesintisinde daha az soğuğu muhafaza eder.
Araştırma yapanlar statik buzdolabını inceleyerek, özelliklerini öğrenmek istiyor. Statik buzdolabının çalışma prensipleri diğer buzdolaplarına göre farklıdır. Statik buzdolaplarında, sistem içerisinde yer alan gazlar buzdolabının içini soğutur. Buzdolabı içerisinde yer alan soğuk gaz, gıdaların soğumasını sağlar.
No frost buzdolaplarında karlanma olmaz.
Statik Özellikler. Zamanla çok fazla değişmeyen hatta zaman içerisinde sabit kalmaya devam eden özellikler olarak sınıflandırılabilen özelliklerdir.
Statik buzdolaplarının içerisindeki kanallarda dolaşan hava ilk olarak soğuyacak kendi içerisine ve yiyeceklerin donmasını sağlamaktadır. Statik buzdolaplarında içerideki hava soğurken dolap içerisindeki sıcak hava ile karşılaşarak iki farklı sıcaklık oluşmasıyla donma ve karlaşma meydana gelmektedir.
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
No frost buzdolabı buzlanma sorunu su kanallarındaki tıkanmalardan meydana gelebilir. Buzdolaplarında su kanalları bulunmaktadır. Buradaki tıkanma buzlanma sorunlarını beraberinde getirir. Ayrıca buzlanma yapmasının bir diğer nedeni, kapağını tam kapatmamanız olabilir.
Nofrost buzdolapları: Dondurucu bölüm(Dipfiriz) kapısı açık kalır ise karlanma & buzlanma oluşur. Buzdolabınızı eritip, tekrar çalıştırabilirseniz sorun giderilecektir.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
NeoFrost: Ferahlatan Teknoloji
Mavi Işık ve İyonizer teknolojisini buluşturan sistem, gıdaları ideal koşullarda saklamanıza yardım eder. Dondurucudaki gıdalarda buzlanma meydana gelmez, soğutucu ise her daim nemli ve serin kalır.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
Grafiklerden anlaşıldığı üzere statik analizde sistemin hızı ivmesi yoktur sistem durağandır. Kütle sonucunda oluşan gerilmeler ve yer değiştirme hesaplanırken sistemin yayın rijitliği sadece ele alınır.Dinamik analizde ise kuvvet etkiyle yer değiştirme,hız,ivmenin değiştiği gözlenmektedir.
Karlanmaz, buzlanma yapmaz anlamına gelen bu kelime, aslında bahsi geçen teknolojinin işlevini net bir şekilde açıklar. No Frost beyaz eşya çeşitlerini diğer ürünlerden ayıran en önemli özellik evaporatör adı verilen ayrı bir haznelerinin olmasıdır. Bu hazneden çıkan buhar, kanallar aracılığıyla buzluğa ulaşır.
A+ Buzdolabı Modelleri ve Özellikleri
A+ mini buzdolabı özellikle küçük yiyecek ve içecekler için kullanılan bir üründür. A+ buzdolabı çeşitlerinden ışıklı model, görünüş bakımından özellikle geceleri oldukça şık ve güzel olan bir modeldir.
Derin donduruculardaki buzlanmanın en temel nedeni, havadaki nemin, derin dondurucunun içinde yoğunlaşarak donmasıdır. Havadaki su buharı, derin dondurucunun kapağı açıldığında içine dolar ve önce sıvı hale döner. Ardından donarak buzlanmaya neden olur.
Kapı yerine tam oturmuyor demektir. Ürünün fişini çektikten sonra sıcak suyla ıslattığınız bir bez ile kapının lastiklerini silip, 2-3 saat kapağı açmadan bekleyin. Karlanma iç kısımda oluşması halinde : Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemenizden kaynaklı olabilir.
Kapasitenin dışına çıkılırsa buzdolabının içi buzlanabilir. Buzdolaplarının kapağında vakumlu bir lastik vardır ve buzdolabının hava almamasını sağlar. Olası bir durumda o lastikte bir gevşeme yaşanırsa ve buzdolabının içine hava alırsa buzlanma yaşanabilir.
Statik Buzdolabı Temizliği
Buzlar eridikçe dondurucu kısmının altında bulunan tepsi su ile dolacaktır. Tepsi tamamen dolmadan suyu dökmeli ve tepsiyi yeniden yerine takmalısınız. Tüm buz eridikten sonra hazırladığınız karbonatlı ve sirkeli su ile bölmeyi silebilir; kuru, temiz bir bezle kurulayabilirsiniz.
Özel Soğutma Sistemi ile soğutucu ve dondurucu bölmeler arasından koku geçisini engeller, yiyeceklerinizi daha uzun süre taze saklar. Kırılmaya dayanıklı özel cam raflar sayesinde, büyük ve ağır yiyeceklerinizi gönül rahatlığıyla buzdolabınızda saklayabilirsiniz. Cam raf tasarımları temperli ve serigrafilidir.
F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir. İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri