Stoksuz satışta alıcı, satıcı ve tedarikçi tarafları yer alır. Stoksuz satış yapan satıcı, taraflar arasında aracı rolü üstlenir. Satıcılar stok sayısını tutmadığı ve depolamadığı ürünleri satar. Müşteri bir sipariş verdiğinde, dropshipping firmaları bunu tedarikçiye iletir ve tedarikçi ürünü müşteriye gönderir.
Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ), e-ticaret operasyonları için az maliyet ile ürün satmak üzere stoksuz e-ticaret modelini tercih edebiliyor. Risksiz e-ticaret için ideal bir yöntem olan dropshipping, girişimcilerin e-ticareti deneyimlemek için kullandığı yöntemlerden biridir.
Dropshipping yapmanın diğer avantajları şu şekilde özetlenebilir: Stok maliyeti olmadığı için, satılamayan ürünler nedeniyle kayıp yaşamadan sattığınız ürünleri kolayca değiştirebilirsiniz. Ürünleri direk olarak üretici veya tedarikçiden sattığınız için maliyetler düşük, kâr marjı yüksek olabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Dropshipping (stoksuz satış) neredeyse sermayesiz e-ticaret yapma yollarından biridir. Dropshipping iş modeli ile ürün deposu veya stoğu tutmanıza gerek kalmaz.
Trendyol'da dropshipping yapılır mı? Evet, Türkiye'nin en önemli pazar yerlerinden birisi olan Trendyol'da dropshipping yapmak mümkündür.
Dropshipping, özel bir e-ticaret sitesinde ya da sanal pazar yerlerinde yapılır. Bunun için kendinize bir e-ticaret sitesi açarak ya da sanal pazar yerlerinde mağaza açarak işe başlamanız mümkündür. Ayrıca her iki yöntem aynı anda da uygulanabilmektedir. Sonuç olarak bu size daha fazla satış kanalı sunar.
Dropshipping'in kazançlı bir iş fırsatı olarak ortaya çıkmasının en büyük nedeni, bu işi yapmak için büyük bir engel olmamasıdır. Küçük bir yatırımı olan herkes dropshipping yapabilir.
Dropshipping, kısaca “stoksuz satış” ya da “stoksuz e-ticaret” olarak ifade edilebilir. Bu iş modelinde satışı gerçekleştirilen ürünler online olarak tedarikçiden sipariş edilir. Yani ürün doğrudan tedarikçiden direkt müşteriye teslim edilir.
Türk Ticaret Kanunu'na göre devlet memuru statüsünde çalışan kişilerin şahıs şirketi kurması, tacir veya esnaf olarak çalışması mümkün değildir. Fakat özel sektör çalışanları iş sözleşmeleri çerçevesinde şahıs şirketi kurabilmekte ve iş sözleşmesi tarafından engellenmedikleri takdirde ticari faaliyet yürütebilmektedir.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir. Şirkette pay sahibi olanlar, şirkete yalnızca sahip oldukları pay kadar sorumlu olurlar. Anonim şirket açma prosedürleri daha uzun ve detaylıdır.
Bununla beraber e-ticaret sitesi açmadan e-ticarete pazaryerlerinden başlayan firmaların da farklı alanlarda harcamaları olacaktır. Yani kısacası e-ticaret yapmak isteyen firmaların başlangıçta yaklaşık 1000 – 5000 lira arasında bir sermayesi bulunması gerektiğini söylemek mümkündür.
E-ticaret Siteleri; Mobil duyarlı olarak tasarlanan e-ticaret siteleri üzerinden mobil e-ticaret yapabilmek mümkündür.
Dropshipping Yapmak için Şirket Kurmak Gerekir mi? Çoğu e-Ticaret platformu dropshipping için şirket kurmayı şart koşmasa da stoksuz satış için şirket kurarak ilerlemek birçok açıdan daha avantajlıdır.
Ürünleri yalnızca üretimi yapan kişi satarak gelir elde edecekse mümkün olabilir. Diğer yandan al-sat sistemi buna dahil değildir. Yani şirket kurmadan dropshipping vb. yöntemler kabul edilmez.
Amazon Dropshipping için Kaç Para Lazım noktasında, Amazon hesabının türüne değişmekle birlikte standart olarak bireysel satıcı için ürün başına 0.99 dolar, işletme hesabında ise aylık olarak 39.99 dolar para lazım.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Herkes Dropshipping yapabilir önemli olan, doğru hedef kitle ile doğru ürünlerin satışına başlamaktır.
Dropshipping şu şekilde işler:
Toptancı veya üretici, ürünün ve sipariş hizmetinin ücretini perakendeciden alır ve siparişi kargolar. Perakendeci ise son tüketiciye satış miktarını alır. Böylece son tüketicinin ödediği ücret ve sipariş hizmetiyle ürünün ücreti arasındaki fark, perakendecinin cebinde kalan para olur.
Trendyol en çok satan kategoriler arasında bulunan saat ve aksesuar kategorisinde elektronik aksesuarlar, takı ve mücevher, güneş gözlüğü, cüzdan gibi ürün gruplarına olan talep bir hayli fazladır ve bu nedenle bu ürünlerin büyük bölümü Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi arasında yer alır.
Satıcı sözleşmesini indirin ve her bir sayfayı tek tek imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi imza sirküleriniz ile birlikte Trendyol'a kargolamanız gerekmektedir. Tam bu aşamaların ardından Trendyol'dan gerekli onayı aldıktan hemen sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri