Strafor köpük suda batmaz çünkü arasında hava kabarcıkları vardır....
Tahta parçası, hava dolu top ya da balon, buz, kuru yaprak, odun talaşı, plastik tabak,strofor köpük, plastik ördek, plastik tabak gibi maddeler suya atıldıklarında yüzer.
Boş plastik şişe, suda yüzer. Ama şişeyi suyla doldurursan batar.
Örneğin çok büyük çeliklerden yapılmış gemiler suda yüzebilir. Ancak küçücük bir toplu iğnesi suda batabilir. Suda çekmeyen maddeler: Aynı zamanda suyu çekmeyen maddeler de bulunmaktadır.
Sünger gibi su çeken maddeler çok kısa süre su yüzeyinde kalsa da, su çektiklerinde batarlar. Su çeken sünger yoğunluğu arttığı için suyun kaldırma kuvveti yetersiz kalır ve batar.
İlgili 45 soru bulundu
Oyuncak ördek, balina, top ve tekne kendileriyle aynı miktardaki sudan daha hafif olduğu için yüzdü. Cam bilyeler ve metal kaşıklarsa kendileriyle aynı miktarda sudan daha ağır olduğu için battı.
Buzun yoğunluğu sıvı hâldeki suyun yoğunluğundan düşüktür. Bu nedenle buz kütleleri suyun üzerinde yüzer.
Çünkü iğneler metaldir ve suda yüzmektedir. - İğnelerin suda yüzmesini sağlayan şey suyun atomlarıdır. - Suyu oluşturan atomlar birbirine öyle sıkı tutunmuştur ki ayrışmamak için direnirler. Böylece iğneler suyun yüzeyinde yüzer şekilde durabilir.
Havanın yoğunluğu sudan az olduğu için , '' Pinpon Topu '' Suda yüzer .
Açıklama 1: İçi su dolu bir damlalık, hava ile dolu olan damlalığa göre daha ağırdır. Pet şişeyi sıktığınızda şişe içerisindeki su, damlalığın içine girer ve böylece damlalık ağırlaşır. Damlalık yeterince su ile dolduğunda dibe batar.
Peçete suda yüzmez. çünkü yapısında su emici maddeler bulunur.
Açıklama: SELAMLAR! Çorap gibi kumaştan yapılmış maddeler suyu çektiği için ağırlaşır ve batar. Eğer su geçirmez kumaş ise yüzme ihtimali daha fazladır.
Canlı spermler suya düştüğü zaman batarmış. Eğer ölüyse suyun üstünde kalırmış.
AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, plastikten yapılan ve kullanıp atılan tabak, çatal, bıçak, bardak, kulak çubuğu ve pipet gibi ürünler bugünden itibaren AB pazarına giremeyecek. Ayrıca polistirenden (beyaz plastik köpük) yapılmış yiyecek ve içecek kutuları da bu kapsamda bulunacak.
Sünger sahip olduğu yoğunluk açısından suda yüzebilecek yapıdadır. Suya ilk bırakıldığında suda yüzecek olsa da zamanla suyu çekeceğinden bir süre sonra suya batacaktır.
Toplu iğnenin suda batması için ise yüzey gerilimini azaltmamız gerekir. Sıcaklığın artması yüzey gerilimini azalttığı için suyu ısıtırsak iğne suyun dibine batar.
Şekerdeki (sakkaroz) oksijen ve hidrojen atomları arasındaki bağlardaki (O-H bağları) hidrojen kısmi pozitif ve oksijen kısmi negatif yükler alır. Bu nedenle şeker polar bir moleküldür. Polar su molekülleri sakkaroz molekülünün pozitif ve negatif kutuplarını çekip ayırır. Böylece sakkaroz (şeker) suda çözünmüş olur.
'İĞNE VÜCUTTA DOLAŞIR'
Ameliyat ekibinden Dr. Deniz Ersayın Güner, Ramazan Kanat'ın uzun zaman önce iğneyi yutmuş olabileceğini veya dışarıdan batarak vücuduna girmiş olabileceğini belirterek şu bilgiyi verdi: "Dikiş iğnesi gibi cisimler vücuda girdikten sonra dolaşırlar. Genellikle kalp etrafına gelirler.
Bildiğimiz gibi bir maddenin katı hali, sıvı halinden daha yoğundur ve dibe çöker ancak su +4C derecede en yoğun haldedir ve donduğunda yani katı hale geçtiğinde özkütlesi azalır, hacmi artar, yoğunluğu azalır ve batmaz böylece su altı yaşamı devam edebilir.
Batma Testi: Gerçek altın yoğun ve ağır bir maddedir. Bu sebeple suya konulduğunda anında batar. Test etmek istediğiniz bilekliği su dolu bir bardağa bırakın ve dalıp dalmadığına bakın. Bileklik batmıyor veya suda askıda kalıyorsa ne yazık ki sahtedir.
Bunun yapısı ytong a benziyor sanırım, işlenmesi kolay, hafif ama ytong batmıyor suda.
Toplu iğne ve ataç suda batan maddelere örnektir.
Yoğunluğu suyun yoğunluğundan küçük olan maddeler suda yüzer. Kibrit çöpünü suya attığımızda kibrit çöpünün sudaki durumu : Kibrit hafif bir cisimdir. Suyun içerisinde ıslanır suyun kaldırma kuvvettine baktığımız zaman maddenin yoğunluğundan fazla olduğu için cisim suyun üzerinde yüzer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri