Üst yöneticiler, bu sorumluluğun gereklerini harcama yetkilileri, malî hizmetler birimi ve iç denetçiler aracılığıyla yerine getirirler. ✓ Stratejik planlar bilfiil kamu idarelerince ve idarelerin kendi çalışanları tarafından hazırlanır.
Bununla birlikte, 5018 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinde "Stratejik plan hazırlamakla yükümlü olacak kamu idarelerinin ve stratejik planlama sürecine ilişkin takvimin tespitine, (...) yönelik usul ve esaslar Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir." hükmü yer almaktadır.
Ekip: Okul müdürü tarafından görevlendirilen ve üst kurul üyesi olmayan müdür yardımcısı başkanlığında, belirlenen öğretmenler ve gönüllü velilerden oluşur. stratejik planlama eğitimleri verilir. görülmektedir.
Stratejik plan, varsa üniversiteler ve meslek odaları ile konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlanır ve il genel meclisinde kabul edildikten sonra yürürlüğe girer.
İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinde şube müdürünün başkanlığında okul müdürü, öğretmen ve diğer çalışanlarında bulunduğu stratejik plan hazırlama ekibi oluşturulur.
İlgili 37 soru bulundu
Bakan tarafından, diğer idarelerde ise en üst yönetici tarafından imzalanır.
Okulumuz Stratejik Plan Hazırlama Ekibi; okulumuzda 1 müdür yardımcısı bulunduğundan, Hazırlık Programındaki usul ve esaslara uygunluk sağlanması amacıyla 1 başkan olarak Müdür Yardımcısı, 5 öğretmen üye ile 2 veli üye olmak üzere toplam 8 kişiden oluşmaktadır.
Stratejik planlama uzmanı olmak için mühendislik, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. Stratejik planlama uzmanları büyük çoğunlukla Endüstri Mühendisliği ve İşletme Bölümü mezunlarından oluşur.
Belediye başkanı, mahallî idareler genel seçimlerinden itibaren altı ay içinde; kalkınma planı ve programı ile varsa bölge planına uygun olarak stratejik plan ve ilgili olduğu yılbaşından önce de yıllık performans planı hazırlayıp belediye meclisine sunar.
Eğitimde stratejik planlama, eğitim sistemi/okul ve çevresi arasındaki ilişkileri çözümleyerek yön ve amaçların belirlenmesi, örgütün yenileştirilerek etkinlik ve eylem planlarının yapılması ve bu doğrultuda eğitimsel kaynakların yeniden sağlanmasıdır (Tural, 2000, 76).
Stratejik planlar 5 yıllık bir dönemi kapsar.
Stratejik Planlama Stratejik planlama, bir kurumun mevcut durumu ile gelecekte ortaya çıkması muhtemel gidişatını inceleme, hedeflerini belirleme, bu hedeflere ulaşmak için strateji geliştirme ve uygulama sonuçlarını ölçümleme sürecidir.
Stratejik Planlama Uzmanı, bir kuruluşun gelecekteki hedeflerini belirlemek ve bunları gerçekleştirmek için gerekli stratejileri geliştirmek için sorumludur. Uzman, kuruluşun mevcut durumunu değerlendirerek, hedefleri ve stratejileri belirleyerek, kuruluşun başarısını arttırmaya yardımcı olur.
Stratejik planlama müdürü isminden de anlaşılacağı üzere organizasyonel incelemeler yapıp güçlü ve zayıf yönleri belirleyerek zayıf yönleri geliştirmeye yönelik strateji geliştirmekten sorumludur.
Stratejik planlama uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İşletme, Ekonomi, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.
1- Stratejik Plan Hazırlık Süreci
Ortada bir stratejik planınız var ve bu planı her yıl yeniliyorsanız, bu süreç için 4–5 hafta arasında bir çaba sarf etmeniz gerekmektedir. Eğer daha önce bir stratejik plan hazırlamadıysanız 5–6 ay gibi bir süre plan hazırlık süreci için daha gerçekçi bir süre olacaktır.
Rekabetin artması, sosyal ve çevre şartlarının değişmesi, teknolojik gelişmelerin hız kazanması ve organizasyonların genişlemesi sonucu ortaya çıkan stratejik planlama bir şirketin rekabet ortamında, önceden saptadığı hedeflere varmak amacıyla, gerekli olan koşulları oluşturmak için yaptığı çalışmalardır.
5018 sayılı Kanun'da stratejik plan, “kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren plan” olarak tanımlanmıştır.
Bu noktada kurumun stratejik yönünü belirlemek üst kademe yöneticilerin sorumluluğundayken kurumun iç ve dış çevresi hakkındaki bilgiler ise daha çok bölüm yöneticilerinin ve diğer yönetici gruplarının sorumluluğundadır (Dinçer, 1998).
2024 yılı itibari ile 12 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Uzmanı maaşları 33.500 TL'dir. En düşük Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Uzmanı maaşı 26.800 TL iken, en yüksek Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Uzmanı maaşı 55.000 TL'dir.
Görevleri: İdarenin stratejik planlama çalışmalarına yönelik bir hazırlık programı oluşturmak, idarenin stratejik planlama sürecinde ihtiyaç duyulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vermek veya verilmesini sağlamak ve stratejik planlama çalışmalarını koordine etmek.
Stratejik planlama; kurumun planlı, sistemli ve disiplinli gelişimini temin eden , kurumun kendini nasıl tanımladığını, hedeflediği durumu, bu konuda neler yaptığını ve Page 11 10 yapılan çalışmaların niçin yapıldığını ele alan bir planlamadır.
Firmanın hizmet verdiği sektörden, müşterilerinden ve diğer tüm ilişkilerinden, katma değer yaratmak adına çalışmalar yürüten kişilere, strateji ve iş geliştirme uzmanı denir. Strateji ve iş geliştirme uzmanı, potansiyel iş imkanlarını değerlendirerek yapılacak işlemlerin sırasını belirler ve sürecin takibini yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri