Baş ağrısı (Migren), boyun fıtığı gibi rahatsızlıklarda ense ve boyuna. Böbrek rahatsızlıkları olan hastalarda bel ve kuyruk sokumu bölgesine. Fıtık ve sırt ağrıları olanlarda sırt ve omuz bölgelerine. Halsizlik, stres gibi rahatsızlıkları olanlarda yine sırt bölgesi.
Söz konusu hacamat noktaları aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir. Kürek kemiklerinin ortası: pankreas ve safra kesesi gibi hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır. Kafa arkası: psikolojik problemlerin tedavisinde. Baldırlar: sedef ve böbrek hastalıklarının tedavisinde uygulanmaktadır.
Hacamat en etkili psikolojik rahatlama yöntemlerinden birisidir, bunu stresi azaltarak yapar kişi stresi azaldığı için rahatlama sağlayacaktır. Anksiyete sorunu için çok etkili. sinirlilik halini yok eder. Sinirleri rahatlattığı için kişi uykusuzluk gibi sorunlarını da gidermiş olur.
Akciğer, safra, tansiyon, bağışıklık sistemi, panik atak, evham, vesvese gibi rahatsızlıklar için kalbin arka bölgesine hacamat yapılır.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
İlgili 35 soru bulundu
Bacak hacamatının faydaları
Bacaklara uygulanan hacamatın faydaları arasında kan dolaşımının rahatlaması ile huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesi sayılabilir. Bacak hacamat noktaları arasında üst bacak bölgesi ve baldır bölgesinin ön ve arka kısımları sayılabilecektir.
Akupunktur tekniğinde olduğu gibi deri üzerinde, beyin ile organlar arası iletişimi sağlayan enerjiyollarındaki akımı düzenler. Kafadan düzenli hacamat unutkanlığı önler, hafızayı güçlendirir. Özellikle çocuk yaşlarında kafadan hacamat beyin kapasitesini maksimum kullanma yönünde yardımcıdır.
Kalp arkası hacamatı
Kahil noktası, sırtta kalp arkası bölgelerine yapılan hacamat kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığı tedavisini destekler. Ayrıca vesvese gibi ruhsal hastalıklar için de kalp arkası bölgesine tedavi uygulanır.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
İnsanın günlük yaşam konforunu olumsuz etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren panik atak probleminde kafa hacamatı iyi gelmektedir. Ancak tedavi öncesinde mutlaka kesin tanının konulması gerekmektedir.
Kalp arkası yapılan hacamat özellikle vesveselere iyi gelmektedir. Kafa arkasına yapılan hacamat da faydalı yerlerin başında gelmektedir. Birçok kafaya bağlı sağlık sorunlarının çözülmesin de ve tedavi edilmesin de fayda sağlamaktadır.
Sempatik sinir sisteminin yeniden dengeleyerek, kandaki stres hormonu salınımını azaltarak zihni yatıştırır. Sedasyon yapar. Düzenli hacamat tedavisi olanlarda depresyon, uykusuzluk vb hastalıklar pek görülmez ya da hafif atlatılır.
C7 dermatomu, C7 sinirinden duyumları alan bir deri. bölgesidir. Bu dermatom, omuzları, kolların arkasını ve. orta parmağı kaplayan cilt alanlarını içerir.
Kulak arkasına yapılan hacamat uygulamalarında, kişide meydana gelen kulak rahatsızlıkları, sinüzit, boğaz hastalıkları, baş ağrısı, migren, karaciğer ve safra kesesi hastalıkları gibi durumların tedavisi amaçlanmaktadır.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Hacamat kafa, boyun altı, sırt, bel, bacak bölgelerine uygulanabilir. Direkt varis üzerine ve açık yaralara uygulanmaz. Hiç hacamat yaptırmamış birine ilk seansta kafa hacamatı yapmak uygun olmaz.
Detoks amacı ve hastalıklardan korunma amacıyla yapılacak uygulamalarda öncelikle vücudun ana çöplük merkezi olan sırt bölgesinin temizlenmesi gerektiği ve sonrasında devam eden seanslarda ve kişinin hastalıklarına göre hekimin belirleyeceği şekilde baş bölgesi ve vücudun diğer kısımlarından hacamat uygulaması ...
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır. Omuzlar ve göğüs:Bu bölgeye yapılan hacamat yüksek tansiyon, başağrısı baş dönmesi, akciğer hastalıkları, saç dökülmesi ve kepeğe, kireçlenmeye, boyun fıtığı, hormon dengesizliği, kol ve omuz ağrılarına iyi gelir.
Kelimenin anlamı doğrultusunda kullanılan hacamat, kanda bulunan toksinleri emen ve bu yol ile vücuttan atan, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan, kılcal damarlarda bulunan kirli kan ve kan damarlarındaki tıkanmaların giderilmesi için kullanılan bir uygulamadır.
Baldırların ve kalçaların yan taraflarında yapılan hacamat , özellikle kadınlar için menstrüasyonun temizlenmesine yardımcı olur. Baldır ve diz çukurluğu vücut yükünden kaynaklanan ağrıyı en aza indirmek ve kas ağrısını gidermek için çok faydalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri