Strese Bağlı Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Strese bağlı boyun ağrısı yaşanabilir. Özellikle uzun süreli araç kullananlar ve ofis hayatı yoğun olan kişilerde boyun ağrısı çok görülebilir. Stresten kurtulmak ve sık sık açık havaya çıkıp molalar vererek boyun kaslarının hareket etmesini sağlamak ağrı kontrolü için faydalıdır.
Belli bir seviyenin üzerinde uzun süreli stres durumunda da vücutta olumsuz etkileri oluşur. Çeşitli fiziksel ve duygusal semptomlar ortaya çıkar. Belirtiler arasında genel ağrı, diş gıcırdatma, baş ağrısı ve yüz, boyun veya omuzlardaki kas gerginliği sayılabilir.
Savaşmanın ya da kaçmanın mümkün olmadığı durumlarda artan enerji ve kas gerginliği boşalamadığı için ağrılı kas spazmları ortaya çıkar. Vücudun her bölgesinde ortaya çıkabilir.Stresin etkilerine karşı en hassas bölge olan sırt ve boyun kaslarında ise ağrılar daha yoğun hissedilir.
Günümüzde birçok kişi strese bağlı kas ağrısının termal su tedavisi ile kısa sürede geçtiğini deneyimlemiştir. Siz de bu yöntemi muhakkak denemelisiniz. Kimi zaman termal suyla dolu bir havuzda saatlerce bol bol yüzmek, kimi zaman ise termal suyun kullanıldığı bir hidroterapi seansına katılmak size iyi gelecektir.
İlgili 16 soru bulundu
İlaç Tedavisi: Boyun ağrısının giderilmesi için kas gevşetici ilaçlar veya ağrı kesiciler kullanılabilir.
Uyurken yan pozisyonda, öne doğru bükülerek bacaklar karına doğru çekip yatmak sağlık bakımından en uygun pozisyondur.
Psikolojik ağrının herhangi bir ağrıdan farksız olmadığını belirten Erkmen, “Yani en az onun kadar şiddetlidir hatta çok çok daha şiddetli olur. Psikolojik ağrıların tahrip gücü çok yüksektir ve kişinin hayatını perişan ediyor. Bir işi yapıyorsun ve sırtın, başın veya herhangi bir yerin ağrıyor, performansınız düşüyor.
Bilim adamları, ağrı kesicilerin etken maddesi parasetamolün baş ağrılarını dindirdiği gibi zor kararlar alması gerekenlerin kapıldığı endişe ve stresi de azaltabileceğini vurguladı.
Gereğinden fazla stres ve kortizol hormonu kalp ve akciğerlerin çalışma temposunu bozar. Bunun sonucunda da kalp hastalıkları, felç, yüksek tansiyon ve astım gibi bazı hastalıklar ortaya çıkabilir. Kalp çarpıntınız varsa veya göğsünüzde bir ağrı ve sıkışma hissediyorsanız en kısa zamanda doktorunuza başvurun.
Akut stres, nabızda ve kan basıncında bir artışla, solumanın sıklaşmasıyla, ayrıca avuç içlerinin terlemesi ve ani üşüme hissiyle sonuçlanabilir. Kronik stres ise depresyona yol açabilir, bağışıklık sistemine zarar verebilir ve uyku problemleri yaratabilir.
Boyun ve Omuz Ağrıları: Psikosomatik ağrıların görüldüğü başka bir bölgede boyun ve omuz bölgesidir. Genellikle yaşanılan psikolojik sorunlar veya olumsuz olayların vücutta kendini gösterdiği ilk yer boyun ve omuz bölgesidir.
Stres vücudumuzda birikmeye başladığında kendini gösterdiği ilk yer boynumuz ve omuzlarımız olur. Kronik boyun ve omuz ağrısı genellikle başkalarının yükünü üstlenmekten, bir kişiyi ya da olayı unutamamaktan ya da affedememekten kaynaklanır.
Sakinleştirici Etki. Kas gevşetici kullanımın son derece rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi de bulunuyor. Özellikle spor sonrası için kas gevşetici stresi azaltıyor. Bununla beraber zihni rahatlatma görevi de üstleniyor.
Alprazolam (Xanax), Clonazepam (Rivotril), Klorazepat (Tranxilene), Diazepam (Diazem, Nervium), Lorazepam (Ativan) psikiyatride sıklıkla tercih ettiğimiz benzodiazepin grubu ilaçlardır.
Bazen hemen geçer bazen de birkaç gün sürebilir. Bazı durumlarda on beş günden az sürebilir. Ancak üç ay içinde bir günden fazla, 15 günden de az olabilir.
Ense Kökü Ağrısı ve Ense Ağrısı
Migren, tansiyon, duruş bozuklukları, osteoporoz, boyun fıtığı, kaslarda oluşan spazm… Tüm bu rahatsızlıkların ortak bir noktası var. Hepsi ensede ağrıya neden olabiliyor. Ense veya ense kökünde ağrı yaşam kalitesini düşüren en yaygın ağrıların başında geliyor.
Psikoterapistinizin uygun bulduğu tedavi yöntemleriyle psikosomatik ağrılardan kurtulmanız mümkün olacaktır. Hasta hikayesinin detaylı bir şekilde dinlenmesinin ardından tedavi bu hikaye doğrultusunda psikoterapi ve gerekirse bir psikiyatrist eşliğinde yürütülecek olan ilaç tedavisi ile sağlanır.
Başlangıçta, boyun ağrısı için soğuk kompres kullanmak daha iyidir. Bunun nedeni soğuk uygulamaların küçük kan damarlarını geçici olarak kapatabilmesi ve şişmeyi engellemesidir. Birkaç gün sonra, alternatif olarak buz veya ısı uygulanabilir.
Boyun fıtığı, kireçlenme ve dejeneratif disk hastalığı, servikal dar kanal ve yaralanmalar boyun ya da ense ağrısının sık birer sebebidir. Nadiren tümörler, boyun bölgesinde ağrı sebebi olarak karşımıza çıkabilir. Boğazda uzun süren enfeksiyonlar da şişmiş lenf nodları ile birlikte ense ağrısına sebep olabilir.
Bunlar; dinlenme, boyunluk kullanarak boyun hareketlerini kısıtlama, ödemi azaltan ve ağrıyı kontrol eden ilaçlar, fizik tedavi, egzersiz veya enjeksiyon tedavisi içeren uygulamalardır” dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri