STS Tıp Doktorluğu: Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı
STS Sınavı (STS Tıp Doktorluğu) Nedir? Tıp eğitimini yurtdışında tamamlamış hekimlerin, görevlerini Türkiye'de icra etmeleri adına ÖSYM, yılda iki kez Tıp Doktorluğu Alanında Seviye Tespit Sınavı ( STS Sınavı ) düzenlemektedir.
Kimler girer? Seviye Tespit sınavı (STS) her Eylül ayında yapılır ve Eşdeğerlik belgesi teslim etmemiş ve eğitim dili hazırlık eğitimi verilen yabancı dilde olan bölümlerde okuyacak olan her öğrencinin girmesi gereken bir sınavdır.
STS'ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak Yükseköğretim Kuruluna Diploma Denklik Belgesi almak üzere başvuran ve Seviye Tespit Sınavı'na girmesine karar verilen adaylar başvuru yapabilirler.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı 2. dönem sınavları bugün yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2023-TUS 2'nci dönem 14 ilde, 2023-STS Tıp Doktorluğu 2'nci dönem ise Ankara'da yapılacak.
İlgili 30 soru bulundu
*ÖSYM tarafından yapılan Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavı asgari başarı puanı 100 üzerinden 35 puandır.
Toplam soru sayısından, (varsa) değerlendirme dışı bırakılan soru sayısı çıkarılarak Geçerli Soru Sayısı bulunacaktır. Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yapılacak, 40 (kırk) ve üzerinde puan alan ADAY'lar başarılı sayılacaktır.
Aşama sınavı için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır. 15 Nisan 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023-TUS (1.
İki aşamada gerçekleştirilecek STS Tıp Doktorluğu 2'nci dönemin birinci aşaması saat 10.15'de, ikinci aşaması ise saat 14.45'de başlayacak. Sınavlar 100 sorudan oluşacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacak.
1.3 STS, her yıl Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek tarihlerde yılda en az bir kez yapılır.
BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? Adaylar, başvurularını 4 Ağustos 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan da yapabilecektir.
STS Eczacılık: Eczacılık Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı
Statik transfer anahtarı (STS) mevcut olan iki elektrik kaynağından iyi olanı otomatik olarak seçerek kritik yüklerin beslenmesini sağlar.
STS Tıp Doktorluğu: Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı
2024 DUS ve STS Diş Hekimliği 1. Dönem 20 Nisan'da, YDUS 1. Dönem 2 Haziran'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 8-9 Haziran'da yapılacak.
Tıpta Uzmanlık eğitim süresi eğitim programına göre üç ile beş yıl arasında değişmektedir. Tıpta uzmanlık eğitimi tıp dışı meslek mensupları için de mümkündür.
TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Bu sınava kimler başvurabiliyor? Tıp, veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültesinden mezun olanlar başvurabilir.
TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı
Adaylar, sınav sonuçlarına 19 Ekim 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.
2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ile 2023 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem), 26 Mart 2023 tarihinde uygulanacaktır.
07.12.2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunun toplantısında alınan karar gereğince Tıp Doktorluğu alanında Diploma Denklik Sınavı, Fakültemizce 25-26 Kasım 2023 tarihinde yapılacaktır.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ve 2023-Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) başvurusu 27 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TUS sınavı başvuru ücreti 310 lira olarak belirlendi.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı (kısaca TUS), Türkiye'de tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için gereken branş seçme sınavıdır. Sınava ayrıca veteriner, eczacılık, kimya, biyoloji veya tıbbi biyolojik bilimler fakültelerinden mezun olanlar da başvurabilir.
Bu üniversiteler; Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Nahçıvan Devlet Üniversitesi ve Gence Agrar Üniversitesi'dir. Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Nahçıvan Devlet Üniversitesi ve Gence Agrar üniversitesi YÖK tarafından tanınan üniversitelerdir. Müfredatları Türkiye ile uyumludur.
Denklik işlemi, denklik talebinde bulunan kişinin belgelerinin asılları ile denklik merkezlerinde e-Denklik modülü üzerinden gerçekleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri