Sturex Krem; Cilt üzerinde keloid ve hipertrofik doku hasarı izlerini , akne karsıtı,Yanıklar, radyasyon si sonrasında oluşabilecek kuruluk, kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında [yaşlı kimselerin derisi dahil ], yırtılmaları gibi oluşabilecek cilt hasarlarının onarımına olmak amacı ile ...
Yüz Kremi Ne Zaman Kullanılır? Yüz kremi, cilt bakım rutininin bir parçası olarak her gün gece ve gündüz kullanılabilir. Akşam yatarken uygulanan yüz kremi, gece boyunca cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Gerekirse gün boyunca da nemlendirici krem kullanılabilir.
Krem veya Nemlendirici, içerisinde bulunan etkin maddenin, taşıyıcı olan yağ, mum gibi maddelere karıştırılmasıyla hazırlanan ve güneş, yağmur vb. dış etkenlerden korunması amacıyla yüzeysel olarak kullanılan ilaçlar ile koyu kıvamlı kozmetik maddelere verilen isimdir.
Cilt nem kaybı, cildin daha kuru ve hassas hale gelmesine neden olur. Nemlendirici kremler, ciltteki ıslaklık ve yağ seviyelerini koruyarak cildin nem kaybını önler. Ayrıca, nemlendirici kremler, cildin tahriş edilmesini önleyerek kuruma ve çatlaklara neden olan çevresel faktörlerden korur.
Cildine göre seçeceğin bir yüz bakım kremi, nemi dengelenmiş bir cilde ulaşmanı sağlıyor. Nemli bir cilt ise çok daha sağlıklı ve canlı bir görünüm anlamına geliyor. Bunun yanı sıra yüz bakım kremleri, cildini güneş ve rüzgar başta olmak üzere çeşitli çevresel faktörlerden de koruyor.
İlgili 35 soru bulundu
Özellikle akşam 18.00'dan sonra cilt metabolizması hızlı bir şekilde çalışmaya başlar ve 23.00 – 04.00 arası daha da hızlanarak tamamlanır. Bu saatler arasında uykuda olmak, cildin yenilenmesi için çok önemlidir. Bu yüzden gece yatarken krem sürmek daha etkili sonuçlar almanızı sağlar.
Bu nedenle gündüz sürülen yüz serumundan 1 dakika sonra kremi rahatlıkla sürebilirsiniz. Ancak gece yüz serumu sürerken 2 ila 3 dakika beklemeniz ve ardından nemlendirici bazlı gece kremi sürmeniz gerekmektedir. Yüz kremleri haftanın iki ila üç gününde sürülmelidir.
Lekeli Ciltler İçin Nemlendiriciler Hakkında
Lekeli Ciltler İçin Nemlendirici; cildinizdeki nem değesini sağlamanın yanı sıra cildinizde meydana gelen pigmentasyon farklılıklarını da gidermeye yardım eder.
Her gün nemlendirici sürülür mü? Evet, nemlendiricini her gün temiz cildine sabah akşam uygulamalısın.
Bu nedenle cilt bakımına giriş yaparken aklımızdan çıkarmamamız gereken ilk madde; cilde nemlendirici uygulamak, cildin nem ihtiyacını karşılamak olabilir. Nemlendirici kullanılmadığında erken kırışıklıklar meydana gelebilir. Günlük olarak nemlendirici kullanmamak, daha sonra cildinizde derin kırışıklıklara yol açar.
Sadece ihtiyacın kadar kremi cildine masaj yaparak uygulaman gün boyu canlı görünen bir cilde kavuşmak için yeterlidir. Maske olarak kullanılan ürünlerdeyse kullanım talimatlarına uygun olarak 5-10 dakikayı geçmemek oldukça önemlidir.
Geceleri ciltteki su kaybı maksimum seviyeye çıkar. Dehidrasyonu önlemek için yapmanız gereken; ekstra bir kat nemlendirici kullanmak. Kullandığınız nemlendiriciler hem geleceğe yatırım yapar hem de ertesi güne güzel uyanmanızı garantiler.
Çok kuru ciltler gün içinde 3-4 saatte bir nemlendirilmeye ihtiyaç duyarken, karma ve yağlı ciltlerin günde 2 ya da 1 kez nemlendirilmeleri yeterli olacaktır. Cildinizi tanıyın, gerisi gelecek, cilt bakım alışkanlıklarınız zamanla oluşacaktır.
Nemlendirici Krem Yüzde Ne Kadar Durmalı? Nemlendirici krem sabah cilt bakım rutininde cilt temizlendikten sonra kullanılır. Bu aşamadan sonra makyaj yapılacağı takdirde cildin yaklaşık 15 dakika nemlendiriciyi emmesi beklenmeli ve daha sonra makyaj yapılmalıdır.
Güneş kremlerinin belirli ölçüde nemlendirme etkisi olsa da çok kuru ciltler için bu etki yeterli olmayacaktır. Bu nedenle eğer kimyasal güneş koruyucular tercih ediliyorsa güneş kremi sürüldükten sonra yaklaşık 20 dakika beklenmeli ve ardından nemlendirici kullanılmalıdır.
Nemlendirme hem cilt için hem de göz altları için çok önemli bir adımdır ve bu adımın her temizlik sonrası uygulanması gerekir. Göz çevresi kremi, göz çevrenin ihtiyacı olan nemi karşılar. Göz çevrene yapacağın kolay bakım uygulaması düzenli olarak nemlendirici kullanmaktır.
Günlük nemlendiriciyi hem sabah, hem de akşam kullanmak çok da doğru bir yaklaşım değildir. Gece uyurken cilt kendini yenilediği için daha yoğun nemlendirme etkisine ve daha farklı içeriklere ihtiyaç duyar. Bu sebeple geceleri cilt yenilenmesini destekleyen ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz.
Yüzü Gerektiğinden Daha Fazla Yıkamak
Özellikle normale kıyasla daha yağlı bir cilde sahip olanların çoğunlukla yaptığı yanlışlardan biri yüzü, günde ihtiyacından daha fazla yıkamak. Cildi günde 4-5 defa, hatta daha fazla kez temizleyicilerle yıkamak, cildinin doğal, koruyucu bariyerine zarar verebilir.
Cildinizi su içmek dışında çok iyi bir nemlendirici kremle nemlendirebilirsiniz. Belki çoğumuz sıcak suyun cilde iyi geldiğini düşünebilir, aksine sıcak su cildi kuru hale getirir ve yüzünüzdeki nem oranını azaltır.
Antioksidan içeren yeterli ve dengeli bir beslenme programı kahverengi leke oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. Estetik olarak kişiyi rahatsız eden kahverengi lekeler için uygulanan tedavi yöntemleri arasında karbon peeling, dermapen, kimyasal peeling, PRP, mezoterapi ve lazer tedavisi gibi yöntemler yer alır.
Güneş lekesi tedavisi için geceleri düzenli olarak leke açıcı serum ve kremler kullanılmalıdır. Özellikle geçmeyen cilt lekeleri için krem kullanmak gerekir. Derinin üst tabakasında yer alan çil ve solar lentigo gibi güneş lekeleri, lPL ışık sistemleri KTP ve fraksiyonel lazerle tedavi edilebilir.
CİLT ÜZERİNDE ETKİ FARKLILIĞI
Yüz serumları, kremlere oranla daha spesifik cilt ihtiyaçlarına cevap verebilirler. Tek başlarına etki edebildikleri gibi, krem öncesi kullanıldıklarında da kremin etkisinin arttırılmasına katkı sağlarlar. Serumlar kremlere göre cilt üzerinde daha hızlı bir etkiye sahiptir.
Kremlerin cilde işlemesi, emilmesi ve koruyucu bir tabaka oluşturabilmesi için güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce sürülmeleri gerekir.
Yatmadan önce cilde gece kremi sürmek, kremin kişinin yaşına, cilt tipine ve cilt sorunlarına uygun seçilmiş olması şartıyla, çeşitli faydalar sağlar. Cilt hücreleri gün boyunca çevresel etkenler, stres gibi sebeplerle hasar görürler. Gece saatlerinde vücut mekanizması bu hasarı telafi etmek için harekete geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri