Mülkiyete ait bir belge (tapu, ikametgah, kira kontratı vb) Nüfus cüzdanı Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi.
Kiracı ya da ev sahibi olarak taşındığınız yerde halihazırda bir su sayacı varsa su aboneliği üzerine alma işlemi için ilgili kuruma başvurabilirsiniz. Su aboneliğini üzerine almak için gereken evraklar şunlardan oluşuyor: T.C kimlik belgesi. Tapu veya kira sözleşmesi.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.
İlgili 25 soru bulundu
Su abone ve plaka ücreti: Su abone plaka ücreti; 30,00 TL alınır. İdarece belirlenmiş kurallara göre tesisatını hazırlatmaya abone başvurularında ikinci keşiften sonra gidilen her kontrol için 40,00 TL ücret alınır.
e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir.
Teklif olduğu gibi yasalaşırsa iskansız konutlara abonelik hakkı gelecek. Oturulmaya başlanan ancak imar aykırılıkları nedeniyle iskanı olmayan konutlar elektrik ve su aboneliği alabilecek.
Kira kontratı yok ise kira kontratından dolayı mal sahibi ile aralarında çıkabilecek her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğuna dair yazılı beyan ile birlikte ikametgah senedi Güvence bedeli ve damga vergisi tahsil edilir.
Abone işlemleri için şubelere gitmeden önce internetten ya da 185 Çağrı Merkezi'nden randevu alınması gerekiyor.
Su aboneliği başvurusunda bulunmak isteyenler, TC kimlik no ve e-Devlet şifresi ile beraber, e-Devlet'in resmi internet sitesine girerek başvuruda bulunabilirler. Online siteye girilmesinin ardından, sırayla başvuru formu, başvuru onayı ve başvuru sonucu ile işlemlerini tamamlayabilirler.
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
– Binanın oturulan bölümleriyle ilgili olmayıp çevre düzenlemesi gibi eksikliklerden, kaynaklanması halinde tüm bağımsız bölümlere, Yapı Kullanma İzni Belgesi alınıncaya kadar geçici olarak, kullanım türüne göre su verilen aboneliklerdir…”
İSKİ Depozito Ücreti Faturaya Yansıtılır mı? İSKİ depozito işlemleri peşin bir şekilde işlemler sırasında alınmaktadır. Gerekli olan belgelerin getirilmesi ve ücretin verilmesi durumlarında abonelik işlemleri tamamlanmaktadır.
Ama 2023 yılı abonelik ücretini 529.70 TL üzerinden alıyor.
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2023 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir. Sıfır daire elektrik aboneliği başvurusunun incelenmesi ve değerlendirilmesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilir.
Teminat bedellerinin abonelik işleminin yapıldığı gün içerisinde ödenmesi gerekmektedir. Taksitlendirme veya faturaya yansıtma işlemleri yapılmamaktadır.
e-Devlet Kapısı ile 60 ilimizde bulunan 60 su ve kanalizasyon işletmelerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Elektrik, su, doğal gaz, internet gibi aboneliklerinizi e-devlet üzerinden kolayca iptal edebilirsiniz. E-devlet, devlet dairelerinde yapılan işlemlerin dijital ortamda da gerçekleştirilebilmesi için kurulmuş bir platformdur. Sonrasında geliştirilen bu platform, farklı hizmetler de sunmaya başladı.
Elektrik, su ve doğal gaz abonelik açtırma ve abonelik taşımak yorucu bir süreçtir. Elektrik, su ve doğal gaz abonelik işlemleri için ilgili kurum, şube ve müdürlükleri gibi internet üzerinden de başvuru işlemleri yapılabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri