Çamaşır suyunu kullanmak için etkili yöntemlerden biriside sprey içerisine doldurulan çamaşır suyunun tavana sıkılması sonucunda her alana yayılacağı için lekeler daha iyi temizlenecektir. Eğer çamaşır suyu kullanmadan mutfak tavanının sararmasını temizlemek istiyorsanız hafif ıslak bez ve sirke kullanabilirsiniz.
- Karbonat ve sirke yardımıyla lekeleri geçirebilirsiniz. Temiz bir beze karışımı yaparak tavana sürünüz bir kaç dakika beklettikten sonra başka bir bez ile durulama yapınız. - Yarıya kesmiş olduğunuz limon kabuğunu dairesel hareketlerle lekelerin üzerinde gezdiriniz. Lekeler yok olana kadar işleme devam edebilirsiniz.
Temiz bir bez ile ya da bir sünger yardımı ile küfleri çıkartın. Tüm küf ve kiri tavandan çıkardıktan sonra tavanı önce güzelce yıkayın. Lekeleri temizleme işlemi bittikten sonra Permolit Örtücü Astar ile tavanı kaplayın ve üzerine Permolit Süper Tavan Boyası uygulayın.
Tavan temizliği yapmanın en kolay yöntemlerinden bir tanesi uzun sopalı bir süpürge edinmektir. Eğer süpürgeniz yoksa boya merdiveniyle de temizleyebilirsiniz. Tavan silme kovanızdaki suyun içerisine bir miktar çamaşır suyu eklemeniz tavandaki toz ve lekelerden arınmanızı sağlar.
Nemli bir beze ozonu temas ettirecek şekilde dökün ve küf tutan bölgeleri küfün gideceği şekilde silin.Temizlik esnasında havanın daha çabuk kurutması ve ağır kokuya maruz kalmamanız için ortamda ki pencereleri açık tutun. Nemli bezle silme işleminiz bittikten sonra kuru bir bezle üzerinden tekrar silmeniz gerekir.
İlgili 18 soru bulundu
Banyo tavanında oluşan sarı lekelerin olası sebepleri araştırılınca karşımıza ilk çıkan bulgu su kaçağıdır. Banyo tavanın üstünde ve alt zemininde, su tesisatı boruları vardır. Su kaçağı olduğunda genellikle, banyo ve çevresindeki bölgelerde damlamalar, kabarmalar ve sarı lekeler görülmeye başlanır.
Tavan döşemesini temizlemek için kullanılan bez çok önemlidir. Döşeme hassas olduğu için bezin yumuşak ve köpüğün bir hayli fazla olması gerekir. Temizleyici olarak; döşeme temizleyici kullanabileceğiniz gibi asperox , asprin gibi ürünler de kullanabilirsiniz.
Boyama işlemi sırasında çok fazla kat uygulanmaması, Yüzey bir kat daha boyanacaksa öncelikle uygulanan boyanın tamamen kurumasıdır. Koyu renkli yüzeyler, daha açık bir renge boyanacaksa kat kat uygulama yapmak yerine astar kullanılması gerekmektedir. Bu sayede fırça izinin kalması engellenmiş olacaktır.
Köpük özellikle vinleks tavan temizliğinde başarılı. Tavan gerdirme olduğu için bastırarak temizlenemiyor. Diğerlerinde ıslanmadığı sürece bastırarak da silinebiliyor.
Tavanlar, yansıtıcı nitelikleri nedeniyle beyaza boyanır ve bir oda gerçekten olduğundan daha büyük ve daha ferah görünür.
Mutfak ve banyolar, nemli ortamlar olduğu için silinebilir tavan boyaları tercih etmek iyi bir seçim olacaktır.
Tavana astar yapılır mı? Daha önce hiç tavan boyası yapılmamış tavanlara astar yapılmalıdır. Boyadan birkaç saat önce, 1 kat binder astar veya alçı astarı yeterli olacaktır.
Su lekelerinin düşmanı kireç çözücü!
İnatçı su lekeleriyle dolu bir duşakabini temizlemenin en etkili yolu kireç sökücü kullanmaktır. Tüm su lekelerinin üzerine gelecek şekilde döktüğünüz kireç sökücüyü 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
Özel Çamaşır ve Kumaş Türlerinden Su Lekelerini Çıkarma
İki fincan suyla ½ fincan Persil deterjanı sprey şişesinde karıştırın. Suyu lekeli noktaya püskürtün ve temiz beyaz bir havluyla silin.
Sirke, hidrojen peroksit, krem tartar, karbonat ve florürlü diş macunu inatçı su lekelerine savaş açan ve hemen hemen birçok evde bulunan etkili doğal temizleyiciler arasında.
Boyanması istenmeyen alanların kenar kısımları, tavan duvar bileşim noktaları kestirme fırçası diye tabir edilen ince uçlu fırçalar ile boyanmalıdır ki diğer kısımlara boya taşmasın. Kenarları boyamak için ince uçlu fırça ve kestirme fırçası kullanmalısınız.
Sünger rulo ile her türlü akrilik boya çalışması ve akrilik vernik uygulaması yapılabilir. Sünger rulonun en faydalı yanı çok rahat kullanılması ve iz yapmamasıdır.
"Tavan boyası sulandırılır mı?” sorusu da sıklıkla merak edilir. Tavan boyasını kullanmadan önce su ile inceltmek gerekir. Tavan boyası inceltme işlemi için içine %15 oranında su katılır.
Derin bir kap içinde bir paket karbonat ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Bu karışımı sprey şişe içine alarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Banyo duvarında oluşan küf lekesinin üzerine karışımı sıkarak 10 dakika kadar bekleyin. Bekleme esnasında leke kendiliğinden akmaya başlayacaktır.
Nemlenen yüzey eğer uzun süre nemli kalırsa, oda sıcaklığı değişimleri ile duvar terleme yapar. Bu durumda küf mantarı ortaya çıkabilir. Evin düzenli olarak havalanması, küfle baş etmenin en önemli adımlarından biridir. Yaz aylarında en az 4-5 kez, kış aylarında ise en az 2 kez odaları havalandırmak gerekir.
Islak, nemli ve sıcak ortamlar küf oluşumuna müsaittir. Bu nedenle banyoyu kullandıktan sonra havalandırma kesinlikle açık olmalı. Nemli veya ıslak kalan yerler de temizlenmeli ve içerideki nem de giderilmeli. Ayrıca banyo perdeleri de küf barındırabileceği için düzenli olarak temizlenmeli.
6. ( ) Tavan tahtaları ek yerlerine çakılan çıtalara “tavan silmesi” denir.
Ilık suyun içerisine bir paket karbonat ekleyerek daha antibakteriyel bir ürün elde edilebilir. Ancak genel olarak temizlik maddelerinden gönlünüzce olanı kullanabilirsiniz. Kartonpiyerin dokusuna zarar verecek aşındırıcı çok güçlü temizlik malzemeleri tercih etmemeniz gerekiyor.
Bezi sirke ile ıslatıp lekenin olduğu yüzeyi silin ve gerekirse çitileyin. Lekenin nasıl kolaylıkla çıktığına şahit olacaksınız. Sirke lekesi sizi endişelendirmesin, alçı lekesini silerken sirkenin etkisi kaybolduğundan dolayı yüzeye herhangi bir zararı olmaz. Lekeyi kolaylıkla çıkardınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri