Ya Fettah Allah'ın tüm kapıları açabileceğini, aşamayacağı engel olmadığı anlamına gelmektedir. Ya Rezzak ise Allah'ın yarattığı tüm varlıkların rızkına kefil olması anlamına gelir. Yani Allah'ın tüm canlıların ihtiyaçlarını karşılayan olduğunu anlatmak için kullanılmaktadır.
Namazdan sonra Ya Cami esmasını zikretmek, kişinin dünya nimetlerinden uzaklaşmasını ve ahirete yönelmesini sağlar. Çünkü bu esma, kıyamet günü geldiğinde tüm insanların Allah'ın huzurunda toplanacağını hatırlatır.
El Cami esmasını her sabah uyanır uyanmaz 114 kere okuyan kimse istediği kişinin gönlünü fetheder ve isteklerine kavuşur. Herhangi bir şeyi çalınan ya da kaybolan kişi bir şeyini kaybeden kişi dua ederken duasının sonunda 114 defa Ya Cami Celle Celalü zikrederse kaybolan ya da çalınan her şeyini geri alır.
- Dargın kişileri barıştırmak, veleri terk edenleri geri döndürmek için her gün 12996 kere ''Ya Cami Celle Celalühü'' okunup, dua edilmelidir. - Çalınan veya kaybolan bir şey için 5 vakit namazdan sonra 114 kere ''Ya Cami Celle Celalühü'' zikrine devam edilir ise çalınan ve kaybolan şey bulur.
Her gün 100 yada 1000 defa YA CAMİ YA VEDUD zikrini ayırmadan birlikte çeken kimse niyet ettiği kişiyle birleşir ve asla ayrılmaz. Tılsım(Sihir) etkisine sahiptir, çok güçlüdür.
İlgili 22 soru bulundu
Eğer Kuran'dan okunacaksa abdestli okunmalıdır. Ancak ezberden okunacak ise abdest almak şart değildir. Peygamberimiz hem yetim hem öksüzdü.
Ya Vedüd Duası Türkçe Anlamı
Allah'ım (c.c), bilerek veya bilmeyerek işlediğim günahlarımı bağışla. Allah'ım (c.c.), bana işlerin ve ahlakın en iyisini nasip et. Her şeyin en iyisini ancak sen nasip edersin, kötüsünden de ancak sen alıkoyarsın.
Ya Cami Ya Vedud esması sevdiğiyle kavuşmak ve arada ki sevgiyi artırmak için okunuyormuş. Aranızda bunu okuyup faydasını gören var mı? Büyü ya da sihir olarak değil de sadece bir dua bu.
Arapça'da “toplamak, bir araya getirmek” anlamındaki cem' kökünden sıfat olan ve sözlükte “toplayan, bir araya getiren, buluşturup birleştiren” anlamına gelen câmi' bu şekliyle, ayrıca aynı kökten türeyen fiil kalıplarıyla çeşitli âyet ve hadislerde Allah'a nisbet edilmiştir.
El-Vedud esmasının zikrine her gün devam eden kimse etrafında pek sevilen bir kişi olur. El-Vedud zikrini Ya Vedud Celle Celaluhü diyerek bir yemeğe okursa o yemekten yiyen hanımı ile birlikte aralarındaki sevgi artar ve güçlenir.
Ya Vedüd Camii, Sultan Camii Yavedüd, Abdül-Vedüd Camii veya Hatice Sultan Camii, Haliç Köprüsü'nün sağ tarafında, Ya-Vedüd Caddesi üzerinde bulunan bir camidir.
El-Vasi ismi şerifi yüce Allah'ın kainatın sahibi olduğunu, onun mülkünün ve zenginliğinin bütün varlıkların ve kainatın rızkına yetecek kadar büyük olduğunu belirten bir esmadır. Bu esmanın değindiği anlam, Allah-u Teâlâ'nın rahmeti ve mülkünün büyüklüğü ve onun kudretine hiçbir kudretin yetişemeyeceğidir.
"Cami" Türkçeye Arapçadan geçen bir sözcüktür. Cem, "Toplanma, bir araya gelme" kökünden gelen cami, "Toplayan, bir araya getiren" demektir. Sözcük önceleri "cuma namazı mescidi" anlamında kullanılıyordu.
Günlük 5 vakit namaz sonrasında bu esmayı 20 defa 'Ya Vedud' diye zikredenleri, Allah Azze ve Celle, onun kalbini nurlandırdığı gibi kalbindeki sıkıntılardan da rahata huzura kavuşur. Ne gibi dilek, istek ve muradı varsa ona kavuşur.
Ya Vedud esmasının, ebced değeri ve zikir adeti 20 olarak biliniyor. Zikir günü ise pazartesi, zikir saati ay olarak zikrediliyor. Ya Vedud zikrinin faziletleri arasında etrafında sevilen biri olması yer alıyor.
1) Câmiye abdestli olarak, temiz elbise ve düzgün kıyafetle girilmelidir. 2) Câmiye, önce sağ ayağını atarak girmeli ve girerken Peygamberimize salevat-ı şerife okunmalıdır. 3) Câmiden çıkarken önce sol ayağını dışarı atmalıdır. 4) Ayakları ve çorapları kirli olarak câmideki halı ve kilimlere basmamalıdır.
Allah Teâlâ hakkında kullanılan bir saygı ifadesi. “Büyüklük, ululuk, yücelik” mânasındaki celâl ile aynı kökten türeyen ve “büyük ve yüce oldu” anlamına gelen celle fiilinden oluşmuş bir tabirdir. Allah lafzı ve Allah'ın isimlerinden biriyle zikredildiği yerde “azameti yüce ve ulu olan” anlamında bir saygı ifadesidir.
- El-Câmî ismi kayıp olan bir eşyayı bulmak, iki kişi arasındaki sevgi ve beraberliğin teminini sağlamak için ''Ya Cami Celle Celalühü'' diyerek toplam 114 kere okunur. - El Cami ismi devam eden meşru maksatlarına ulaşır.
Câmi' kelimesi “toplamak, bir araya getirmek” anlamındaki cem' kökünden gelmektedir. Hadis ilminde, dinle ilgili meselelerin tamamını, dolayısıyla hadisin bütün kısımlarını içine alan sekiz ana konuyu bir araya getiren eserlere câmi' adı verilmektedir.
Her gün “Ya Vedud Celle Celalühü” tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. “Ya Vedud” esmasını tekrarlayan kişiler, çevrelerinde herkesin sevgi ve hürmetine kavuşur.
EL-VEDUD TÜRKÇE ANLAMI
El-Vedud esması Allah'ın 99 isimlerinden olup güzel sıfatlarındandır. El-Vedud, Allah kendisine itaat eden, kendisini çok seven kullarını da çok seven ve sevilmeye tek layık olandır manasını içerir.
Üye. Sevdiğiniz kişinin size eş olması için dua etmeniz günah değildir. Hakkınızda hayırlı olması için Allah'a dua edebilirsiniz.
İsmin zikrine uyan 129 sayısı kadar okunması, isteklerinin kabul edilmesini sağlar. Gün içerisinde beş vakit namaz sonrasında 129 kez okunup, işleri Allah'a havale etmek, başarıyı getirerek, sıkıntıları giderir ve belalardan kurtulmayı sağlar.
Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Mesane, kalbin altı ve sağ ayak topuğu. rahîmun vedûd(vedûdun).
El Vedud zikrine devam eden kişilerin kalbi nurlanır ve iç huzura kavuşur. Her gün “Ya Vedud Celle Celalühü” tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. “Ya Vedud” esmasını tekrarlayan kişiler, çevrelerinde herkesin sevgi ve hürmetine kavuşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri