Kajun baharatının faydaları nelermiş, gelin birkaçına beraber bakalım: Antioksidan özellikleri sayesinde vücudun zararlı toksinlerden arınmasını sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak solunum yolu rahatsızlıklarını önler. İçerisindeki kırmızı biber sayesinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.
Cajun baharatı
Bu baharat marketlerde hazır karışım olarak satılıyor ve genellikle içinde Çin tuzu bulunuyor.
Baharatın içeriğine biraz göz atalım. Lezzetini veren olmazsa olmaz malzemesi soğan tozu ve sarımsak tozu. Onların üzerine kuru kekik, fesleğen, kimyon, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber ve tuz ilave ediliyor. Hepsinin karışımından ise ortaya kajun baharatı çıkıyor.
Baharatın içindeki kekik, tonik ve antiseptik özellikleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Akciğer zarı iltihabı ve bronşit gibi hastalıklara etkilidir. Baharattaki kırmızı biber metabolizmayı hızlandırır. Soğuk algınlığı ve grip gibi semptomları azaltır.
Kajun veya Cajun bir çeşit baharattır. İsmini Amerika'nın genelde Louisiana bölgesinde yaşayan bir etnik grubun isminden alır. Kajun baharatı, köriye çok benzer.
İlgili 18 soru bulundu
1 tatlı kaşığı kajun baharatı Yeterince tuz. Sığ ve geniş bir tencereye zeytinyağ ekleyip kızınca. küçük kuşbaşı doğradığınız tavukları ekleyip.
Makarna haşlanırken küçük bir tencerede tereyağını eritip kırmızı biberli domates sosunu döküyoruz. Sos kaynayınca 2-3 dk kadar pişiriyoruz. Daha sonra kajun, kekik, bir çay kaşığından az tuz (kajun kullaniyorsaniz içinde tuz da olduğunda fazla koymayın).
Özellikle Amerika'da o şahane yemeklerinin lezzet sırrı olarak bilinen kajun (cajun) baharatından bahsediyoruz. Patateslere çok yakıştığı için ülkemizde patates baharatı olarak da anılıyor.
Kajun Baharatı ürünü içerisinde; Soğan, Sarımsak, Kereviz Toz, Karabiber, Tatlı Toz Biber, Kekik, Zerdeçal, Kişniş, Kimyon, Zahter, Yenibahar, Tuz bulunmaktadır.
Kajun baharatında bulunan ürünlerin kalori miktarı 1 çay kaşığında yağ 0,2 gr. doymuş yağ 0 gr. karbonhidrat 0,9. şeker 0,1 gr. lif 0,3 gr. protein 0,4 gr. Kcal 7.1 şekilde bulunur.
Hamilelik esnasında kaju tüketimi oldukça önemlidir. İçerisinde yüksek vitaminler barındıran kaju yu özellikle hamileliğin ilk 5 ayında tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Bir kasede tuz, karabiber, pul biber, sumak, biberiye ve kekik karışımı hazırlayın. Doğranmış patatesleri bu karışıma bulayıp harmanlayın. Ardından kızgın yağda kızartın.
Kaliteli baharatların harmanlanmasıyla elde edilen ürün, dünya mutfağını evinize getiriyor. %28 oranında sarımsak, %6 oranında tuz, tatlı toz biber, acı toz biber, toz soğan, toz zerdeçal, kimyon ve öğütülmüş karabiberden oluşan karışım çok sayıda tarifle kullanılabiliyor.
Bağdat Cajun Baharatı Cam 55 G - Migros.
Mağaza veya A101 KAPIDA'dan satın alabilirsiniz.
Gureto Mutfak Tavuk toz bulyonu ve Gureto Mutfak Kajun çeşnisini 3 bardak suda eriterek pilava ekleyin. Pilavın suyu kaynadıktan sonra altını kısın ve ağır ateşte suyunu çekene kadar bekleyin. Servis sırasında üzerine ince kıyılmış taze maydanoz serpebilirsiniz.
Köftelerinin içeriği çokça sorulan Köfteci Yusuf'un patatesleri üzerine eklediği Patates Baharatı ürününde E621 kodlu MSG yani Monosodyum Glutamat olduğu görülüyor.
Hazır yemek ürünlerinin tüketildiği birçok restoranda kızartmaları lezzetlendirmek için kullanılan bu baharat aynı zamanda görsel sunumu da ön plana çıkarıyor.
Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri orta bir kalınlıkta doğrayın. Yağ eklediğiniz ve ısıttığınız tavada patatesleri birkaç seferde pişirin. Pişen patatesleri bir kaba alın ve kajun baharatını ekleyin.
Patatesleri güzelce soyup dilimleyin sonrasında bol suyun içerisinde yıkayın. Yıkanan patatesleri kurulayıp, üzerine un, nişasta, tuz ve kabartma tozu ekleyip harmanlayın. Bol kızgın yağın içerisine atıp, ara ara karıştırarak tabağa alabilirsiniz.
1. Kajun (Cajun) Nedir? kırmızı biber, öğütülmüş beyaz biber, öğütülmüş karabiber, kuru fesleğen, kereviz tohumu, toz kırmızı biber ve deniz tuzunun karıştırılmasıyla elde edilen yeni bir baharat çeşididir.
Makarnalar, kaynayan suya atılır. Farklı zevklere göre istenen kokuyu ve lezzeti sağlamak için, kaynayan suya sarımsak, defne yaprağı, fesleğen, çeşitli baharatlar, tarhun, dereotu, kişniş otu veya soğan konabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri