Üniversite Sayısı: Su Altı Teknolojisi bölümü toplam 11 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Su Altı Teknolojisi Bölümü taban puanları, TYT'deki eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Sualtı Teknolojisi Programı, Sualtı Sanayi Sektörüne ara eleman yetiştirmeye yönelik teorik ve uygulamalı eğitim veriri. Bu bölümün amacı, deniz kurtarma işlerinde ve deniz araştırmalarında çalışacak elemanlar yetiştirmektir.
Sualtı Teknolojisi Bölümü Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor? Sualtı teknolojisi bölümü belirttiğimiz üzere 2 yıllık bir ön lisans bölümüdür. Bu bölüm üniversite bünyesine eşit ağırlık puan türü ile öğrenci kabul eden bir bölümdür.
Su Altı Teknikerleri, batık gemilerdeki eşyaların, su altındaki arkeolojik eserlerin çıkarılması, su altı inşaatı, su altı film ve fotoğrafçılığı, karışım gaz dalgıçlığı, dalış turizmi gibi çalışmaları yapar.
İlgili 40 soru bulundu
Gedik Üniversitesi su altı teknolojisi programında okuyan öğrenciler henüz mezun olmadan firmalar tarafından tercih edilmektedirler. Okuldan mezun olan öğrenciler su altı sanayi dalgıçlığı işlerinde görev yapabildiği gibi turizm alanında da dalgıç olarak çalışabilmektedirler.
Ege Üniversitesi, Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Türkiye'nin deniz ve içsularında çalışabilecek yeterliğe sahip, emniyet, güvenlik ve çevre yönetimi felsefesi ile her türlü sualtı işini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip, birinci sınıf dalgıç yetiştiren bir okuldur.
Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu veya CMAS (Confederation Mondiale Des Activites Subaquatiques- Dünya Su Altı Aktiviteleri Konfederasyonu) aracılığıyla dalgıçlık sertifikası alan kişiler dalgıç olur. Ayrıca üniversitelerin Su Altı Teknolojisi Bölümünden mezun olan kişiler 1. sınıf dalgıç unvanını elde eder.
Su altı fotoğrafçısı olabilmenin ilk şartı mümkün olduğunca iyi bir dalıcı olmaktır. Balıkadam brövesi TSSF ( Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu ) bağlı olan kulüplerin vermiş oldukları eğitim ve sınav sonucunda alınabilmektedir.
Sondaj Teknolojisi Önlisans Programı, petrol, gaz ve su kaynaklarının keşfi ve çıkarılması için kullanılan sondaj tekniklerini öğreten bir programdır. Bu program, öğrencilere sondaj ekipmanlarının kullanımı, sondaj teknikleri, jeoloji, sondaj güvenliği, sondaj verilerinin analizi gibi konuları kapsar.
Lisede seçeceğin alanlardan birisi olan eşit ağırlık, sözel ve sayısal derslerin neredeyse eşit alınmasıyla oluşan bir alan. Eşit ağırlıkta göreceğin dersler Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Geometri, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe, İngilizce.
2023 yılı itibari ile 62 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Dalgıç maaşları 19960 TL'dir. En düşük Dalgıç maaşı 15970 TL iken, en yüksek Dalgıç maaşı 34850 TL'dir.
Dalışa başlamak için bir yaş sınırı var mıdır? Dalışa başlayabilmek için en az 14 yaşında olmak gerekmektedir ve sağlık koşulları el verdiği sürece üst yaş sınırı yoktur.
16) Aday Dalgıç;Profesyonel Sualtıadamı olmak için Liman Başkanlıklarına başvuruda bulunarak alacakları Aday Belgesi ile konu ile ilgili birimleri bünyesinde bulunduran kuruluşlarda “Birinci Sınıf Dalgıç” Balıkadam Gaz Karışı”, “Balıkadam” veya “İkinci Sınıf Dalgıç” yanında bir yıl staj yapan kişidir.
Kabul ve Kayıt Koşulları Sualtı Arkeolojisi Yüksek Lisans Programına başvurmak için üniversitelerin arkeoloji bölümü mezunu olma şartı aranacaktır. Ayrıca aday, dalışa engel bir rahatsızlığı olmadığını tam teşekküllü bir hastaneden alacağı raporla belgelenmelidir.
Uçak Teknolojisi bölümünde okuyan öğrenciler temel olarak bir uçağın yapısı, iç düzeni, aerodinamiği, motor yapıları, pervaneleri ve göstergeleri gibi temel bütün bileşenleri konusunda eğitim alır. Aynı zamanda bu bölümden mezun olan öğrenciler AutoCAD ve SOLIDWORKS gibi üç boyutlu çizim programlarına da hakim olurlar.
Sualtı kaynakçısı, su altında yapılan kaynak işlerinde uzmanlaşmış bir meslektir. Dalış ekipmanları kullanarak su altında çeşitli malzemelerin kaynak işlemlerini gerçekleştirir. Güvenlik önlemlerine dikkat ederek çalışır ve su altında çalışma koşullarına uyum sağlar.
Tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Yat Kaptanlığı Bölümü 2023 taban puanları en düşük 243,49927, en yüksek 286,33562'dir. Yat Kaptanlığı Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 1003562, en yüksek 574963'tür.
Su Ürünleri Mühendisliği taban puanları, AYT'de sayısal puan türünden hesaplanır.
Su Ürünleri Mühendisliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür ve su ürünleri fakültesine bağlıdır. Su ürünleri mühendisliği bölümünü tercih etmeyi düşünen öğrencilerde su canlılarına ilgi duyması, yeni teknolojilere ayak uydurmada zorlanmayacak, araştırmacı ruha sahip bireyler aranmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri